4x4 camiasına yeni giriş yapıyorsun anladığım kadarı ile bu işlerde genelde ilk alınan araç ile devam edilmez ve ilk araçtan hep zarar edilir. Bu yüzden 20-25 bin TL aralığında bölgen çok olan bir aracı ilk olarak seçmen her şekilde faydana. Ankara Jeep araçlarının en yoğun kullanıldığı yer, Jeepinde en ekonomik aracı XJ Cherokee'dir ondan tavsiye ettim. Bu dünyaya bir adım atma aracı ve ilk gezilerine hep gruplarla gitmeni tavsiye ederim çünkü birçok şey öğrenmen gerekli önce.
Senin dediğin gibi gezilere Dacia Sandero Stepway gibi altı biraz yüksek araç ile bile gidilir illa 4x4 desteği de olsun dersen Toyota Rav4,Subaru Forester,Hyundai Tuscon vs gibi araçlarda sana istediğin gezi imkanı tanır.Çünkü tek kişi araziye çıkılmaz hadi çıktın diyeyim risk alamazsın altında hangi araç olursa olsun. Offroadçularla ( çoğu zaman piknik tadında olur) veya buna benzer gruplar ile geziye çıkman lazım.Eğer illa tek çıkacağım dersen aracın mümkün olduğu kadar yeni olmalı ki en azından arıza riskini azalsın.
Gelelim senin araca, senin aslında alman gereken araç 2004-2005 model Suzuki Grand Vitara 2.0 ama 30-35 bin bandında fiyatları. Eğer tek en fazla iki kişi gideceğim gezilere dersen aynı kasanın 1.6 üç kapılısı var işini görür,sadece bagajı dar biraz daha 4 kapılısından. Neden bunlar diyorsan güncel bir araç alman faydana.Tek gidersen aracına güvenmek zorundasın, ne kadar yeni araç o kadar arıza riski az olur.
Özet ile eğer bu aleme adım atmak istiyorsan Cherokee 4.0 lt al bir sene sonra taşlar yerli yerin oturur ama yok ben tek tabanca takılacağım yapacağım alt tarafı bir kamp dersen 2004-2005 Grand Vitara 1.6lt üç kapılı al bak rahatına.