Bir Mekanik Vinç Fikri Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,955

997799

kings go ahead
Yer
çorum
http://cgi.ebay.com/Worm-Gear-Winch-Wire-Rope-Tow-Cable-PTO-Tractor-4x4_W0QQitemZ300292809966QQcmdZViewItemQQptZWinches_Come_Alongs?hash=item300292809966&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A15%7C39%3A1%7C240%3A1318

hani bir geliştiren olursa...

Etiketler

Ynt: Bir Mekanik Vinç Fikri Daha

110 defender için pto saft çıkısı 1000 ytl civarı. Ankaradaki üretici bir firmada bulmustum :(

Pajero ve Landcruiserda olduğunu duymuştum.
Yapmanız gereken, aracı lifte kaldırıp şanzımanlarda kapak aramak ;D . Teorik olarak o kapak sökülür yerine pto oturur. şanslı iseniz Amerikan pto'lar uyar, yoksa aramanız lazım. Vinç eski Dodge Ram'lerden veya Ford Bronco'larda...vs çıkma bulunabilir. Vinçlerin genelde şaft yönü pto çıkışınıza uygun şekilde değiştirilebilir. Dodge'lardan çıkan mekanik vinçler biraz geniş ve ağırdır, Benimki Bronco'dan çıkma ebatları CJ'e takabilmek için daha uygun.

Eğer N arazi şanzımanında ise, yani arazi şanzımanınızı boşa alabiliyorsanız PTO çıkışı ana şanzıman üzerindedir diye tahmin ediyorum.

Orkuncuğum çok güzel izah etmiş.Yalnız son cümlesine bir ekleme yapmak istiyorum.
N pozisyonu ana şanzimanda da olabilir , ara şanzımanda da olabilir.Araç marka ve modeline göre değişir.

Haklısın Nadir Abi :smiley:

Benim kafamı karıştıran, arazi şanzımanına PTO'yu takınca, yine araziyi boşa almak lazım... ana şanzımanı boşa alsam pto dönmez... araziyi boşa alınca pto'ya tahrik verir heralde.. en iyisi takıp denemek... araçtan araca, sistemden sisteme değişir tabiii....

Bu arada araziye takılabilecek 2. pto'yu da bulundu. toplam 3 pto bağlayabiliyorum T18+dana18 kombinasyonuna... arkaya vinç dışında geri kalan pek işime yaramayacak gibi :( belki hobi olsun diye mekanik tahrikli kompresör yaparım...yada generatör...

Bunlar güzelde pto nun fiyatları çok yüksek. Bence hydrolik bir vinç çok daha sağlıklı ve güç ayarlaması çok daha kolay olacaktır.

googledan arama yaparak ulaşmıstım. Fiyat yüksek olunca ilgilenmedim. Şuandada hatırlamıyorum kusurabakmayın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR