Biraz Daha Dikkat!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğuşlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,414

doğuşlu

LAND LOVER
Yer
İSTANBUL
Web
www.gezenbilir.com
Herkese merhabalar.
Bu gün öğle saatlerinde ani aldığım bir kararla aracımı Şile ve civarında yeni yerler keşfedebilmek adına Şile-Ağva yönüne doğru sürdüm.
Hatta daha önceden o bölgelere yapılmış gezi notlarını okumak için Ağva da bir net cafeye girdim.
Notlarımı aldıktan sonra yine yollara düşüp yeşilin binbir tonu arasında inanılmaz keyifli bir yolculuk geçirdim.
Buraya kadar herşey normal.
Asıl konu Ağva üzerinden Gebze-İstanbul yönüne hareket etmemle başladı.
Yol boyunca tam 9 tane yılanı ezilmiş olarak gördüm ,bunlardan birtanesini de hemen önümde seyreden bir araç özellikle gerçekleştirdi.
Virajlı bir orman yolu olmasından ötürü düz yola çıktığımda bile aramızda en az iki kamyonun girebileceği kadar takip mesafesi bırakıyordum,bu da olayı gayet net bir şekilde görmemi sağladı.
Önümde seyreden araç ani bir sağa manevra yaptıktan sonra yine aracı düzeltti ve geride bıraktığı manzaranın rahatsızlığını bile duymadan yoluna devam etti.
Yaptığı bu seri hareket karşıya geçmek için sürünen zavallı bir yılanı ezmek adına idi.
Olayı görür görmez ağzımdan çıkanları bir ben biliyorum.
Belki sadece sersemlemiştir birşey olmamıştır düşüncesi ile aracı sağa çekip hayvana bakmak adına aşşağıya indim ama nafile.
Zavallı hayvana yapılan bilinçli ve kasti bir hareketti.
Kıvrana kıvrana gözümün önünde can verdi.
Bu bu gün gördüğüm 9 yılanın en sonuncusuydu ama ilkinden itibaren ağzımın tadını kaçırmaya yetmişti.
Sakin kafa ile düşününce keşke plakasını alsaydım yada keşke peşinden gidip o sürücüyü uyarsaydım diyorum ama iş işten geçti bir kere.
Hepimiz istemeden de olsa bu tarz bir olaya karışabiliriz.
Bu belki bir kaplumbağa,belki bir kurbağa belki de bir yılan olabilir.Bunların hepsi zararsız olduğu gibi çevreye faydası olan hayvanlardır.( Tarla sahipleri çok iyi bilir)
Sizlerden ricam çıktığımız yollarda tabiat güzelliklerini incelerken sadece karşıdan gelecek olan aracı değil yol üzerinde bulunabilecek hayvanlarıda kollamanız ve bunu yapanı gördüğünüzde benim yapamadığım uyarıyı yapmanız.
Böylesine bilinçli bir forum ailesi içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Herşey insanlar için deriz ama gün gelecek o kafasını ezmek için çaba sarfettikleri yılanların soyları tükenmeye yüz tuttuğunda kemirgen hayvanların istilasından şikayetçi olacaklar.
Her zaman söylediğim gibi.
BİLİNÇLİ TOPLUM=GÜZEL YARINLAR

Etiketler
Ynt: Biraz daha dikkat!!!

Yerden göğe haklısınız.Gavur dediklerimiz kurbağalar ezilmesin diye yollara onlara özel alt geçit yapar , biz ise ekolojik zincir skalasında çok önemli bir yer tutan ve doğa için olmazsa olmaz sayılan canlıları böyle bilinçsizce katlederiz.
Ne diyelim , Türk olmanın bedeli herhalde. :-[ :-[ :-[

Yolda hayvanları ezenlere bende çok sinirleniyorum . Şehirler arası yollarda gördüğümüz tüm yavaş hayvanları babamla beraber durup uygun biryerlere götürüyoruz , şimdiye kadar 30 dan fazla kara kaplumbağası ve 1 tane de bukalemun kurtardım ama bazen hızlı giderkende istemeden kuşlara çarptığımız oluyor .

İstem dışı olan olaylara dur deme şanşımız zaten yok Berat kardeşim.
Uzun yola çıkınca milyonlarca böceğin ve kelebeğin katili olabiliyoruz.
Bu gün dahil olmak üzere bende bir çok kaplumbağayı gideceği yöne doğru karşı tarafa götürmüşümdür.
Ama bunlar sadece bizlerle sınırlı kalmamalı herkesin bu bilince ve duyarlılığa sahip olması ile sonlanmalı.

Ynt: Biraz Daha Dikkat!!!

Böyle bir konuya tekrar dikkat çektiğin için teşekkürler doğuşlu arkadaşım...
Böyle forumlarda gündeme geldikçe, bilinçlenme/bilinçli kişi sayısı artacaktır.

Mustafa abi herkes üzerine düşeni yapmalı diye düşünüyorum.
Forumumuzun içindeki konu başlıkları ilgisini çeksin yada çekmesin tanıştığım herkese siteyi bir ziyaret etmesini söylüyorum.
Eminim insanlar bu platformda yazılanlardan kendi adına bir şeyler bulacaktır.
Yok bulamıyorlarsa;Eğitim ailede başlar zaten yapabileceğimiz pek birşey kalmıyor ikaz etmekten başka.

Sadece yılanla kalsa kedi,köpek,kuş,tavşan,eşek,kaplumbağagibi hayvanlarıda görmekteyiz yollarımızda eğitimsizlik bu gibi olayları dahada fazlalaştırmaktadır insana saygısı olmayan hayatta doğaya sevgisi ve saygısı olmaz.

ahmet abi gerçekten toplumun derin yarası olan bir konu aslında. forumumuzda böyle bir konunun olması asla tesadüf değildir, gezenbilir ailesinin amaçlarından birininde doğa sporu yaparken doğanın dengelerini sağlayan elemanların zarar görmemesi gerektiğinin analatıldığı bir site olması (doğa ile iç içe yaşıyor ve yaşatıyoruz) ve gezenbilir ailesinin bu konu üzerindeki hassasiyetini bir kez daha vurgulamış oldun.
teşekkür ederim.

Sevgili Mustafa herkes bu bilinçle hareket etmek durumunda.
Aksi halde bu günün hayvanlarını yarın çocuklarımıza sadece ansiklopedilerde ve sanal ortamda gösterebileceğiz.

EEE abi toplumu bilinçlendirme anlamına ne yapılıyo ki anca magazin yayınlasınlar kim kimi götürmüş kim firikik vermiş vs vs ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,996
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR