BF Goodrich TA tekerlekler hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,202

KLL

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.
Yer
Ankara
Araça aldığımız sahibi tarafından takılmış neredeyse yeni vaziyete bf goodrich ta tekelrkler mevcut. bu tekerleklerin desen şekli benim daha önceki arazi araçlarımda kullandıklarımdan faklı şeklide, yönsüz ve düzensiz. aracın düz giebilmesi konusunda yada direksiyonun kendini geri toplaması konusunda ne kadar etkileri vardır? aracın rot ayarı doğru, dalma yada ekme yapmıyor ancak küçük hareketlrde direksiyon tam ortaya geri dönmezmiş gibi geliyor. yabancı forumlarda da okuduğma göre yeniyken bile bu araçların direksiyon sstemini pek sevmemiş test yapan dergiler. direksiyonda belirgin boşluk yok her tür hareketi tekere iletiyor.

Etiketler
Ynt: BF Goodrich TA tekerlekler hakkında

uzun süreler kullandığım bir lastiktir ve sorunsuzdur. at dalında herzaman tek geçerim.
direksiyon toplaması konusunda asfalt lastiğinden biraz farkı olabilir ama sorununuz lastik değildir bence.

KLL' Alıntı:
Araça aldığımız sahibi tarafından takılmış neredeyse yeni vaziyete bf goodrich ta tekelrkler mevcut. bu tekerleklerin desen şekli benim daha önceki arazi araçlarımda kullandıklarımdan faklı şeklide, yönsüz ve düzensiz. aracın düz giebilmesi konusunda yada direksiyonun kendini geri toplaması konusunda ne kadar etkileri vardır? aracın rot ayarı doğru, dalma yada ekme yapmıyor ancak küçük hareketlrde direksiyon tam ortaya geri dönmezmiş gibi geliyor. yabancı forumlarda da okuduğma göre yeniyken bile bu araçların direksiyon sstemini pek sevmemiş test yapan dergiler. direksiyonda belirgin boşluk yok her tür hareketi tekere iletiyor.

Uzun süre kullandım çok memnun kaldım ve şimdi ki aracımın boyutuna göre bulduğum zaman hiç tereddüt etmeden alacağım lastiktir. : )

Disco 2'de 265 75 16 kullanıyorum yeni taktım sıkıntısını görmedim, gayet sessiz

araç demişsiniz ama hangi araç olduğunu yazmamışsınız :smiley:

ben Grand Vitara'da kullandım ve şuanda da Grand Cherokee'de kullanıyorum, direksiyonu belki çok azcık ağırlaştırabilir ama öyle bariz bir sağa sola çekme veya toplamama gibi durumlara yol açmaması lazım. Oldukça başarılı bir lastiktir; özellikle karda, buzda, toprak ve kumda son derece başarılıdır, çok yoğun olmaması şartıyla çamurda da iş görür. (özellikle hafif araçlarda)

zj 4.0 araç. buzdaki performansını merak ediyorum doğrusu. sessizlik konusuna ise katılamayacağım.

ses konusunda normal yol lastiğiyle karşılaştırmayın zaten. MTlerle de karşılaştırmayın, ikisinin ortası tam. buzda sorun çıkartacağını sanmıyorum aracın da lastiklerin de...

gayet sessiz derken olması gerektiğini düşündüğümden daha iyi olduğunu kastediyorum

Araziye en yatkın ve en sessiz A/T diyebilirim BFG için kar ve buz olayına gelince geçen seneki malum kar ve tipi olayında ipsala yolu kapalı iken buz dolayısıyla yeni aldığım BFG ler ile sorunsuz yolculuk yaptım daha sonraları kum ve çamur etaplarında çok abartılmadığı sürece gayet tatminkardır..

e ne mutlu bana o halde :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR