Beyrut,Şam ve Halep Gezi Notları,Gezi Bilgileri Arıyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kerwane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,471

kerwane

DOĞA İÇİN KOLLARI SIVA
Mesajlar
64
Tepkime Puanı
0
Web
www.leylegihavadagorunce.blogspot.com
övünmek gibi olmasın :smiley: pegasusla.com'dan uçak bileti kazandık ;D.çipli pasaport çıkartmamız gerektiği için pasaport masrafımız olacak.bir de vize masrafı olmasın diye düşündük.pegasus'un da gittiği vizesiz tek yer beyrut.beyrut'dan şam'a geçmeyi planlıyoruz.vakit yeterse halep'e de gidebiliriz.(halep'e geçen yıl gitmiştik.orayı atlasak da olur)

beyrut'a gitmiş arkadaşlar varsa bilgilerinden yararlanmak isteriz.ekonomik otel,yemek yenilecek yerler? ve gezilecek yerler,rotalar hakkında bilgisi olanlar paylaşırlarsa memnun olurum.
 

Etiketler
Ynt: Beyrut,Şam ve Halep Gezi Notları,Gezi Bilgileri Arıyorum

Selam,

Ben de aynı senaryoda baş rol oynuyorum :D. Eğer siz hala bu seyahati gerçekleştirmediyseniz, ben yarın Beyrut'ta olacağım. Dönüşte tecrübelerimi buradan paylaşarım.
Saygılar.
 

Ynt: Beyrut,Şam ve Halep Gezi Notları,Gezi Bilgileri Arıyorum

Zafer arkadaşımız o bölgeleri ziyaret etmişti ,sitesini takip ederseniz hem keyif hem de bol bilgi alacağınızı umuyorum .

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58403.msg753669#msg753669
 


Ynt: Beyrut,Şam ve Halep Gezi Notları,Gezi Bilgileri Arıyorum

merhaba
bayram tatilinde suriye ürdün lübnan rotasında seyahat etmiş biri olarak bilgi aktarabilirim.ne kadar zaman geçireceğinizi bilmiyorum ama 9 gün bize yetmedi.planladığımız her yeri gezdik ama çok nefes nefese bir seyahat oldu.keşke birkaç gün daha ayırabilseydik dedik.önce suriye den başlayalım:
halep için otel önerim cedide mahallesinde ki dallal house olacak .kesinlikle memnun kalacaksınız.yemek için mutlaka"sissi house" derim.
şam için otel önerim semiramis otel.konumu itibariyle çok iyi şehrin merkezinde gezilecek heryere yakın ama suriye şartlarına göre biraz pahalı.burada oteller ya çok iyi ya da kötü.ikisinin ortası yok.şam a daha önce geldiğimizde semiramis te kalmıştık.bu sefer daha ekonomik bir yerler aradık.birkaç yere girdik odaları gördük kötünün iyisi al kamal hotel de kaldık.
şam da mutlaka abu kamal ve al kamal restaurantlarda yemek yiyin enfes lezzetler tadacaksınız.abu kamal lezzet açısından bir gömlek daha üstün sanki ...ikiside aynı çadde üzerinde
suriyede gezip görülecek yerlere gelince:
mutlaka palmira yı görün.
şam da hamidiye çarşısı(burada ki meşhur dondurmacıya mutlaka uğrayın),emevi camisi,seyyide zeynep camisi,şehri kuşbakışı görebileceğiniz_ki akşamları çok güzel oluyor_casion dağı
şam a yarım saat uzaklıkta ve dünyada aramicenin konuşulduğu tek yer olarak kalan malula,
beyrut a gelince:
beyrut ta kalacalk yer konusunda seçenekleriniz çok fazla bizim gibi bayramda gidip rezervasyonda yaptırmamaış olursanız hiç yer bulamazsınız o başka...
mutlaka harisa dağına teleferikle çıkıp günbatımına kadar kalın
jetto gratto mağarasını görün
jedide nin akşam ki atmosferini yaşayın
.al hamra da dolaşın
sahilde gezip bu şehirdeki yaşayanların sağlıklı yaşam için spor yapma çılgınlığını görün
sahile inmişken pgenon kayalıklarında fotoğraf çekin.
barbar da felafel ve tabule yiyin
downtownda yürüyüş mesafesinde ki tüm görülecek yerleri gördükten sonra bir cafeye oturup dinlenin
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,035
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst