BİR TIR dolusu BJ 70 ORJİNAL DİESEL ORJİNAL YAYLI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daisuki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,766
Ynt: BİR TIR dolusu BJ 70 ORJİNAL DİESEL ORJİNAL YAYLI

Assasin' Alıntı:
FJler çok dayanıklı seriler.İzmit'te bir abimiz FJ-40 topladı,uzun süre yağ pompası olmadan,kırık fanla dolaştı. :smiley:

bunların parçaları tsunami görmemiştir :smiley: .arkadaşım ufak tefek revizyon yapmıştı.toyota yetkili servisi aracılığı ile 85 model aracın arka stoplarını ve kaput yan landcrusier yazılarını japonyadan getirtmiştik.binlerce parçalık muazzam bir parça tablosu ve inanılmaz bir bakım kitapçığı var.alıp o şekilde binilir bence.sadece kuru direksiyon ve turbosuzluğu büyük eksikliği herhalde.araziye ulaşmak için otobanda gitmeye çalışmak rampa aşağı 100 ü geçmeyişi çok yorucu

Etiketler

tyt.fan' Alıntı:
bunların parçaları tsunami görmemiştir :smiley: .arkadaşım ufak tefek revizyon yapmıştı.toyota yetkili servisi aracılığı ile 85 model aracın arka soplarını ve kaput yan landcrusier yazılarını japonyadan getirtmiştik.binlerce parçalık muazzam bir parça tablosu ve inanılmaz bir bakım kitapçığı var.alıp o şekilde binilir bence.sadece kuru direksiyon ve turbosuzluğu büyük eksikliği herhalde.araziye ulaşmak için otobanda gitmeye çalışmak rampa aşağı 100 ü geçmeyişi çok yorucu
Tusunami dolayısı ile toyotanın yedek parça tedarikçileri zarar gördüğünden parça sıkıntısı yaşanmıştı bu araçlar tabiki böyle bir şey yaşamamıştır fiyatları biraz daha düşük olsa kuru direksiyon önemli değil japon onun bağlantı yerlerini koymuştur alır takarsın bin,binbeşyüz tl'yi geçmez,turbosuz olması daha iyi motor uzun ömürlü olur arazi aracı için hızı yeterli bence trafikte cezada yemezsin tam benlik araç 17,18 bin tl olsa alınır

küçük ağa' Alıntı:
Tusunami dolayısı ile toyotanın yedek parça tedarikçileri zarar gördüğünden parça sıkıntısı yaşanmıştı bu araçlar tabiki böyle bir şey yaşamamıştır fiyatları biraz daha düşük olsa kuru direksiyon önemli değil japon onun bağlantı yerlerini koymuştur alır takarsın bin,binbeşyüz tl'yi geçmez,turbosuz olması daha iyi motor uzun ömürlü olur arazi aracı için hızı yeterli bence trafikte cezada yemezsin tam benlik araç 17,18 bin tl olsa alınır

abi söylesen ben sana ayarlardım niyetin varsa 17-18 e gene bakınayım buluruz bişeyler

Tempus' Alıntı:
abi söylesen ben sana ayarlardım niyetin varsa 17-18 e gene bakınayım buluruz bişeyler
Elimdekinide sat iki arabayı ne yaparım başıma bela olur gelen alır giden alır,benimkini sat beyaz al ben toyotaya başka gözle bakıyorum haber bekliyeceğim benim araba çok temiz full yap bakalım bekliyorum.ben alma satmada beceriksizim benim adıma şunlardan birini ayarla vekilim sensin

küçük ağa' Alıntı:
Elimdekinide sat iki arabayı ne yaparım başıma bela olur gelen alır giden alır,benimkini sat beyaz al ben toyotaya başka gözle bakıyorum haber bekliyeceğim benim araba çok temiz full yap bakalım bekliyorum.ben alma satmada beceriksizim benim adıma şunlardan birini ayarla vekilim sensin

ilyas satar onu 2 günde öyle düzgün araba kolay bulunmaz

Assasin' Alıntı:
3k Pajero'yu hafife almayın.Başarılı araçlar.

Küçümsediyimden değilde çok fazla çürük vardı araç üzerinde gözümü korkuttu açıkçası. Yoksa bu modeller efsanelerden.

küçük ağa' Alıntı:
o duyarsa zaten işi baştan kaybettim demektir arabayı hiç sattırmaz böyle araba nerden bulunur bin daha iyisi yok diyor

e haklıda :D

merhabalar,

izmitte ki araçları kimse görmeden hemen karalamış gibi :smiley:

arkadaşlar 1 ay evvel gidip araçları inceledim ve kullandım.

araçlar 84 model Toyota Landcruiser II- LJ70

2446 cc toyota motoru

3 kapı

içi çok ferah

hidr. direksiyon, klima yok. ama direksiyon çok hafif :smiley: klimada dışarıdan takılabilir, çok maliyetli değil. tek eksiği önlerin kampana olması ama bence daha iyi sürekli balata değiştirmek gerekmiyor, ömürlük frenler.

araçların mazot üniteleri her türlü mazotu kabul ediyor. aynı zamanda enjektöre mazottan suyu ayırıp pompalıyor.

ruhsatlarında koltukları muayene de 6 kişiye işletebilirsiniz.

çekme belgeli, yeniden trafiğe çıkacak, onun için muayeneden geçmesi gerek.

yakıtları ekonomik gibi, ortalama 9 Lt falan yakar.

max hızı 130-140 belki. 4 ileri şanzuman. 5 e çevirirseniz hızlanır.

arazi vitesleri ömürlük, 1. vites ağır devir iş makinesi gibi, kesinlikle kullanmayabilirsinz ama düz duvara tırmanmak için ideal.

motorlarında üfleme falan yok gayet güzel, 1-1.5 yıl yatmış olabilir. akü yok üzerlerinde.

ŞİMDİ SIKI DURUN GELELİM NİYE BU KADAR REKLAM YAPTIĞIMA ;D ;D ;D

çünkü bu araçlardan 1 tane de bende var, şu anda iç döşeme yapılıyor. ;D ;D ;D ;D

bence orada ki rakam hiç te yüksek değil, 35 tane ihaleden araç çıktı ve 12 tanesi bu galericide. araçların ortalama 16.000 tlye çıktı ihalede. MTA da tanıdığı olan varsa sorup öğrenebilir.

döküntü araçlarda vardı. biri ankara da gittim gördüm, sanırım yan yatık ama hala canavar gibi. sadece kaporta işi var. 16.000 para istiyorlar. bence 23 e temizi varken 15-16 ya yatık araba alınıp 20 ye mal etmek saçma.

kimse yoğurduna ekşi demez, ama yazdıklarımda en ufak mübalağa yoktur.

bu araçlara binmeden nasıl olduğunu anlaaymazsınız. hilux lar da güzel ama arada dağlar kadar fark var.

hatta yolda giderken çukura girdiğinizde araçtan tık ses gelmez. tamamen yaylı. hilux 0 km fiyatı 70.000 ise sıfır LandCruiser fiyatı 350.000 fark burada.

araçlarda triger kayışının değişim zamanı geldiğinde sizi uyaran lamba var.

pompada su olduğunda uyaran lamba var.

şimdi gelelim en can alıcı noktaya, benim aracımda ve diğerlerinde gözüme çarpan şey, araçların hepsi bakımlı, km lerini kafaya takmayın, 750.000 km de hala arazide gazlayanları mevcut. bu motorlarda turbo falan olmadğından ve hız düşük olduğundan aracın motoru yorulmak bilmiyor. ama susuz ve yağsız bırakırsanız 2.000 TL paranızı cebinizden çalar.

bu araçlar ile aklına bir şey takılan sorsun, aldığımdan bu yana herşeyini öğrendim.

bu arada galerici akrabam falan değil kimse yanlış anlamasın ;D ;D ;D

bu arada bu sene ihaleden çıkan 35 araç satıldıktan sonra seneye 30.000 TL den aşağı hiçbir yerde bulamazsınız.

bu aracı almak isteyen varsa her 10 yılda bir kaporta boya bakımı yapıp biner. motor zaten ölümsüz ve parçaları piyasa gani.

toyota hilux 90-97 arası motorla parçaları aynı, bunun yanında Hiace motoru da aynı. isteyen hemen turbo takabilir. hilux turbosu.

aracı aldığımdan bu yana satmamı isteyen 10 larca kişi oldu ama satmadım. vinç-şnorkel ve sepet eksiğim var onları da yapınca büyük konuşmayayım ama 35.000 den aşağı satmam. çünkü masrafsız ve konforlu bir araç.

ilgi gösterenlere aşağıda bir kaç foto var. yükleyebilirsem tabi:smiley:

.

P2260452.JPG

P2260453.JPG

yazdıklarınızı okudukdan sonra hidrolik direksiyonu sökmeye ve disk frenlerimi kampanaya çevirmeye karar verdim. Benim 3300 turbo dizel o süratleri anca yapıyor 2.4 düz dizel nasıl bir güç üretiyor hakkaten merak ettim :smiley:

sonuçda arabalar toyota ve fj70 artıları ortada ama fazlada abartmaya gerek yok :smiley:

sehzata' Alıntı:
bu arada bu sene ihaleden çıkan 35 araç satıldıktan sonra seneye 30.000 TL den aşağı hiçbir yerde bulamazsınız.

bu aracı almak isteyen varsa her 10 yılda bir kaporta boya bakımı yapıp biner. motor zaten ölümsüz ve parçaları piyasa gani.

toyota hilux 90-97 arası motorla parçaları aynı, bunun yanında Hiace motoru da aynı. isteyen hemen turbo takabilir. hilux turbosu.

aracı aldığımdan bu yana satmamı isteyen 10 larca kişi oldu ama satmadım. vinç-şnorkel ve sepet eksiğim var onları da yapınca büyük konuşmayayım ama 35.000 den aşağı satmam. çünkü masrafsız ve konforlu bir araç.

ilgi gösterenlere aşağıda bir kaç foto var. yükleyebilirsem tabi:smiley:

bu araçların ön arka disk, hidrolik direksiyonlu olanlarını 16-20 arasına alıyorduk bu ihaleden önce, turbo dizelleri 20-22 ediyordu. en temizleri 25 di turbo dizellerin. Hatta bunların elmas değerinde olan 3.0 Turbo dizellerini ve yeni kasalarını , klimalı modellerini bir dostum 32 000'e aldı bir dostum daha yeni 35 000'e aldı. kız gibi tertemiz kusursuz durumdalar.

25-30 binlere öyle araçlar alınabiliyorki artık bu araçlara o paraları vermek sadece toyota 70 kasaya gönül bağı olan ve çok temiz olan bir araç için mantık gözetmeksizin verilebilir.

aracınız hayırlı olsun bu araçların alım satım paraları şu haliyle bile yüksek olsada makul değerlerde. Sizi mutlu ettiği sürecede mesele yok.

Tempus' Alıntı:
yazdıklarınızı okudukdan sonra hidrolik direksiyonu sökmeye ve disk frenlerimi kampanaya çevirmeye karar verdim. Benim 3300 turbo dizel o süratleri anca yapıyor 2.4 düz dizel nasıl bir güç üretiyor hakkaten merak ettim :smiley:

sonuçda arabalar toyota ve fj70 artıları ortada ama fazlada abartmaya gerek yok :smiley:

sakarya ya yolunuz düşerse beklerim gökhan bey, yakından inceleyip belki kullanmak istersiniz.

bende de yıllarca patroller vardı. ama takırtı tukurtu ve yakıt problemleri var.

toyota nın en iyi yaptığı iş motor-şanzıman uyumu. patrolün de en büyük eksiği buydu.

tabi şunu da atlamamak lazım, benim motor bloğum 2009 model, belki genç olması hızına etki edebilir. bu senede komple kaporta boya ve iç döşeme yaptırıyorum.

Tempus' Alıntı:

adapazarında yapılan ulusal offroad yarışlarını izlemek için adapazarıza gitmiştim böyle bir araçta.0 100 iki gün iki gece.sollama filan yapamıyosunuz.park halindeki tırlar hariç.bazı durumlarda interkom gerekiyo araç içinde konuşmak için,özellikle arkadakilere ses duyurmak için.yazın içi sauna gibi oluyor.diliskelesi rampasında yokuş aşağı 110 km yi görmüştük sanırım.motora abandığınızda arkadan gelenler kara bir dumanın içinde kalıyor.arazide muazzamlığında hemfikirim.ama patrolun konforu ve ataklığı ile kıyas olabileceğini düşünmüyorum.

Tempus' Alıntı:
bu araçların ön arka disk, hidrolik direksiyonlu olanlarını 16-20 arasına alıyorduk bu ihaleden önce, turbo dizelleri 20-22 ediyordu. en temizleri 25 di turbo dizellerin. Hatta bunların elmas değerinde olan 3.0 Turbo dizellerini ve yeni kasalarını , klimalı modellerini bir dostum 32 000'e aldı bir dostum daha yeni 35 000'e aldı. kız gibi tertemiz kusursuz durumdalar.

25-30 binlere öyle araçlar alınabiliyorki artık bu araçlara o paraları vermek sadece toyota 70 kasaya gönül bağı olan ve çok temiz olan bir araç için mantık gözetmeksizin verilebilir.

aracınız hayırlı olsun bu araçların alım satım paraları şu haliyle bile yüksek olsada makul değerlerde. Sizi mutlu ettiği sürecede mesele yok.

bizde arkadaşa geçen aylarda 31.000 TL ye VX100 aldık ama araziye gelince araç ''0'' ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR