Ynt: Bisiklet Alacağım ve Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Hocam ikisini karşılaştırdım ve önce size şöyle bir açıklama yapmak istiyorum.Geçtiğimiz yıllarda piyasada satılan bisikletler kalitesiz ve yüksek fiyataydı .Ta ki bu yıla kadar.Bu yıla kadar kaliteli bir bisiklet almak istiyorsanız Corratec , Cannondale , Specialized , Trek , Drag , Scott vs vs daha sayılabilecel çok marka var bu markalar gerçekten kaliteli bisiklet üretiyorlar ve üzerinde kullandıkları komponentler de shimano , sram'ın seride kabul edilen malları.Yani anlatmak istediğimi pek aktaramadım ama son yıllarda Türk markası olan Sedona piyasayı canlandırdı halk uyandı.Kaliteli biisklet almaya yöneldi.Bunu gören Bianchi , Salcano gibi markalar atılım yaptı ve en büyük atılım Salcano'dan geldi.Geçen sene sorsaydınız kesinlikle salcano bianchi almayın derdim ama bu yıl sanki firmayı başkası satın almış gibi tamamen farklı bir üretime geçtiler.Lafı çok uzatıyorum.
Marin'i kullanmadım bilmiyorum ama kaliteli olduğunu duymuştum.Üzerinde kullandığı malzemelere bakıyorum gayet kaliteli .Ayrıca dorukbisiklet gibi üst seviye bisiklet satan bir firma kötü bisiklet getiremez.Ancak Salcano'nun kullandığı parçalar daha üst modeller.Örneğin Marin maşa olarak Rock Shox Dart1 kullanmış.Rock shox dünyaca kendini ispatlamış bir markadır.Salcano'da suntoor xcm kullanmış.Ancak sizin bu performans farkını hissetmeniz mümkün değil.yine aynı şekilde vites donanımı birinde shimano deore, altus , alivio diğerinde sram x5 serisi.Yine çok uzatıyorum ama .
300 lira fazla verip daha alt model almak(marin) yerine 880 liraya salcano alırdım ben.ayrıca hidrolik disk fren sistemi kullanılmış.kesinlikle salcano derim.