Bildiğiniz düzgün Niva varmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rasta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,546

rasta

Ana Kamp
Yer
İstanbul
herkese merhaba,

+ ve - leri yanyana koyduğumuz zaman benim kullanım amacıma en uygun aracın niva olduğuna karar verdim ve bundan dolayı attım kendimi İstanbulun sokaklarına. ancak baktığım araçlarda hiç içime sinen olmadı mevcut araçların büyük çoğunluğu oynanmış yada çok yorgun....diyeceksiniz oynanmış aracın nesi var? eğer kullananlar biraz bilerek oynasalar araçlar tadından yenmez ama oynama olarak sadece biraz süs yapılmış,ayıp kapatılmış.bundan dolayı mümkünse tanıdıktan, internete düşmemiş, grup içinden referansla araç aramaktayım. yardım rica ediyorum.
ve tabiki en önemli konu bütçe...düşündüğüm fiyat 6000 tl civarı.bu fiyata oynanmamış aracın olmayacağını yada zor olduğunu biliyorum ancak belki çıkabilir dedim.

Teşekkürler

Orhun

Etiketler
Ynt: Bildiğiniz düzgün Niva varmı

tavsiye ede bilecegim bir cok niva var lakin hepside yüksek model ve rakamları baya yukarda

Dursun ustam,
kararsız kaldığım konulardan biride bu acaba düşündüğüm rakama bir araç alıp masrafmı yapayım yoksa rakamı yükseltip daha başka bir araçmı alsam...

bu araç satlıktır eğer ilgilenmek isterseniz

big_16532369p55.jpg

big_165323693yu.jpg

16532369vft.jpg

Fikret bey,

aracı beğendim ancak beni aşar diye düşünüyorum birde araç Erzurumdaysa gidip gelme şansım yok işimden dolayı

bu aralar biraz arastırma sansın oldu ve bir arkadaşımda lada toplamakta zannedersem yakında ( 1 ay a kadar) resimleri buraya koyacaktır.5-6 bin liraya kaportasında çok fazla çürüğü olmayan bir araç bulabilirseniz max 3000 tl harcayarak tabiki kişinin isteklerine göre bu arta bilir ama azalması zor offroada uygun super bir araç yapabilirsiniz

arkadaşınızın aracını merakla bekliyorum,bende hala arama halindeyim,bulduğum araçların maalesef büyük çoğunluğunda taban çürüğü var ve çok yıpranmış...ama ümitliyim bulurum diye düşünüyorum.

rasta' Alıntı:
arkadaşınızın aracını merakla bekliyorum,bende hala arama halindeyim,bulduğum araçların maalesef büyük çoğunluğunda taban çürüğü var ve çok yıpranmış...ama ümitliyim bulurum diye düşünüyorum.

aslında cürüğe de fazla takılmamak gerekli çürüyen yerleri kesiyorlar ve yeni saç kaynaklıyorlar eskisinden farksız hatta daha sağlıklı oluyor aldıgınız arabayı tamamen soymadan işe başlamayın asla elektirik tesisatını muhakkak yenileyin bence iç konsül bile yenilenebilir 2010 model niva konsülü 580 tl hangi nivayı alsanız ihtiyac duyacaksınızdır sıcaktan çatlıyor maalesef

normalde en az takıldığım konu çürüklerdi,çürük işi için kaportacı bir ağabeyim vardı ama emekli oldu çürük onun için sıkıntı şu anda.elektrik tesisatı muhakkak yenilenecek ve tabi şanzımanlar elden geçecek motor kurcalanacak,mekanikte sıkıntım yok.konsol aklımda aracı alabilirsem oda gidici....aramaya devam.

Orhun

alpino' Alıntı:
aslında cürüğe de fazla takılmamak gerekli çürüyen yerleri kesiyorlar ve yeni saç kaynaklıyorlar eskisinden farksız hatta daha sağlıklı oluyor aldıgınız arabayı tamamen soymadan işe başlamayın asla elektirik tesisatını muhakkak yenileyin bence iç konsül bile yenilenebilir 2010 model niva konsülü 580 tl hangi nivayı alsanız ihtiyac duyacaksınızdır sıcaktan çatlıyor maalesef

pek uzun süre niva kullanmamış olmakla beraber niva ile epey bir deneyimim oldu ve edindiğim tecrübe olarak nivada en dikkat edilecek husus aslında cürüktür nedenine gelince niva bildiğimiz üzere monocock bir gövdeye sahiptir günümüzdeki araçların %80 gibi ve bu tip bir gövdeye sahip olmanın artıları ve eksileri vardır artısı şudur
bu araçlarla bir kaza gecirdiğinizde aracın ön kısmı akordiyon gibi katlanarak sürücüye en az biçimde çarpışmanın kuvvetini aktarmak, tam şaseli araçlarda ise böyle bir kaza gecirdiğinizde , carpışmanın etkisini daha fazla hissedersiniz şimdi bunun neresi kötü diye sorabilirsiniz haklısınızda gündelik yaşamda kullanılan araçlar icin bu cok büyük bir artıdır fakat alıcağımız araç 4x4 olacağı icin ve bu araçları secmemizin asıl nedeni arazide dolaşmak olduğu için şaseli arac gerek modifikasyon gerekse sağlamlık acısından daha uygundur (nivamı satmamın asıl nedenide budur)
nivada en dikkat edilecek husus ise aracın alt sacındaki cürüklerdir aktarma organları aracın kasasına monteli olduğu için civata delikleri çürüme nedeniyle genişleyerek zamanla civataların düşmesine neden olmuştur ve bu bölümlerin tamiri hem cok masraflı hemde zordur araçla giderken şanzumanı yere düşen çekilme esnasında kaportası kağıt gibi yırtılan niva bile işitilmiştir bu yüzden monocock gövdeli araçlarda cürük çok önemli husustur ve lada niva kullanılan sacdan ve üstüne uygulanan boyadan dolayı buna aşırı meyillidir
uzun yıllar binmek amacı ile 0 km niva alan bilincli bir cok insan aracı aldığı ilk günlerde aracın altının cürümemesi için yalıtım uygulamalarının nedeni budur
Niva alıcaksanız eğer mümkün olduğunca yüksek model tercih etmelisiniz

iroqua' Alıntı:
pek uzun süre niva kullanmamış olmakla beraber niva ile epey bir deneyimim oldu ve edindiğim tecrübe olarak nivada en dikkat edilecek husus aslında cürüktür nedenine gelince niva bildiğimiz üzere monocock bir gövdeye sahiptir günümüzdeki araçların %80 gibi ve bu tip bir gövdeye sahip olmanın artıları ve eksileri vardır artısı şudur
bu araçlarla bir kaza gecirdiğinizde aracın ön kısmı akordiyon gibi katlanarak sürücüye en az biçimde çarpışmanın kuvvetini aktarmak, tam şaseli araçlarda ise böyle bir kaza gecirdiğinizde , carpışmanın etkisini daha fazla hissedersiniz şimdi bunun neresi kötü diye sorabilirsiniz haklısınızda gündelik yaşamda kullanılan araçlar icin bu cok büyük bir artıdır fakat alıcağımız araç 4x4 olacağı icin ve bu araçları secmemizin asıl nedeni arazide dolaşmak olduğu için şaseli arac gerek modifikasyon gerekse sağlamlık acısından daha uygundur (nivamı satmamın asıl nedenide budur)
nivada en dikkat edilecek husus ise aracın alt sacındaki cürüklerdir aktarma organları aracın kasasına monteli olduğu için civata delikleri çürüme nedeniyle genişleyerek zamanla civataların düşmesine neden olmuştur ve bu bölümlerin tamiri hem cok masraflı hemde zordur araçla giderken şanzumanı yere düşen çekilme esnasında kaportası kağıt gibi yırtılan niva bile işitilmiştir bu yüzden monocock gövdeli araçlarda cürük çok önemli husustur ve lada niva kullanılan sacdan ve üstüne uygulanan boyadan dolayı buna aşırı meyillidir
uzun yıllar binmek amacı ile 0 km niva alan bilincli bir cok insan aracı aldığı ilk günlerde aracın altının cürümemesi için yalıtım uygulamalarının nedeni budur
Niva alıcaksanız eğer mümkün olduğunca yüksek model tercih etmelisiniz

yüksek model konusunda size katılıyorum bu sebeple benzer bir konu acmıştım neden sıfırlada olmasın gibiydi

aslında bu konuyu daha önce bizde irdelemiştik ve konunun özü 2ci elde modelden ziyade bakımlı bir araç olması idi modelin yüksek olmasının tek bir avantajı aracın kasasının daha az yıpranmış olabilme ihtimalidir yoksa bakımlı eski model bir niva şantiyelerde eşşek niyetine kullanılmış nivalardan daha iyi olabilir
bu yüzden acele etmemeli ve bir çok arac gezilip nivadan anlayan iyi bir ustaya gösterilmeden alınmamalı
sonucta nivanın kaportası haricinde tüm parcalarını diğer araçlara göre ucuz yollu değiştirilebiliyor
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41647.msg439612#msg439612

elimde 91 model kurcalanmamış niva var.tüm resmi sorunlarını hallettim.şimdi yeni kullanıcısını bekliyor.sahibinden.com da ilanım var.ilan no:27833587

reis28' Alıntı:
tavsiye ede bilecegim bir cok niva var lakin hepside yüksek model ve rakamları baya yukarda

Dursun usta, ben 2007 model ve üzeri Lada Niva arıyorum. Tavsiye edebileceğiniz araçlar olursa ilgilenirim. saygılar

oktaybaba' Alıntı:
Dursun usta, ben 2007 model ve üzeri Lada Niva arıyorum. Tavsiye edebileceğiniz araçlar olursa ilgilenirim. saygılar

şu an için yok olursa haber veririm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR