bf goodrıch

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AV83 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,703

AV83

Ana Kamp
Mesajlar
39
Tepkime Puanı
0
Yer
ORDU
rav 4 2001 model lastik seçimi hakkında yardımlarnızı bekliyorum şuan üzerinde yaz lastiği kumho kh15 var(5 yılı doldurmuş ama diş derinik ön 6mm arklr 5.5mm) 235 60 16bf goodrıch 215 70 16 takmak istiyorum 4 mevsim bu lastikler kullanışlı olur mu köy yolu ve asfalt da ve biraz karda ya da mıchelen latıtude cros u tavsiye eder misiniz ikisi arasında kaldım.fabrika üreticisinin ölçülri 235 60 16 size lastik desnlerini dexatıyorum.

Latitude20cross
 

Ekli dosyalar

  • LBF22575R16112S02_b.jpg
    LBF22575R16112S02_b.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 590

Etiketler

Ynt: bf goodrıch

Bence hiçbir lastik 4 mevsim kullanılmaya pek uygun değildir, ama yine de mecburum diyorsanız bu herhalde iki takım lastik almaya bütçe yetmediği içindir, hal böyle iken michelin lat.cross'un daha ucuz olan fiyatı göze çarpıyor, üzerindeki desene bakılırsa hava fazla soğumadığı sürece durumu idare edebilir, ama sıcaklık iyice düşünce yazlik lastik hamuru sertleşecek ve sizi yarı yolda bırakacaktır. Daha doğrusu bu 4x4 olduğu için yarı yolda bırakmayacak, tehlikeli bir şekilde ilerlemeye devam edecek.

merak edip biraz araştırdım bunlar çıktı:
http://otomobil.milliyet.com.tr/michelin-latitude-cross-cifte-zafer-yasatti/otoguncel/haberdetay/08.05.2012/1537816/default.htm

kısacası kışlık lastik olarak pek öne çıktığı söylenemez, aynı isimli lastiğin iki farklı sertlikte hamurla piyasaya sürülmesi ise ilginç. "hafif çamurlu yolların bahar havalarının lastiği" gibi görünüyor. ankara gibi lastiğe yapışan türden bir çamuru olan yerlerde gazetedeki haberin aksine pek te "zafer" yaşatmayabilir, ama o kadarı tüm AT lastikler için geçerli olan kabullenmeniz gereken bir durum.

uzun lafın kısası bence bu lastiklerin ikisi de rav4'ün karakterine uygun, "all terrain" arabaya "all terrain" lastik, bu işin yanlış olmasına imkan yok (AT lastiğin yetersiz kalma ihtimali olan aşırı soğuk havalardaki kışlık kullanım durumu hariç...), bfg zaten bilinen bir lastik olduğu için onun hakkında pek birşey yazmaya gerek olduğunu zannetmiyorum, artısı eksisi aşağı yukarı aynı. yan duvarları 3 katman olduğu için biraz daha sağlam ve ağır olabilir... bir lastiğin sağlam olması iyi (malum), ağır olması ise yol tutuş açısından kötüdür.
 


Ynt: bf goodrıch

2 yıldır 95 ZJ de bf goodrich t/a (235/70/15) kullanıyorum ve çok memnunum . Tek şikayetim diş aralarına mıcır taşı alıp yüksek sürate çıkınca fırlatıp gürültü yapması .Ona da artık alıştım.
 



Ynt: bf goodrıch

Biraz daha araştırdım (yazlık lastiklerim kabak olduğu için bende bu konu ile ilgileniyorum..) Üzerinde M+S logosu var. Yani 4 mevsimlik. Ağır kış şartlarına uygunluk logosu (Dağ+kartanesi) yok.

Michelin lat cross
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst