Bisiklet Turculuğuna Başlangıç İçin Ekipman??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan quem4R Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,517

quem4R

Yeni Üye
Selamun Aleykum.

Şehirler arası uzun yolculuklarda bisiklet ve diğer gerekli malzeme seçimini nasıl yapmalıyım?

Bisiklet (İster dağda bayırda ister asfaltta sürebileceğim hafif ve dayanıklı bir alet) Marka - Model - Fiyat - Link ; ?
Arka-Ön teker bagaj taşıyıcılar ve bagaj Marka - Model - Fiyat - Link ; ?
Çadır-mat gibi gerekli erzaklar Marka - Model - Fiyat - Link ; ?

Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler :smiley:

Etiketler
Ynt: Bisiklet Turculuğuna Başlangıç İçin Ekipman??

Aleyküm Selam,
Bende bu yaz bisiklet turuna ilk defa başlayacağım.
Bisikletimin markası Carraro Elite Man 804 Şehir BİSİKLETİ (City Bike)
Daha önceden kamp tecrübem var, Çadır olarak Husky Bird 3 kişilik çadırım ve Husky Anapurna -28 uyku tulumu kullanıyorum (Uyku tulumu yaz ayları da olsa zirve ve yaylalardaki soğuk havalar için gereklidir tabi -28 kullanıyorum tabi yaz aylarında çok çok gerekli değil).
Eğer çadırda tek kalacaksan bu çadır biraz ağır gelir ama çok çok rahat ve kullanışlı bir çadır ben tek başıma çıkarım kamplara genelde ama kesinlikle taşımasına değer bir çadır. Orjinalini bulmak lazım çakmaları satılıyor ülkemizde. İthalatçısı ise Meydankamp diye bir yer. Buradan alırsan sorun olmaz sanıyorum.
Bisikletimin tekerini değiştiricem schawble tekerler veya continental tekerlerden almayı düşünüyorum.
Yedek fren/vites teli, ekstra suluk, heybe çanta, gerdirme lastikleri, Led lamba arka/ön, birkaç tane iç lastik yedek, tamir kiti (alyan, patlak tamir kiti, pense vs.) bunları internetten daha geniş araştırabilirsin bilgi fazlasıyla mevcut.
Keyifli turlar...

hocam biz şöyle yapıyoruz. yanımıza çok malzeme almıyoruz genelde 2 kişiyiz. ama en samımı arkadaşımıza gideceğimiz yolu izleyeceğimiz programı söylüyoruz. Mesela arayıp şu an ılgaz dayız şu an tosyadayız şu an bilmem ne parkındayız gibi haber veriyoruz. yani acil durumda gelıp sizi alacak arabası olan bırı olsun yeter. Birazda cebinde para olsun yeter. zaten çok fazla acıkmıyor insan. redbul tarzı şeyler içme yamulursun. çadırda da yattım ama insan dınlenemıyor. zaten onu kuruyum yatıyım dıyene kadar ve onu taşımayı göze almak yerine yol kenarlarındakı 2-3 yıldız otellerde 3-4 saat uyuyup duş alıp çıkarsan 20-30 liraya mal oluyo... bilinçli sürersen lastikte kolay kolay patlamaz. hadi patladı dıyelım ilk otobüsü durdur bın gerı gel. Bisikletimi kendi adıma kargoya verip kendim otobüsle döndüğüm de oldu... yani birazda macera ruhlu olacan. ıslanacan yolda kalacan aç kalacan hiç tanımadığın adamların yemeğini yiyecen. falan fılan işte.

Arkadaşlar merhaba, ben forumda yeniyim ve bisikletle marmara'dan başlayarak ege'yi dolanıp alanya'ya kadar bisikletle gitmek istiyorum. Zorunlu olmadıkça para harcamak istemiyorum, yani gerekirse dışarda yatarım, ne bileyim tanımadığım birisinin ikramıyla yemek yiyebilirim.

Zorunlu olarak yanıma hangi malzemeleri almam gerekiyor? Ayrıca bu şekilde bir yolculuğa çıkacak olan var mı, varsa onla da gidebilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler