Benim Yeni Aracım :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CatRot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,256
Ynt: Benim Yeni Aracım :smiley:

öncelikli aracın kompürosörünü bir ölçtür... ;)2:avans ayarını yaptır 3:bujiler 4:gaz ayarına baktır fazlamı gidiyor azmı gidiyor....

Etiketler

benim yigit (land) 30krş şhr içi 28 krş şhr dışı standart 80km ile gidersem sıkıştırınca degerler degişiyor km çalışmıyor fakat düz yolda yasa çıkmadam önce 117 km ile radara girdim inanmadım 2008 model bir araçla denedik duble yolda yanyana 120 yapıyor ...

Anladım benim aracın da göstergesinde bir sorun olabilir. Araç 80 oluyor 81 olmuyor bu göstergeden kaynaklı olabilir heralde? Ayrıca bu avans ayarını araştırdım şimdi oldukça önemli bir şey anladığım kadarıyla. Özellikle bu çekiş konusunda. Ayrıca yakıt tüketimin çok iyiymiş.

ben arazide benzinde kullanıyorum gaz keyif vermiyor çünkü performansın 3/1 gidiyor...

Haklısın gaz pek iyi olmuyor ama kaliteli bir lpg yapılmışsa az da olsa fark ediyor.

yıllar önce seri 3 109 sw arabamla Aydın jandarma taburundan çıkıp İzmir konak meydanına net 90 dakikada inerdim. (yıl 1992)

Düzde 125 , 135 arası gider yokuş aşağı ise korkudan ayağıma gazdan çekerdim.

Bu katagoride yer alan hiç bir araça geçilmedim.

SERİ 3 109' Alıntı:
yıllar önce seri 3 109 sw arabamla Aydın jandarma taburundan çıkıp İzmir konak meydanına net 90 dakikada inerdim. (yıl 1992)

Düzde 125 , 135 arası gider yokuş aşağı ise korkudan ayağıma gazdan çekerdim.

Bu katagoride yer alan hiç bir araça geçilmedim.

abi sizin aracın şanzımanı mı değişikti, bizim makinalarda 125 yapabilmek için 5000 devir çevirmek gerekiyor ki o şekilde de sürekli gidilir mi bilmiyorum, sizin şanzımanın ne farklılığı vardı acaba :D

Ben bu aracı gümrükten almıştım. Aydın da yedek subay olarak görev yaparken onuda götürdüm. Benim kendi aracımdı hafta sonları arkadaşlarla izmir başta olmak üzere yakın yerlere giderdik.
araç 2285 cc lik benzinli motora sahip , 4 ileri şanzumanlı 5 kapılı sw bir araçtı. Ondaki kullanım rahatlığını , hızı ve sıcaklığı başka landlarda bulamadım.
iki kez şanzuman indirdim ne yazıkki o hıza bir daha ulaşamadım. şu andada yeni bir 109 topluyorum. Bitince aşagıdaki gibi bir araç olacak.[attachment=1]

LR_SERIES_III_109-3 LHD.jpg

o hıza ulaşmak mevcut oranlarla çok zor görünüyor abi, şimdi gaza getirip bana denettireceksiniz, başıma bişi gelmese bari ;D ben 105 falan yaptım, devir çok yüksekti o hızda giderken de..

Mete hocanın Seriesi de yüksek hızlara çıkabiliryor, sanırım onun da arazi şanzımanında bir değişiklik yapılmış çok rahat 130 u görüyormuş, bu arazi şanzımanlarındaki değişiklilkle ilgili bilgisi olanımız var mı?

ozcour' Alıntı:
o hıza ulaşmak mevcut oranlarla çok zor görünüyor abi, şimdi gaza getirip bana denettireceksiniz, başıma bişi gelmese bari ;D ben 105 falan yaptım, devir çok yüksekti o hızda giderken de..

Mete hocanın Seriesi de yüksek hızlara çıkabiliryor, sanırım onun da arazi şanzımanında bir değişiklik yapılmış çok rahat 130 u görüyormuş, bu arazi şanzımanlarındaki değişiklilkle ilgili bilgisi olanımız var mı?
yiğit e lassa LT/A 7.50 -R16 lastik var önceden 6.00 -R16 petlas hem yolda tutunamıyor hemde araç çok bagırıyordu...özgür sende lastik ölçüsü kaç...

lt 77 miydi defenderin şanzımanı belki o uygulanırsa ohızlar olabilir serieslerin orjinal lastik oranları 6,50-16 olduğuna göre anzıman olabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,948
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR