J
janissary
Ziyaretçi
İki yıl önce Gökçeada'ya gidip çok beğenmiştim. Sessiz, sakin, kalabalık ve gürültülü olmayan, nüfusu ve ziyaretçisi az kendi halinde bir yer. Kafa dinlemek için yine gitmek istiyorum. Ama bu sefer aracım yok ve pansiyon vs gibi yerlerde konaklamak da istemiyorum. Haliyle bisikletle gidip kamp yapmaya karar verdim. Kendi başıma yola çıkacağım ama bana arkadaşlık yapmak isteyen birileri olursa diye sorayım dedim. Kaba taslak planım şu şekilde:
2 ağustos salı günü:
- Çanakkale'de buluşma
- Çanakkale merkezden deniz otobüsü ile Gökçeada'ya geçiş
- Gökçeada merkezde kahvaltı
- Zeytinli Köy'de kahve
- Bademli'de gezinti
- Kaleköy'de yemek
- Aydıncık'ta yüzme, akşam yemeği ve kamp
Birinci gün toplam mesafe 35 km
- Tepeköy'de öğle yemeği
- Dereköy gezisi
- Uğurlu'da akşam yemeği
- Uğurlu plajına geçiş ve kamp
İkinci gün toplam mesafe 40 km
- Kuzulimanı'na intikal
- Kabatepe'ye geçiş
- Eceabat'a geçiş
- Çanakkale'ye geçiş
- Çanakkale'de akşam yemeği
- Ankara'ya intikal
Üçüncü gün toplam mesafe 45 km
Kafama estiği gibi planı değiştirip uzatabilirim. Amacım kendimi yorup adrenalin salgılamak değil, aksine sakin sakin dolaşmak istiyorum. Kendimi yormayacak şekilde, yokuşlarda bisikleti elimde tutup gezeceğim. Onun için kondisyon endişesi olanlar fazla endişelenmesin. Yine de Gökçeada yollarının çok ciddi yokuşlar içerdiğini belirtmek lazım. İlk günkü yolculuk genel olarak zor değil. Sadece Aydıncık'a giderken orta zorlukta bir yokuş çıkmak gerekiyor. Fakat diğer iki gün sıkıntı yaratabilecek yerler var. Buraları en düşük tempoyla kendimi sıkmadan ve yeri geldiğince traktörlere otostop çekip bisikleti elde taşıyarak gideceğim. Gelmek isteyen veya kendi gezmek isteyen olursa ...
2 ağustos salı günü:
- Çanakkale'de buluşma
- Çanakkale merkezden deniz otobüsü ile Gökçeada'ya geçiş
- Gökçeada merkezde kahvaltı
- Zeytinli Köy'de kahve
- Bademli'de gezinti
- Kaleköy'de yemek
- Aydıncık'ta yüzme, akşam yemeği ve kamp
Birinci gün toplam mesafe 35 km
- Tepeköy'de öğle yemeği
- Dereköy gezisi
- Uğurlu'da akşam yemeği
- Uğurlu plajına geçiş ve kamp
İkinci gün toplam mesafe 40 km
- Kuzulimanı'na intikal
- Kabatepe'ye geçiş
- Eceabat'a geçiş
- Çanakkale'ye geçiş
- Çanakkale'de akşam yemeği
- Ankara'ya intikal
Üçüncü gün toplam mesafe 45 km
Kafama estiği gibi planı değiştirip uzatabilirim. Amacım kendimi yorup adrenalin salgılamak değil, aksine sakin sakin dolaşmak istiyorum. Kendimi yormayacak şekilde, yokuşlarda bisikleti elimde tutup gezeceğim. Onun için kondisyon endişesi olanlar fazla endişelenmesin. Yine de Gökçeada yollarının çok ciddi yokuşlar içerdiğini belirtmek lazım. İlk günkü yolculuk genel olarak zor değil. Sadece Aydıncık'a giderken orta zorlukta bir yokuş çıkmak gerekiyor. Fakat diğer iki gün sıkıntı yaratabilecek yerler var. Buraları en düşük tempoyla kendimi sıkmadan ve yeri geldiğince traktörlere otostop çekip bisikleti elde taşıyarak gideceğim. Gelmek isteyen veya kendi gezmek isteyen olursa ...