bilgi rica ediyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan harung Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,650
Ynt: bilgi rica ediyorum

yok yanlış anlaşıldı sanırm öyle bir şey ima etmedim burada olmam zaten üstadların bilgilerinden faydalanabilmek.

Etiketler

harung' Alıntı:
yok yanlış anlaşıldı sanırm öyle bir şey ima etmedim burada olmam zaten üstadların bilgilerinden faydalanabilmek.

o zaman özetle, iyi bir usta bakıp araçla ilgili onay verdikden sonra bu araç hem başlangıç hemde ömür boyu tüm off road işlerinizi fazlasıyla görür.

doğru haklsınız.bir kaç defa araç değiştirmiş olsa idim belki bu kadar karasız olmazdım birde ist dışında yaşıyorum yaşadığım yerde ilk off road aracı benimki olucak bizde anlayan usta hak getire gene de bilginizi paylaştığınız için teşekkürler

harung' Alıntı:
doğru haklsınız.bir kaç defa araç değiştirmiş olsa idim belki bu kadar karasız olmazdım birde ist dışında yaşıyorum yaşadığım yerde ilk off road aracı benimki olucak bizde anlayan usta hak getire gene de bilginizi paylaştığınız için teşekkürler

Yakınınızda güvenilir bir ustası olmayan herhangi bir marka off road aracı almanızı tavsiye etmem önce usta bulun sonra o ustanın aracını alın :smiley:

valla ben bartında yaşıyorum bizim bu bölge dağlık ve aoff road uygun olmasına rağmen kim merak edipte başlamıyor aslında ben de off road için değil sadece gezmek için bir defender düşünüyorum

harung' Alıntı:
valla ben bartında yaşıyorum bizim bu bölge dağlık ve aoff road uygun olmasına rağmen kim merak edipte başlamıyor aslında ben de off road için değil sadece gezmek için bir defender düşünüyorum

Defender kullanmak ya usta olmayı gerektirir yada yakınlarda eli üstünde bir usta olması laızm kişisel fikrim :smiley:

anlıyorum diğer araçlarda aslında daha çok sorun çünki bir çoğu elektronik hiç olmazsa defender biraz daha onlara nazaran basit gibi görünüyor

harung' Alıntı:
anlıyorum diğer araçlarda aslında daha çok sorun çünki bir çoğu elektronik hiç olmazsa defender biraz daha onlara nazaran basit gibi görünüyor

Basit araç iyidir evet bunda hemfikiriz :smiley:

iyi akşamlar
malum sitede bir ilan gördüm acaba biligi sahibi olan arkadaşımız varmı off road aracı almak başka bir araca almaya benzemiyormuş iyiki bu site var.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-g4-challenge-63764050/detay/

cok emek harcanmis bir araca benziyor, fiyat konusuna bir sey diyemem ancak donanimi iyi. saglam bir pazaflikla alinabilir bir fiyata cekilirse guzel olur...

Tempus' Alıntı:
Yakınınızda güvenilir bir ustası olmayan herhangi bir marka off road aracı almanızı tavsiye etmem önce usta bulun sonra o ustanın aracını alın :smiley:

Tempus' Alıntı:
Defender kullanmak ya usta olmayı gerektirir yada yakınlarda eli üstünde bir usta olması laızm kişisel fikrim :smiley:

Selamlar,
Kürşat arkadaşımızın yazdığı çok doğru. Lütfen, aracınızı almadan önce bu iki hususa ve de "sırası ile" dikkat ediniz. Yoksa, bu "çok zevkli olan" hobi, tam bir asap bozucu serüvene dönüşür.. maalesef tecrübeler ile sabittir. reha

harung' Alıntı:
iyi akşamlar
malum sitede bir ilan gördüm acaba biligi sahibi olan arkadaşımız varmı off road aracı almak başka bir araca almaya benzemiyormuş iyiki bu site var.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-g4-challenge-63764050/detay/

Selamlar,
gördüğüm kadarı ile araca makul/mantıklı ne gerekiyor ise yapılmış. Ama tabii "nasıl yapıldığı da" önemli. Zira, bir arkadaşımız da görmüştüm "malzemenin bir usta tarafından nasıl mahvedildiği".. uzun lafın kısası iyi bir usta ile ziyaret etmeden karar vermek doğru olmaz, reha

reha bey öncelikle geçmekte olan bayramınız kutlu olsun.
ben bu site olmasa idi çok belki hiç kullanamayacağım bir aracı olmıştım bilgilerini paylaşana herkese teşekkür ederim.
benim yaşadığım şehirde değil off road ustası aracı bile ilk defa ben alıcam. artık ona katlanıcaz.ama doğru araca yaklaşık bir araç bulabilirsem biraz daha fazla keyif alırım sanıyorum.çünki ben zor koşullarda aracımı kullanmıyacağım sadece hobi amaçlı yani sınırları çok zorlayacağımı düşünmüyorum ama tabiki arazi şartları.bakalım sizin gibi bilgi ve f-deneyimi olan dostlarrın yönlerdirmesi ile umarım bir defender sahibi oluruz.

Selamlar
sizin de bayramınızı kutlarım.. tabii ki, butun dostlarımızın da.. Şimdik, oturma şeklimiz (doğru yada eğri) ne olursa olsun, "pratik gerçekleri" berlitmek şart... yoksa, bizler "vazifemizi" yapmamış oluruz.

Durum şu ki, evet Defender basit bir araçtır ... Dayanıklı araçtır ama enin de sonun da mutlaka dert çıkarır.. Az mı çıkarır? bakın işte o yoruma bağlı.. Ama ben gönül rahatlığı ile "az çıkarır" diyemem.. Diğer markalar derseniz, "çok ama çok nacizane" öneri.. Ben olsam (sizin gibi lojistik destekten uzakta isem) bir çok daha basit bir araclara daha dikkatle bakardım. Beklemtim de az ise, ben Suzuki Samurai yada Lada Niva araçlarını "incelerdim"...

Biliyorum, "pişmekte olan aşa" su katmak güzel bir durum değil ama .. nazicane önerim Kürşat beyin önerilerine ilave olarak "yukarıdaki araçlara" bakmanız..
Biliyorum, "tam da heveslenip güzel bir araç modeli beğendiniz"... ama emin olun, daha sonra (bu araçlar konusunda tecrübeniz arttıkça) bizleri "haklılarmış" diye hatırlayacaksınız...

reha

Bahsi gecen ilandaki G4 gorunumlu veya belki de orjinal G4 olan araci gorupte hayran olmamak elde degil.
Yasini basini almis daha oturakli davranmasi gereken ben bile param olsa hemen almaya calisirdim.
Ancak Reha Bey ve diger arkadaslarinda dedigi gibi bakim ve onarim acisindan yetersiz bir yerdeyseniz basite yonelin.
Lada Niva , 124-131 yada Tofas gurubu araclari onarabilen hemen her yerde kullanmanizi tavsiye edebilecegimiz bir 4x4 tur.
Suzuki Samurai biraz daha farkli olmakla birlikte basitlikleri ve parca bulunabilirlikleri sayesinde yine tavsiye edilir.
Bu araclarda ilk alis maliyetleri gercekten komik rakamlar oldugu icin masraf yapmak yada arazideki hasarlar karsisinda uzulmemek artidir.
Elbette bahsedilen araclari alirken dahi yine bildiginiz bir usta yada akil hocasiyla birlikte iyi bir arac almaya calismaniz gereklidir.
Daha fazla bilgiyi forumu iyice kurcalayarak kendinizde bulup dogru olan secimi yapabilirsiniz.
Iyi arastirmalar , umarim size uygun araci tez zamanda bulursunuz.
Saglikli kalin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR