Bilgi dolu yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srknc09 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,305

srknc09

Yeni Üye
Cj5 jeep almayı planlıyorum ve araştırma içindeyim ancak bazı soularım birikti kafamda
1-) Cj5 lerin silindir sayısı nedir? hepsi 6 silindir mi toksa kimisi 6 silindir mi?
2-) Orjinal motor tek cins midir ve yakıt durumu nedir?

Etiketler

Ynt: Bilgi dolu yardımlarınızı bekliyorum

merhaba cj ler biraz karmaşık arabalardır nerdeyse hiçbiri birbirine benzemez sanırım 73 modenden sonrası 6 silindir zaten cjnin en makbulu 77 ve sonrasıdır 77 ve öncesinde 3800 cc 6 silindir motor varken 77den sonraki serilerde 4200 cc 6 silindir motor vardır 78 model ve üzerinde disk fren hidrolik direksiyon elektronik ateşleme vardır 80 den sonrakilerde ise şanzıman 4 ileridir yani böyle uzar gider yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

bu da demek oluyor ki 6 silindir yakıt ve buji vb. problemleri teşekkürler

ben willys gibi 4 silindir jeep istiyorum çünkü 6 silindir demek daha fazla yakıt demek ayrıca 6 buji demek özellikle kışın bu bujilerden biri arızalansa çalışmayacağı için 6 kere dert demek

sizin aradıgınız araç cj görünümlü cj3 deniyor 4 silindir cj le tek farkı gögüş bölümü motorun ufak olmasından dolayı biraz daha kısa 4 silindir motorlara harikan motor denir siz aracı nerde kullanacaksınız o önemli ormanda ofroad yapacagım derseniz bi yere kadar zevk yaparsınız biraz fazla çamur olsa sizi bırakma ihtimali yüksek 77 modelde nadir 3800 cc motor çıkar aşagısındaki modellerdede 4200 cc makina zor çıkar onlarda sonradan koymadır siz alacaksanız 77 modelde almayın 78 model ve üzerini araştırın 77 modellerde önler disk olmaz kampana olur ama kampanadan disk'e çevrilmişse alın biz istanbulda jeep marka bütün araçların tamirini bakımını yapıyoruz yedek parçasını ve aksesuarınıda bulunduruyoruz yıllardır bu işin içindeyiz bizim tavsiyemiz cjde 78 sonrasını alın 77 model ile 78 model arasında biraz fark var bid 4 silindir motordan iyi güç alamazsın biraz binesin 1 sene 2 sene sonra o makina sana yetmez almışken 6 sindir al lpg taktır motorun iyi olsun bakımların iyi olsun aracı düzgün kullan 40 kr yakar kmde bizde cj var lpgde 40 kr yakıyor arabada bazı sorunlar olursada araç fazla yakar.

aradığım bilgi işte buydu çok teşekkürler aldığım arabayı düz yolda kullanacağım inşallah size de uğramak nasip olur ama kuşadası uzak kalacak biraz ben safariye offroada burdaki arkadaşlarla gidiyorum genelde land roverlarla ben kıyamam öyle arabama dağa çamura çok teşekkürler :smiley:

önemli degil en azından bilgi sahibi olsunuz artık. Dükkanımıza bekleriz.
isteklerinizin yerine geleceği ve sorun yaşamayacağınız bir adres
DAYI JEEP GARAGE
ABDURRAHMAN KAHRAMAN
atatürk oto san. sitesi 14. sok. no : 504 (üst katta) maslak istanbul
www.dayijeepgarage.com
tel: 0212 286 44 70
cep: 0543 672 9881
iyi günler

Onur ben bu CJ'ler ile 10 senedir ilgileniyorum hertürlü parçası donanımı vs.

77 Model ile 78 Model arasında hiçbir fark yok.. yanlış bilgi verme..

ORJİNAL...

77 ve 78 Modellerde hidrolik direksiyon yoktur.. önler kampanadır.. elektronik ateşleme değildir. Motor 3.8L AMC I6 232cu 90 HP'dir..

79 ve üstü CJ'lerde ise 4.2L AMC I6 258cu 100 HP motor çıkar HP'ler kesin doğru olmayabilir. Küsüratlı olabilir.. Elektronik ateşlemedir ön frenler disktir. Öğrenip öyle bilgi vermeni öneririm ;)

Bu arada 80 Model CJ-5 lerde ve 80 Üzeri CJ-7 CJ-8 lerde 4 ileri T-176 Şanzuman çıkar 80 Model CJ-6 larda ise 4 İleri SR4 Light Duty şanzuman çıkar.. 80 Model altı CJ-5 lerde T-150 3 ileri şanzuman çıkar.

Bu arada 80 Model ve üstü CJ'lerde Denge Kolu'da vardır.

Yanlışım varsa kusura bakmayın.. ;)

ormanci1907' Alıntı:
yaşım dolayısıyla bi amötörlük yapmış olabilirim kusura bakmayın bnim yanlışımı düzelttin abi işte daha ne teşekkürler.

Rica ederım ne demek www.facebook.com/cj5.jeep bu adreste bilgi paylaşımı yapacağım buradaki örnek gibi istersen girip öğrenebilirsin. Yakında başlar bilgi paylaşımları ;)

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
Rica ederım ne demek www.facebook.com/cj5.jeep bu adreste bilgi paylaşımı yapacağım buradaki örnek gibi istersen girip öğrenebilirsin. Yakında başlar bilgi paylaşımları ;)

Elimizin altında böyle güzel bir forum varken facebook'ta bilgi paylaşımına ne gerek var.
Tamam, arkadaşımızın o gün ne renk kravat taktığını öğrenmek için face'e girelim ama jeep bilgilerini buradan izleyelim, dağılmayalım :smiley:

78 model disk olmayan cj göster dedin buyur linkler doya doya bakabilirsin ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-tarz-bundan-sonra-baslar-95456998/detay#

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-kendinizi-cok-ozel-hissedeceksiniz-94129427/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-ankara-da-orjinal-bebek-gibi-cj-5-94248676/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1978-model-jeep-93878739/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-78-cj-5-monster-truck-94439657/detay

herhalde diski söküp kampana takmamışlardır :D :D

bunlarda 79 CJ-5 ön disk istediğin kadar ilan çıkartırım karşına ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-1979-model-cj-5-93856629/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1978-model-jeep-93878739/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR