Binek Oto İçin Lastik Seçimi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,980

KanyaK

wish me luck.
Web
www.kaanyakar.com
Offroad konusunda herkes deneyimli, şimdide binek otolar konusunda eteğinizdeki taşları dökerseniz sevinirim :smiley:

Araç 2007 Toyota Yaris, Ebatlar 185 60 R15. Üzerinde yaklaşık 60000 km'yi devirmiş Bridgestone Potenza mevcut, ve oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim.
Lastik dişleri hala yerinde ancak kauçuk özelliği falan kalmadı artık, yani değiştirme zamanı geldi. Az önce bazı markalara ve fiyatlarına baktım, sizce hangisi daha iyi bir seçim olur? Şimdiden teşekkürler.

1- Bridgestone Potenza: 165 TL
2- Michelin Energy Saver: 170 TL
3- Goodyear Duragrip: 150 TL
4- Dunlop SP Sport: 125 TL

Not: Fiyatlara KDV ve servis işlemleri dahildir.

Etiketler
Ynt: Binek Oto İçin Lastik Seçimi?

yokohama önerebilirmiyim? yazın kullandığım set çok başarılı çıktı doğrusu. bir bakın derim. yumuşak ve sessiz. yok illa bunlardan biri olacakse ben michelinden başkasını takmazdım keşke birde fransız malı olmasaydı...

Bu arada yokohama için birçok forumda yumuşak bir sürüş sağladığı ve ses absorbsiyonu olduğu ancak 35000-40000 km'de kabak olduğunu yazmışlar. Hemde baya bir kullanıcı ürünü överken bunlarıa dile getirmiş. Bendeki potenzaların 65000 'de ve hala dişlerinin durması biraz aklımı karıştırdı.

demekki sert bir lastik o. yumuşak lasitkler daha iyi tutar ama çabuk biterler. ben zaten lasitkleri 30 bin den çok kullanmıyorum asla, çünkü yolu tutması esas. dişler yağmurda işe yarıyor sadece. öyle olmasaydı f1 araçlarında slick teker olmazdı zaten :smiley:

60000 km yolu ne kadar zamanda yapacağınızda önemli hani 5 yılda yapacaksanız zaten o lastikler kullanılmamalı bence ,
Tabi karar merci sizsiniz içinize sinen fiyat aralığı uygun olanı alın ,ben yokohomadan memnundum sadece onu belirtmek istedim

Yokohama'yı diğer forumlarda da çok övmüşler zaten. Onunla ilgili değilde, ben normal kullanıcı profilinin biraz dışındayım o yüzden aklım karıştı. Bozuk ve stabilize yollarda kullanım oranım neredeyse asfaltta kullanım oranıyla aynı, o yüzden yumuşak lastik ne kadar verimli olur benim için onu düşünüyordum.

bozuk yolda yumuşak lastik daha çabuk erir ama dökülmez sert lastikler gibi. bence emniyet önce gelir varsın 30 binde bitsin. sonuçta sadece 600 lira aracı koruyan şey.

bu ebatta dunlop en iyi tercih bence.en uygun fiyatı da www.lastix.com da bulabilirsiniz.

Merhaba Kanyak,

öncelikle hiç düşünmeden bridgestone derim sana,bridgestone da fark olarak bir çok modelde yanaklarda rakiplere göre fazla kat vardır,buda sana daha az balon ve yarılma ihtimaliyle döner,ama diğer yumuşak diye tabir edilen markalarda bu risk daha fazladır...(ama her lastikte bu risk vardır),yokohama iyi bir lastik, olabilir...
gelelim kötü habere 1 martta değişen fiyatlarla bridgestone er300 modeli 180tl,er30 modelide 185tl ye çıktı...potenza o ebatta üretilmiyor tarihine bak mutlaka

not:bir bridgestone ve lassa bayısinde çalışıyorum tamamen ticari bağlantım var bilginize... :smiley:

bence bridgestone çok sert ve konforsuz bir lastik.benim reno clio aracım var onunda ölçüleri 185/60 r 15 ve dunlop sp sport 01 kullanıyorum ve gerçekten çok güzel bir lastik ayrıca bu ebatta en çok satılan lastik dunlop orjinal ekipman lastiği olarak çıkıyor birçok araçta bu yüzden fiyatı da çok cazip kadv dahil fiyatı 125 tl ye satılıyor lastix.com da
ben link te paylaşıyorum http://www.lastix.com/?urun-2113-DUNLOP-SP-SPORT-01----185-60-15-DortMevsim-84H-Oto-Lastik.html

lastik çok şahsi bir konudur,herkesin memnun kaldığı ve kullandığı bir marka mutlaka vardır.şu anda benimde aracımda dunlop marka lastik var gayet güzel bir lastik.şahsi kanaatimdir görmeden lastik almayın derim marka ne olursa olsun mutlaka büyük ve sirkülasyonu fazla bir bayiye gidin ve alacağınız lastiği görün,hemen her markada liste fiyatı üzerinden %20 ila 30 arasında indirim var iyi pazarlık edin, her 20-25000 km de bir subabınızı değiştirin

kesinlikle subap konusunda sana katılıyor çok önemli bir konu bence de.eğer istanbul içinde oturuyorsan ve iyi fiyatlı ürün arıyorsan Mollaoğlu Otomotiv diye bir firma var GOODYEAR DUNLOP VE FULDA gibi markaların toptan ve peraknede olarak satışını yapıyorlar ve lastik konusunda çok güçlüler gerçekten güneşli ve hadımköyde mağazaları var mutlaka onladan da fiyat alın bence internette adres ve telefonları vardır mutlaka

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,124
Kayıtlı Üye Sayımız
167,022
Kaydolan Son Üyemiz
ciftcik

Çevrimiçi üyeler