Ynt: Benzinli araca daha küçük cc'li motor takmak
Arkadaşlar yasal olarak yönetmelikte benzinli motorlarda + - %30'a kadar olan güç farkı dahilinde, aynı model veya daha yeni model bir motor takılabilir. Ancak bizim denizlide bu konuda yaşadığımız olayıda ekliyeyim 2000cc tempra ya 1600cc motor takmak istediğimizde TSE yetkili mühendisi kabul etmedi vergi dilimi değişiyor diye ancak aydın da aynı araca proje hazırlayıp onaylattılar. Teknik olarak mümkün olan bir konuda TSE yetkili mühendisleri bazen kendi yaorumlarını koyup böyle işleri yapmaya biliyor. Örnek verdiğimi konuda aydın mühendisi bana ne maliyenin işinden teknik olarak yönetmelik izin vermiş diyor. Ki bencede yönetmeliğin izin verdiği bişeyi yapmamak saçmalık.Ayrıca iyibir takipci demiş bazı arkadaşlar ben uyarmak isterim genelleme yapmaktan kaçarak söylüyorum her işi haledenin yöntemi legal diye bişey yok bilmeden yaptırılacak şeyler ileride baş ağrıta bilir. Çünkü vize eskisi gibi değil trafik eskisi gibi değil fark edildiğinde başağrısı yapar. O yüzden işin ehli olmayan kişilere güvenmeyin bu işleri MMO tarafından Araç Proje konusunda yetkilendirilmiş Makina Mühendisleri yapıyor. Bulunduğunuz ilde MMO şubesini arayarak (4448666) yetkili mühendislerin bilgilerine ulaşabilirsiniz.