indian' Alıntı:Fatsa ve Ordu'da CJ5 ve CJ8'ler oldukça yaygın bir kullanımı var. Bu kadar yaygın olmalarının sebebi elbetteki nostalji değil, bölgenin arazi yapısı ve bu jeeplere ucuz bir şekilde sahip olabilmek. Ben türkiyenin hiç bir yerinde bu kadar CJ5 i bir arada görmedeim. Özelliklede 5. Fatsa Cip Festivalinde.
Oldukça tanınmış ustalarda bulunuyor burada. Kısaca CJ'ler için herşeyi bulup herşeyi yaptırmanız mümkün hemde ucuz maliyetlere.
Bu arada sık sık Ordu Fatsa arasında gidip geliyorum istiyenlere ustaların telefonlarını vs. iletebilirim.
bull' Alıntı:toplanan araçtaki makas bağlantıları dingilin üstünden olmuş buda şasi bayağı yukarı çekmiş acaba bizim cj lerdede aynı uygulamayı yapabilirmiyiz
Jeepcj7' Alıntı:"cj lere oluyor, hemde çok güzel oluyor. basitte. makasları aksların altından değilde üstünden takıyorsun. bitttiii..."
SOA(spring over axle) yükseltmenin son noktası şu an sanırım birtek orkun by aracı çok profosyonel hazırlandıgıından yürüyor en son (jeep) göktug by de sıkı hazırladı ama yürütemedi kite geri döndü sanırım dertli iş 4 makası def üstine alıp şaft açısını ayarlamak yetmez ve amatörce olur tonlarca detayı var derdi riski var
orkun by garajını inceleyin hak vereceksiniz kolay gelsin
Jeepcj7' Alıntı:"cj lere oluyor, hemde çok güzel oluyor. basitte. makasları aksların altından değilde üstünden takıyorsun. bitttiii..."
;D Dediğiniz uygulamanın adı SOA(spring over axle) ne yazık ki bitmiyooooraracın geometrisi ve açıları komple değiştiği için kaster açılarından şaft açılarına, makas kurulmalarına kadar bin tane bela ve surpriz var. Yapıpta söken çok var, şu anda sadece yürüyen benim ki galba :
garajımı inceleyin lütfen:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13119.0