Bir Avuç Kampçı ve Karavancıyız...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,097
Ynt: Bir Avuç Kampçı ve Karavancıyız...

V.I.P (very important person) =Çok önemli kişi. Bazı kişilerin bizleri geri zekalı olarak düşündüklerini ve haklıda olabileceklerini düşündüğüm için sözlüğe baktım oradaki açıklaması bu.Senelerce havaalanlarında VİP salonlarına bakıp sormuştum,fakat yinede sözlüğe bakıp garanti olsun dedim,karşılığı bu.Yani bazı kişilerin biz geri zekallılara anlatmaya çalıştığı gibi.Bir işte bilgi birikimi olan,deneyim sahibi,çevresi geniş anlamında bir kelime bile yok.Günlük kullanımda ise birikim sahibi kişilere Üstad,Usta,çok eskilerde ise AHİ denir.
Bu payeleride kişiler kendi kendine vermez,çevreleri ve toplum verir.Yoksa şu meşhur KAZANCI gibilerinin çıkıpta,bana vahi geldi ben peygamberim,dediklerinde düştükleri gülünecek hale gelirler.
VİP KARAVAN,dendiğinde de sözlükteki açıklamaya göre anladığım,çok özel karavan veya çok özel karavancı oluyor.(tabi bu benim anladığım, üst düzey akıllar başka türlü yorumlayabilir.)
Kendinizi VİP görebilirsiniz,kendini öyle görenlerle bir gurup oluşturabilirsiniz.Bunu kimse yargılayamaz.Herkes düşündüğü gibi yaşayabilir bunada kimsenin itiraz etme hakkı yoktur.
Fakat bunun yanında bu kişilerinde başkalarını yargılamak,onlara yakıştırmalar yapma hakkı yoktur.Kalkarda kişilere,münübüsçü yakıştırması yaparsanız,etki ve tepki kanunu gereği gelecek tepkileride göze almak zorunda kalırsınız.Kaldıramayacağın yükün altına girme, ezilirsin derler,başka bir lafta, özür dilemek zorunda kalacağın sözleri söyleme der.
Bir açıklamada beni yakından ilgilendirdiği için cevap vermek zorunda kaldım.Hani nicimiz DALGIÇ ya.Benim baba tarafım Bodrum Ortakent'li,eski süngercileri tanıma fırsatım oldu. Onlara olan özentimiz ve deniz aşkımız olduğu için,dediğiniz gibi,bir parça su hortumu ile başladık dalmaya.Fakat başlarken içimizde olan deniz aşkı ile hem yurdum insanı olmakla övündük hemde profösyonel olarak bir oda dolusu dalış takımı ile daldığımız günlere geldik.Bunun yanında oğlullarıma deniz aşkını aşıladım,birisi benide geçerek Çubuklu'daki SAT ve SAS'çıların yetiştiği kursta kurs birincisi oldu,Somali'ye asker götüren DERYA gemisinde balık adam olarak görev aldı.Sizin gibilerin hortumla dalıyor diye gülmelerinden utanıp,tam teşekküllü dalgıç olacağım günlere ertelese idim bu günlere gelemezdim ve milletime usta bir dalgıç armağan edemezdim.
İnsanlar imkanlarının el verdiği ölçülerle sevdalarının,hayallerinin ucundan tutmak zorundalar.Bunuda alay konusu yapmak,küçümsemek,yargılamak kimsenin haddi değildir.Küçümsemek ile bir kazancınız olur,tabi kazanç denirse,servet düşmanları yaratırsınız.
VİP CARAVAN gurubunuz hayırlı olsun,25 yıllık karavan sohbetleriniz daha nice yıllar sürsün,en lüx kampinglerde full karavanlarınız ile mutlu tatiller dileriz.Erişemediğimiz ciğerleri afiyetle yiyin.Fakat lütfen bizleride hor görmeyin.Bu dünya ya sizde bizde çıplak geldik,giderkende çıplak gideceğiz.Belki cenaze namazınızda içimizden birileri bulunurda,imam merhumu nasıl bilirdiniz dediğinde.VİP di diyemeyeceğimize göre ''yaşadığı dünyayı ve insanları seven bir İNSAN dı diyebilsinler. Saygılarımla Abdi Uçar

Etiketler

Sayın Ahmet Tuzcuoğlu,

gerek sizin silinen mesajınızı, gerekse yukarıdaki mesajımda size dair yazdıklarımı tekrar tekrar okudum. Eğer yukarıda yazdıklarımdan dolayı beni kırmaktan çekiniyorsanız, buna gerek yok, yanlış birşeyler yazdığımı düşünüyorsanız kırabilirsiniz. Ben yazdığım her kelimenin arkasındayım.

Silinen mesajınıza gelince, bugün olsa, ben de silerdim. Yanlış yerde başlık açıldığı için filan değil. Size, X marka bir fabrikanın "TV" departmanına gidip orada "Y marka TV üretilmiş, Y markasını yaratan bizlere kazandıran falanca kişiye teşekkür ederim" denmesi doğru geliyor mu? Teşekkür edecekseniz, ilgili kişiye, ilgili yerde teşekkür edersiniz. Kusura bakmayın ama, bu bana yanlış geliyor. Dolayısıyla bunlardan dolayı beni kırmaktan çekinmenize gerek yok. Siz istediğinizi diyeceksiniz, ama karşınızdakinden susmamızı bekleyeceksiniz?

Bu konuyu açarkenki düşüncem gerginliği ortadan kaldırmaktı, başkasının sildiği duyuruyu yeniden yapmaktı. Ama bu hiç görülmedi bile.

Ben Türkiye'nin en büyük BMW sever topluluğunun bulunduğu bir forumada üyeyim. Link vereni uyarmakta neymiş :smiley:
Anında üyeliğini siliyorlar. Mod.lar diyolağa bile girmiyor. Eğer uygulamaları yanlış olsaydı 26 bin üyeleri olmazdı. Her forumun kendi kuralları vardır. Bu kurallar üyeler içindir. Bireysel davranılması bencede hoş değil.
Kimi forum izin verir kimi vermez. İlk yapılması gereken kuralları olumaktır diye düşünüyorum. Ben üyesi olduğum forumda ilk önce forum kurallarını okurum..Tabiiki yazım kurallarına bakarım. Kimisi hep büyük harf kullanır. Yani bağıra bağıra konuşur :smiley:
Selamlar.

Çimeni davetkar, yaylası engin, vadisi işveli, dağı aşık, doruğu efe, ağacı bilge, denizi çoşkun, toprağı ermiş ve de göğü özgür ülkenin insanları...

Etmeyin ne olur! Tadına varın!

Nice çeşit çilelerle dolu şu kısacık ömrümüzde egolarımızın ihtirasına ve iktidarına mahkum etmeden paylaşacak ve üretecek biricik bir keyfimiz olsun.

Tam ısınmışken sizlere, kıymayın bana be dostlar.

Anlaşa canlar gönlünce. Kimi o yanda, kimi bu yanda, halay çeke diz büke.

Varsın!.. Olsun!..
Çiçeğin sayısı belli mi? Börtü böceğin? Ya yıldızları sayan var mı içinizde?

Zaten bolluk ve çeşit olmasın diyen de yok, anladığım. Benim bilmediğim ve anlamadığım bir yanlışlıktır olmuş her nasılsa.

Söz ağzımızdan bir solukta ve öfkeyle çıktığında " hele bir desturun olsun!...oğul " derdi büyüklerimiz.
Kiminize ağabey,kiminize yaşıt, kiminize kardeş kıvamında bir yerlerdeyim. Bana düşmez belki ama, hani hatırınızda olsun...

Kırmak da, kırılmak da çok kolay...Lâkin tamiri zordur kalplerin.
Bitirin bu konuyu lütfen. Etmeyin!..

Haddimi aştım. Affedin.

Haldun Bey sağduyulu ve hepimizin ihtiyacı olan bu güzel yazı ile bence her şeyi özetlediniz. Dürüst olmak gerekirse bu tatsız konu tartışılmaya başladığından beri, sizden konuya yorumunuzu belirtmenizi bekledim.Yorumunuzu okudum ve beklentimin boşa çıkmadığını da anladım.

Ortak zevkleri paylaşan, hayatı benzer şekilde yorumlayan bir avuç insanlar olarak, ortak noktalarımıza vurgu yapmamız gereken bir yerde ve zamanda neden 3-5 kişi olunca ayrışmaya başlayan solcular gibi(umarım bu sözüm doğru anlaşılır kimse yanlış anlamazve üstüne alınmaz) kendimize ihanet ediyoruz, bilmiyorum.

Bu konuda yazılacak fazla bir şey kalmadı biliyorum ama kendi adıma Haldun Bey'e "hala başka bir yerde durabilen ve başka bir yerden bakabilen birilerinin olduğunu hatırlattığı için" TEŞEKKÜR EDERİM.

Hiç bu kadar güzel bir memleket tasviri okumamıştım sayın Hiç. Kelimelere dökemesem de ben de fotoğrafla katılmak istedim. Bu güzellikler etrafında bütünleşmek dileği ile...

IMG_0858_fhdr.jpg

Sevgili arkadaşlar,

yapıcı davranış ve satırlarınız için teşekkürler. Benim açtığım bu konu başlığına bakılırsa, zaten amacımın ne olduğu da anlaşılır.

Ben silmemiş olmama rağmen tahmini silinme gerekçelerini açıklayarak, fikirlerimi beyan ederek, daha uygun bir dille yeni sitenin duyurusunu yeniden yaptım, bu hafta çoğunuzun da katılacağı Cozz'daki etkinliğin duyurusunu bizzat yaptım, hem de üstün körü değil, ayrıntılarını bulmaya çalışarak. Bunların hiç görülmediği yetmezmiş gibi, bunlara bile kulp takııyor "yok o kelimeye taktın, yok şunu neden dert ediyorsun" şeklinde, "düşmanca tavır"dan filan söz ediliyor? Onu önemseme, bunu önemseme, neyi önemseyeceğiz? Olabildiğince herşeyi doğru cümlelerle ve herkesin anlayabileceği şekilde gerekçeleriyle ifade etmeye çalışıyorum.

Ama insan Nasrettin Hoca'nın fıkrasını hatırlayıp "ya arkadaş, hırsızın hiç mi kabahati yok?" diye sormadan da edemiyor. Bu çabaya rağmen konunun muhatabı arkadaşlar çıkıp da "arkadaşlar haklısınız, yanlış yerde konu açmışız" veya "evet arkadaşlar, yanlış bir üslup kullanmışız" deyip net şekilde hatalarından dolayı özür dilemek yerine, sanki ortada özür dilenmesi gereken bir yanlış yokmuş da "büyüklük bizde kalsın" dercesine "karavancılık adına" özür dileniyor. Ve özellikle sayın Ahmet Tuzcuoğlu saldırgan tavırlarına devam ediyor. Kaldı ki, forumun moderatörleri de gerekli açıklamayı ve uyarıyı gayet medeni ve anlaşılır şekilde yaptılar.

Vipcaravan'daki arkadaşlara şu samimi görüşlerimi de bu vesileyle iletmek istiyorum: Açıkcası "VİPCARAVAN" lafını ilk duyduğum zaman bende "karavan kiralayan bir şirket ismi" çağrışımı yaptı. Sonradan okuduğum zaman ise bunun sanal bir platform olduğunu anladım. Sadece sanal bir platform mu, yoksa gerçekte belli kişilerden oluşan bir grup mu aynı zamanda. Vipcaravan foruma üye olan, o gruba da üye olmuş mu sayılıyor, yoksa foruma üyelk başka birşey, gruba üyelik başka birşey mi? Kendilerini bu anlamda biraz daha ifade ederlerse katılmayı düşünenler için daha tatminkar olur sanırım. Bu sözlerimi çarpıtmak yerine yapıcı bir tesbit olarak alırlarsa sevinirim.

Vipcaravan.com'daki arkadaşlarma tekrar başarılar, karavan camiası için de bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Çizdikleri rotada yolları açık olsun.

Sevgili Özdal,
yapıcı davranışın için teşekkürler. VİP Caravan ın tanımına gelince. Biz VİP 'i V.İ.P. yani very important person olarak (aralarında noktalı) olarak değil "önemli" anlamını çağrıştırdığı için seçtik.
Gezenbilir deki eleştiri ve yorumların bu ayrıntıya yeterince dikkat edilmeden yapıldığını düşünüyoruz.
Yinelersek, VİP olan bizler değil Karavan+Karavancı ikilisinin önemidir.
Sanırım gerek açılış yazımızda ve gerekse Gezenbilir deki açıklamalarımızda bu konuya değinilmişti. Bu ayrıntının düşüncelerinize yumuşaklık ve açıklık getireceğine inanıyoruz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sorularına gelince, kendini ve karavanını önemseyen arkadaşları aramızda görmek bizi mutlu eder.

Sayın Özdal Güngör: Adımı zikrederek yazdığın bu son yazına da (3 tane oldu)cevap hakkım doğmasına rağmen bu platform da sana cevap yazmıyacağım.Belki bir gün bir yerlerde karşılaşırsak cevaplarımı o zaman vermeyi düşünüyorum.Yazdıklarına ise sadece gülüyorum. :smiley: Ahmet Tuzcuoğlu.

Sayın Ahmet Tuzcuoğlu,

İnandığım ve doğru olduğunu düşündüğüm konularda kimsenin adını zikretmekten kaçınmam. Yazdıklarımda ne bir hakaret, ne de bir iftira vardır. Siz bazı şeyleri anlamamakta ısrar ettiğiniz sürece isminiz daha çok yerde zikredilir.

Şu an bir cevap hakkınız daha oldu sanırım.
Kaç tane olduysa, cevap hakkınız bakidir, istediğinzi platformda, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Bunda özgürsünüz.

Böylesine bir dönemde sebebi ne olursa olsun, birilerinin gülmesine vesile olabildiysem ne mutlu bana.
Gülmeye devam edin, iyi eğlenceler... ;D
Yolunuz açık olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR