Bianchi Vega Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tatanka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,075

tatanka

Yeni Üye
merhaba ,
Ben Kağan 19 yasındayım 5 senedir yuksek irtifa dagcılıgı yapıyorum.Babam 3 sene once bianchi vega bisiklet aldı..fakat bisikletin agır gitmesinden sikayet edip baska bir bisiklet aldı.Gerçektende agır baya.bende dag bisikleti almak istiyordum.buyuzden vega otomatikman bana geçti.seçme şansım kalmadı yani. :mad:benim bisikletle yapmak istedigim sey yükümü yükleyip uzun yol faaliyet yapmak.(Erden Eruc gibi gittigim yerlerdeki daglarada cıkmak istiyorum)Ben bu bisikletin bunlara yeterli olup olmayacagını sormak istiyorum sizlere.bana yardımcı olursanız cok memnuun olurum.
Şimdiden teşekkurler.. bu adreste bisikletin resmi var(http://www.velespit.com/4101.htm)

Özellikleri

• Alüminyum 7005 kadro
• Bianchi ön amortisör
• 26" çift kat jant
• Çift amortisörlü yapı
• Shimano Deore 27 vites donanım.
• Önde ve arkada mekanik disk fren

Ynt: Bianchi Vega Yardım

Merhaba Kağan

Öncelikle sahip olduğun bisiklet çift süspansiyonlu bir kadroya sahip.Arka tarafın süspansiyonlu olması hem eşyalarını yüklediğinde oluşan ağırlıktan dolayı sorun yaratacak hemde uzun yolda seni yoracaktır.Ayrıca açılarından dolayı uzun yolda tercih edilmeyen bir tür süspansiyonlu kadrolar.Bisiklette değişiklik yapmak istiyorsan ilk önce rijit yani süspansiyonsuz bir kadro alıp kadronu değiştirmeni öneririm.

anladım sanırım bu bisikletle bu isi yapmam zor gozukuo..acaba dediginiz gibi süspansiyon degistirirsem nekadar sağlıklı olur..sorun cıkatırmı orjinalini bozarsak bisikletin..birde maliyet nekadar olur.

sevgiler kagan

Kağan,benim demek istediğim kadronun değişmesi gerektiği,süspansiyonun değil.Kadroyu değiştirmek herhangi bir sorun çıkarmaz.Zaten bisiklet dediğin biraz da bilgisayara benzer;nasıl bilgisayarın parçalarını daha iyileriyle değiştirip model yükseltiyorsan bisikletini de zamanla çeşitli parçalarını değiştirerek geliştirebilirsin.Maliyet konusu değişken,ortalama kullanılmış bir kadroyla 150 ytlden başlar.

İllaki de bunu yapmak zorunda değilsin tabi ki.Sen bisiklete binmeye başla,katettiğin kilometreler arttıkça tecrüben artacak,bisikletler ve parçaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaksın zamanla.O zaman bisiklet üstünde yapacağın değişikliklere kendin karar verebileceksin.Bisiklet ile ilgili forumları da takip edersen hem ekipman hemde uzun geziler hakkında bilgi sahibi olursun. www.bisikletforum.com www.mtbtr.com

anladım, bana zaman ayırıp bilgilendirdigin için cok tesekkur ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR