Bisiklet Alacağım ve Tavsiyelerinizi Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rebellious Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,307

rebellious

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar ;

Şu anda kullandığım dandik bianchi bisikletimi değiştirip başka bir bisiklet almak istemekteyim.Fakat bu işten anlamadığım için desteğiniz lazım.Bir bisiklet beğendim,linki aşağıda..

http://www.dorukbisiklet.com/asp/show_stock.asp?product=Dagbisikleti38

İşte bu.Eğer bu fiyat aralığında başka bir marka önerirseniz cebınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Bisiklet Alacağım ve Tavsiyelerinizi Bekliyorum

Merhaba,
2 ay once linkteki bisikleti aldım ve şimdilik çok memnunum. Fiyat perfomans açısından çok tatmin edici. Agırlığı 13,5 kg ve oldukça iyi kalitede donanımı var. Düşünebilirsiniz.
http://www.salcano.com/productDetail.aspx?pId=27

Ben de konudan çok anladığımı iddia edemem ama şunu söyleyebilirim ;
bisiklet işinde komponentler yani bisikletin mekanik donanımı çok önemlidir.
Dayanıklılık , performans , hafiflik gibi konularda kadro ile birlikte belirleyici olan temel faktörler komponentlerdir.
Sizin bahsettiğiniz fiyat seviyesine çıkıldığında çok kaliteli donanıma sahip bir bisiklet rahatlıkla alınabilir.
Forumlarda dolaştıkça marka , model gibi konularda daha çok fikir sahibi olabilirsiniz.

Ben kesınlıkle Sedona 711 V tercıh edıcem sıze.

Mülteci' Alıntı:
Ben kesınlıkle Sedona 711 V tercıh edıcem sıze.

Bu bisikletin frenleri bile disk değil.Yağmurlu hava da sıkıntı yaratabilir pabuçlu frenler..

rebellious' Alıntı:
Bu bisikletin frenleri bile disk değil.Yağmurlu hava da sıkıntı yaratabilir pabuçlu frenler..

hocam şöyle bir durum söz konusu yağmur yağdıktan sonra bisiklet kullanırsanız ve bisikletinizde v-brake fren sistemi varsa jantlar ıslanacağından fren tutmaz.ama tekerleğin attırdığı su disk rotoruna kadar gelemediği için disk yağmur sonrası veya ıslak zeminlerde avantaj.ancak şöyle bir durum var.yağmurlu havada hem jant hem de disk rotorları ıslanabilir ve her ikisinde de fren tutmaz.
disk fren sistemini daha çok profesyonel anlamda dağ bisikleti sporunu yapan arkadaşlar tercih ediyor.çünkü dağ bisikleti parkurlarında su çamur herşey var.ayrıca bu arkadaşların tercihi mekanik disk değil hidrolik disk yönünde oluyor.bilmem anlatabildimmi.
ben bisiklet sporunu profesyonel anlamda yapıyorum hem dağ hem yol ve size tavsiyem salcano ng 303 srd'dir.
hatta anneme şehiriçi gezi , ulaşım , amatör anlamda spor amacıyla bu bisikletten alacağız.derin araştırmalar sonrasında fiyat/komponent kıyaslamasında salcano'nun bu modeli sedona 711 ' den daha iyi bu fiyat aralığında alabileceğiniz en güzel bisiklet budur.
inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Volk' Alıntı:
hocam şöyle bir durum söz konusu yağmur yağdıktan sonra bisiklet kullanırsanız ve bisikletinizde v-brake fren sistemi varsa jantlar ıslanacağından fren tutmaz.ama tekerleğin attırdığı su disk rotoruna kadar gelemediği için disk yağmur sonrası veya ıslak zeminlerde avantaj.ancak şöyle bir durum var.yağmurlu havada hem jant hem de disk rotorları ıslanabilir ve her ikisinde de fren tutmaz.
disk fren sistemini daha çok profesyonel anlamda dağ bisikleti sporunu yapan arkadaşlar tercih ediyor.çünkü dağ bisikleti parkurlarında su çamur herşey var.ayrıca bu arkadaşların tercihi mekanik disk değil hidrolik disk yönünde oluyor.bilmem anlatabildimmi.
ben bisiklet sporunu profesyonel anlamda yapıyorum hem dağ hem yol ve size tavsiyem salcano ng 303 srd'dir.
hatta anneme şehiriçi gezi , ulaşım , amatör anlamda spor amacıyla bu bisikletten alacağız.derin araştırmalar sonrasında fiyat/komponent kıyaslamasında salcano'nun bu modeli sedona 711 ' den daha iyi bu fiyat aralığında alabileceğiniz en güzel bisiklet budur.
inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Gerçekten çok yardımcı oldun,Teşekkür ederim.

Fiyatı da uygun geldi alınabilir ama ben uzun yol yapmayı seven biriyim.Profesyonel anlamda kullanmayacağım ama uzun yolda da tıkansın istemiyorum şu andaki bianchi'm gibi.Bu arada benim begendiğim (en üstte linki var) bisiklet ile senin önerdiğini kıyaslayıp bilgilendirirsen çok sevinirim.

Teşekkürler

Hocam ikisini karşılaştırdım ve önce size şöyle bir açıklama yapmak istiyorum.Geçtiğimiz yıllarda piyasada satılan bisikletler kalitesiz ve yüksek fiyataydı .Ta ki bu yıla kadar.Bu yıla kadar kaliteli bir bisiklet almak istiyorsanız Corratec , Cannondale , Specialized , Trek , Drag , Scott vs vs daha sayılabilecel çok marka var bu markalar gerçekten kaliteli bisiklet üretiyorlar ve üzerinde kullandıkları komponentler de shimano , sram'ın seride kabul edilen malları.Yani anlatmak istediğimi pek aktaramadım ama son yıllarda Türk markası olan Sedona piyasayı canlandırdı halk uyandı.Kaliteli biisklet almaya yöneldi.Bunu gören Bianchi , Salcano gibi markalar atılım yaptı ve en büyük atılım Salcano'dan geldi.Geçen sene sorsaydınız kesinlikle salcano bianchi almayın derdim ama bu yıl sanki firmayı başkası satın almış gibi tamamen farklı bir üretime geçtiler.Lafı çok uzatıyorum.
Marin'i kullanmadım bilmiyorum ama kaliteli olduğunu duymuştum.Üzerinde kullandığı malzemelere bakıyorum gayet kaliteli .Ayrıca dorukbisiklet gibi üst seviye bisiklet satan bir firma kötü bisiklet getiremez.Ancak Salcano'nun kullandığı parçalar daha üst modeller.Örneğin Marin maşa olarak Rock Shox Dart1 kullanmış.Rock shox dünyaca kendini ispatlamış bir markadır.Salcano'da suntoor xcm kullanmış.Ancak sizin bu performans farkını hissetmeniz mümkün değil.yine aynı şekilde vites donanımı birinde shimano deore, altus , alivio diğerinde sram x5 serisi.Yine çok uzatıyorum ama .
300 lira fazla verip daha alt model almak(marin) yerine 880 liraya salcano alırdım ben.ayrıca hidrolik disk fren sistemi kullanılmış.kesinlikle salcano derim.

Allah askına bısıklet forumlarına gırermısınız kac kısı dısk fren onerecek sıze merak edıyorum.Mutlaka 711 V dıyorum arkadsım tekrar.

Mülteci' Alıntı:
Allah askına bısıklet forumlarına gırermısınız kac kısı dısk fren onerecek sıze merak edıyorum.Mutlaka 711 V dıyorum arkadsım tekrar.

Aslında bisiklet forumlarında size cevap verecek daha çok kişi olur fakat bu sitede bisikletle ilgilenenler var ki böyle bir bölüm açmışlar değil mi.

Hidrolik çalışan disk frenlerin yağmurda ve hızlı inişlerde o kadar fark ediyor ki, aldığınıza memnun oluyorsunuz. Tabii daha önce dediğim gibi uzun araştırmalardan sonra o fiyata alınabilecek en iyi bisikletin salcano ng 303 srd olduğunu söyleyebilirim.

Sinoplu' Alıntı:
Hidrolik çalışan disk frenlerin yağmurda ve hızlı inişlerde o kadar fark ediyor ki, aldığınıza memnun oluyorsunuz. Tabii daha önce dediğim gibi uzun araştırmalardan sonra o fiyata alınabilecek en iyi bisikletin salcano ng 303 srd olduğunu söyleyebilirim.

Absolutely :D

Disk fren camurlu yol dısında gereksız.extra agırlık tamamen.

Mülteci' Alıntı:
Disk fren camurlu yol dısında gereksız.extra agırlık tamamen.

belkide.ancak her bisikletin ağırlığı hemen hemen aynı.bir de ıslak zeminde avantajlı.sizi bilmem ama bizim memlekette 3 ay yaz 9 ay kış oluyor.yani burada bende olsa çok işime yarar.

Boyunuza göre kadro boyu seçimi yapmanız çok önemli. Ergonomik bir sürüş olmaz ise bisikletten hiç keyif alamaz kısa zamanda sıkılırsınız.
Diğer komponentleri zaman içinde geliştirmeniz mümkün.
Trek veya kendini kanıtlamış başka bir markanın giriş seviyesi bisikletleri ile başlayabilir veya bütçenize göre daha iyi modelleri tercih edebilirsiniz.

arkadaşlar
tamamen amatör, haftada toplam 3-4sa civarında kullanım için -ayrıca belki bazı haftasonları uygun doğa parkurlarında-300tl civarında bisiklet için "bianchi ares" modelini en optimum olduğunu düşünüyoruz..?
Fikirleriniz ve yardımlarınız ltf...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,938
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR