KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
özhan bey iki aşamalı bir yalıtım yapılıyor ,birincisi arac içi komple 3 mm ziftli aliminyum folyo ile kaplanıyor ,her bir satimetre kaplandıktan sonra ,aynı işlem 1cm kalınlığında sünger olmayan ama süngerimsi (süngere göre %70 daha sert) bir malzemeyle tekrar kaplanıyor (ses yalıtımı),ve tabi son olarak halı ,ve orjinal lr paspasları ve arka kabin lastiği.
özhan dostum'un attığı malzeme yapıştırıcı.
sağolasın arkadan görünüş tamamlanmadı arka cam stop lambası gelecek, paçalıklar ve arka vinç konusunda kararsızım .
(pacalıkları iki günden fazla taşıyamıyorum sürekli koparıyorum ,bu aracı sert off road için kullanmayacağım,önde bir vinç var yeterli olur sanıyorum.)
Adnan hocam, kum paletleri için çok teşekkür ederim,
şimdi'de adı ne bilmiyorum fakat sonerin orada gördüm,ön kapı camları için rüzgar kesici peliksiglas'tan yapılmış,bir parça bulabilirmiyiz,senin depoda vardır inşallah. ;D ;D
abi, bunu şimdi farkettim, çok özür, kum paletleri hayırlı olsun, kapı camı rüzgarlıkları stokta kalmadı, ama şu an gümrükte, Cuma gününe kadar çekeriz.
özhan bey iki aşamalı bir yalıtım yapılıyor ,birincisi arac içi komple 3 mm ziftli aliminyum folyo ile kaplanıyor ,her bir satimetre kaplandıktan sonra ,aynı işlem 1cm kalınlığında sünger olmayan ama süngerimsi (süngere göre %70 daha sert) bir malzemeyle tekrar kaplanıyor (ses yalıtımı),ve tabi son olarak halı ,ve orjinal lr paspasları ve arka kabin lastiği.
özhan dostum'un attığı malzeme yapıştırıcı.
banada tavan döşemesini tavana yapıştıralım dedıler yaptırmadım dediğin malzemeden ses ve sarsıntı için bi malzeme yapiştırdım daha sonra tavana aliminyum profıl atıırdım tavan döşemeşi bazı yerlerınden bu profıllere vidalandıi ilerine taban için bende düşünüyorum ses ve isi izalasyonu onun üstune ceta gecmeyi düşünüyrum. benım aracın fotolarında var sanırım dediğiniz malzeme
banada tavan döşemesini tavana yapıştıralım dedıler yaptırmadım dediğin malzemeden ses ve sarsıntı için bi malzeme yapiştırdım daha sonra tavana aliminyum profıl atıırdım tavan döşemeşi bazı yerlerınden bu profıllere vidalandıi ilerine taban için bende düşünüyorum ses ve isi izalasyonu onun üstune ceta gecmeyi düşünüyrum. benım aracın fotolarında var sanırım dediğiniz malzeme
sesin %80 kapılar ve tabandan gelir biliyorsun ,ses ve ısı izalasyonunun altına, mümkünse su yalıtımı için ziftli aliminyum yaptır, özellikle kapı içlerine, araç top gibi oluyor yanlız ziftli aliminyum'u tavanda kullanma aşırı güneşte kaldığı zaman sarkma yaptığını söylüyorlar.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
sesin %80 kapılar ve tabandan gelir biliyorsun ,ses ve ısı izalasyonunun altına, mümkünse su yalıtımı için ziftli aliminyum yaptır, özellikle kapı içlerine, araç top gibi oluyor yanlız ziftli aliminyum'u tavanda kullanma aşırı güneşte kaldığı zaman sarkma yaptığını söylüyorlar.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
Orhan bey merhaba bahsettiğiniz ziftli alüminyum izolasyon malzemesi sesi ve vibrasyondan doğan uğultuyu büyük ölçüde kesiyor ama yüzeye iyi yapıştırılmadığı takdirde altına giren suyun buharlaşma şansı pek kalmıyor çürüme hızlanıyor çok iyi yapıştırmak gerekiyor kolay gelsin
teşekkur edrim orhan abi verdiğin bilgiler için tavanda kulandıgın malzeme senın kıyle aynı sanırım, zemın işine girmedim daha arka koltuklarda degişiklik düşünüyorum iki adet kapaklı bölmelere ihtihacım olacak aracda kapılar için tchıbo dan izalasyon malzemesı almıstım kullanmaktan vazgectım yeterlı görmedim malzemeyı, bide orta eksozuz oldugu bölüm asırıisinıyor onun için taban izalasyonu yapmam sart. yerde kullandığın malzemenın toplam kalınlıgı nedır? tavan döşemeside cok güzel olmuş bu arada.
döşemecimiz özkan usta getirmiş fakat ben karaköyün şişhane tarafından bir iki yıl önce , başka bir iş için almıştım , istersen gittiğimde bakayım,bir kartvizitlerini alırım,