Bodeka Pazar Turu (07 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan stuka1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,506

stuka1

Yeni Üye
Pazar günü yapılacak olan kısa BOKEDA deniz kayağı expedisyonu için gün gelmişti.O gece hastanede nöbetçi olduğum için sabahın ilk ışıklarıyla tüm hastalarıma pansumanlarımı yapıp hastaneden ayrıldım.Hava sıcaklığı 6 derece civarındaydı ve bir önceki gece hafif kar çisilemiş biras hevesimi kırmıştı .Motorumla paşabahçenin yolunu tuttum…Paşabahçede bulunan derneğin yolunu zar zor bulduktan sonra kısa geziye katılacak olan Çağatay , Fikret , Ümral abiyle buluştuk.Zaten soğuk olan havaya birde sabahın nemi ve kapalı bir hava eklenince aklımdaki tek soru içimde büyüdüde büyüdü…”üşüyecekmiyim ? üşüyecekmiyim? Üşüyecekmiyim?”
Gerekli ekipmanlarımı giyindik.Fikret ve Çağatay da neopren kıyafetler mevcuttu.ben işin çömezi olarak termal içlik ve windstopper in ötesine geçememiştim.Deniz kayaklarımızıda alıp su kenarına geldik.Bu benim ilk boğaz turum olacaktı.Havada hiç rüzgar yoktu ve deniz çarşaf gibiydi.Kayaklarımıza bindik ve boğaza bıraktık kendimizi.İşte özgürlük ......herşeyin tam ortasında ve her şeyden uzak……Heyecan yerini zevkte bıraktığı o noktada Fikret in sesiyle irkildim….”kollar düz ..kollar düz…geniş açı ile …çekmiceksin iticeksin. …çekme… iticeksin…akıntıya doğru Kanlıca istikametinde güzel güzel küreklerimizi itmeye başlamıştık.Bunlar benim boğazdaki ilk kürek itişlerimdi.Etrafı izlemek , deniz kayağının içinde denize dokunmadan okadar yakın olmak , tam önümde duran 3 topkek ve bir litre suyum ve gerimden Çağatay ve Fikretin direktifleri ve yanımda ilerleyen benim gibi çömez Tarkan abi ve kıdemli Ümran abi yle beraber akıntıya kendimizi çoktan kaptırmıştık bile..Yer Yer akıntı okadar hızlanıyordu ki kürek çekmeye gerek bile duymuyorduk…Kanlıca ya kadar eğlenceli bir deniz kayağı turundan sonra sıra akıntıya karşı geri dönüşe gelmişti…Önce sudan birkaç yudum aldım ve asıldım küreklere.Kondüsyonumunda iyi olmayışından olsa gerek çok çabuk yoruluyor bir türlü tempo tutturamıyordum..sürekli ya hızlı kürek itiyor yada durup zaman kaybediyordum.yavaş yavaş akıntıya karşı ilerlemeye alıştım.Fikret ve Çağatay’dan da gerekli direktifleri alarak akıntıya karşı kürek itmeye devam ettik.Geri dönüş yolunda bir yerde mola verdik ve topkeklerimi ekip ile birlikte paylaştım…”ya Fikret etkinlik bilgilerinde topkek ve su getirin dedin ….deseydin ya 10 topkek köfte ekmek su ve kola getirin diye.…getirirdik vallaha :smiley:”Artk son 20 dakikalık yolda iyice yorulmuştum Paşabahçe körfezine girince akıntı dahada azaldı ve kürek itmek iyice kolaylaştı…geri dönüp kıyıya yanaştığımda kıpır kıpırdı içim…Başarmıştım dedim …Kıyıda bizi mahallenin sakinleri ve kediler karşıladı.Bizi yorulmuş olarak görmüş olacaklarki içlerinden birtanesi “…yav bunun arkasına ufak bi motor koyacaksın gez gezebildiğin kadar”dedi.………...güzel boğazın keyfini en iyi bizim çıkardığımızdan haberi olmaksızın……..:smiley:
Sırayla deniz kayaklarımızı garajlarına :smiley: çektikten sonra giyindik ve Fikret in ısmarladığı çay ile içimizi ısıtıp faaliyeti tamamlamış oldu.

Etiketler
Ynt: Bodeka Pazar Turu (07 Mart 2010)

Çok şanslı bir gündü,ne dalga vardı ne deniz trafiği,balıkçılar bile nadirdi.İstanbul boğazını hiç bu kadar güzel görmemiştim.Su geçirmeye fotoğraf makinemizin veya koruyucu kılıfın olmaması ne kötü.

2010-03-08_180337.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,206
Kayıtlı Üye Sayımız
167,073
Kaydolan Son Üyemiz
Mert Baltacı

Çevrimiçi üyeler