Bor Katkıları Hakkında Detaylar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sisdagili61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,363

sisdagili61

Zirve
Yer
Beşikdüzü, Trabzon ve Çanakkale
Arkadaşlar,
Özel bir tv kanalında izledim NNT ürünü olarak birsürü test geçirdiği söylenen bor madeninden üretilmiş olan ykıt ve motor yağı katkısından bahsediliyor.O kadar uzun bir süre bu tanıtım devam ediyorki hayret ettim.
Bir ürünün tanıtımı bu kadar uzun olmaz sanki dizi film yayını gibi birtek araya reklam almıyorlar, ustalar mühendisler, makinalar, marka isimleri ençok mercedes ismini kullanıyorlar ve bü ürün almanyada bir müzede sergileniyormuş.
Bor povver diye bir ürün bu ürünü yakıt ve motor için kullanan varmı veya bu ürüne bu işin uzmanı olan arkadaşlarımız ne derler?
Bu ürünü bizlerde kullanalım mı?
Kalın sağlıcakla.

Etiketler
Ynt: Bor Katkıları Hakkında Detaylar

iyi olduğunu söylerler ama motor söküldügünde motor içi sıvayapılmışgibi görürsün kısacası belirli zaman sonra yag delikleri tıkanır ve yatak sarar
ustada bayram yapar :smiley: ama iyi olduğunu söylerler
yağ deyiştirdiyinde kutusunu okursanaz hiçbir katkı mandesi kullanmayın diye yazar bu mühendislerin aklı yokmuydu borlu yağcıkarmamışlar.......

Açıklamanız için sağolun.
Ülkemizin en büyük kuruluşları reklam yayınlarında 30saniye veya 1 dakika reklam yapar, yapsın da 5 dakika yapsın.Arkadaş bu inanın 30 dakika gibi sürdü ben kanalı değiştirdim.
Ya reklama para vermiyorlar veye tahmin edilemeyecek derecede paralar kazanıyorlarki bukadar tanıtım bütcesi ayırabiliyorlar.
Ben hiç katkı kullanmadım, kullanmamda.Otomotiv sektöründe yurtdışında uzun süre her kademede çalışmış bir üstat (makime müh.) bana kesinlikle katkı kullanma biz fabrika olarak sadece birmarka öneriyorduk dedi.O markayı yazmam uygun olmaz.
Kalın sağlıcakla.

Başka bir forumda, bir Bor ürünün yetkilisi ile yazışmıştık, şu sorularım hala havada, fuarda gördüğümde aynı soruları soruyorum, hala cevap bulamadım
1. Kendi internet sitelerinde, referans olarak sundukları bazı raporlar, çalı süpürgesi için de alınabilir raporlardır
2. Diğer bazı test verilerini, ayçicek yağına konmuş bebe pudrası ile de alırsınız
3. Piyasada ki en genel duyumlar: bor koyunca ses azaldı, peki o sırada başka ne işlem yapıldı? Yağ+filtre değişti, peki hiç daha önce yağ+filtre değişince sese dikkat etmiş miydiniz? Hayır ; her yağ+filtre değişiminde motor sesi azalır, ama dikkat bu yöne çekilmemektedir.
4. Ucuz bir ürün de değil
Ancak insanlık radikal ve kolay uygulanır çözüm ihtimalini sever, bu rakamı verip, yağ üreticilerinin tavsiye etmediği katkı denemesi yaparlar, ama daha kaliteli yağa + 10 TL vermezler, veya zamanında yağ değiştirmekten kaçarlar.
Yağ-su-yakıt konulan kapaklarımdan, bunlar haricinde ürün geçirmem. Bakımlarımı zamanında (hatta çevre şartına göre önce) doğru parçalar ile yaparım.

Merhaba,

Otomotivde uzun yıllar teknisyenlik yapmış biri olarak en iyi koruyucunun yine motor yağı olduğunu söyleyeceğim.Motor yağı derken akıllı moleküllü diye reklamı yapılan yağlardan bahsetmiyorum. Onlarda aynı şekilde tortu ve katmanlaşma yapıyor..
Siz iyisimi hiç bir şekilde motorunuza katkı vs.koymayın. Bu tarz katkılar motorunuz içinde balçığa ve zift katmanlarının oluşmasına yardımcı olur.Bu bir süre sonra yağ kanallarının takınmasına sebep olur.

Krank mili, silindir kapağı eksantirik yatakları gibi bölgelere anormal zarar verir.Çok maliyetli onarımlarla karşılaşırsınız.

Abimizin de dediği gibi ustalar ; ben artık teknisyenlik yapmıyorum :smiley:)) bayılırlar.

En iyi yağlayıcı tam sentetik yağlar.Mineralli yağların devri bitti artık...

Saygılar..

Mustafa GÖLEK
www.parcaustasi.com
info@parcaustasi.com
0212 221 80 79

logo 2.jpg

arkadaşım birde şunu belirteyim katkı markası vermeden konuşalım karşı tarafıda düşünelim yasal olmaz diye düşünüyorum başlık deyiştirsen dahada iyi olur
okadar reklam veren okadarda avukat bulabilir :smiley: sağılar

Arkadaşlar geçen aracımı muayene sırasında bir arkadaşla tanıştık, araçlardan falan konuşurken, şahıs aracının motorunun yatak sardığını, servisten söylenen, kullandığı benzer katkı malzemesinden kaynaklandığını söyledi.

Arkadaşlar,
Ben bu ürün için kötü bir ürün kelimesi kullanmadım, zaten hiç kimseninde bilmediği bir ürün için kötü demeye hakkı olduğunu da sanmıyorum sadece çok uzun süren bir reklam olayı çok dikkatimi çekti.
Reklamlarını görünce kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaşımız varmı diye sordum, arkadaşlarımız deneyimlerini paylaşırlar bizlerde canımız isterse satın alır kullanırız.
Hiç kimse bir başkasının bir ürünü için kötü diyemez, eğer beğenmiyor ise satın almaz.
Kalın sağlıcakla.

Merhaba;

bir yorum da ben yapayım

- marka ve içeriği ne olursa olsun motor ve yakıt için kullanılan katkıları ben kullanmam, motor yağı için ciddi markaların, uygun kapalı ürünlerini, deneyimli ve bilgili servislere danışarak kullanmak en doğrusu olur, yakıt konusunda çok büyük bir hata yapılmadığı ve belgesiz ürünler alınmadığı sürece sorun yaşama riski düşük, tüm markaların özellikle son dönemde çok ciddi kontrol sistem ve ekipleri var.

- şanzıman ve dif. için deneyimli ve bilgili servislere danışarak uygun ürün kullanılabilir diye düşünüyorum, kendi aracımda bu uygulamayı yaptım, bor içren bir katkıyı kullandım, memnun da kaldım.

arkadaşlar,abiler,kardeşler.
eğer mümkünse yapabiliyorsanız senede 2 sefer yağ değiştirin.motor yağı ne kadar az sürede değişirse motor un hareketli parçalarının bıraktığı mikron büyüklüğündeki metal parçaları yağla bereber dışarı atılmış olur ne kadar sık yağ değişimi o kadar temiz motor bloğu demek.50-100 tl yağ masrafından kaçmadan motorun uzun ömürlü olması için bu işi ihmal etmeyelim yani geleceğe yönelik yatırım yapalım ki motorun ömrü daha fazla olsun.

Arkadaşlar ,
bazı formlarda, özellikle defransiyel içerisinde , 1 tüpten, 1 kg'a kadar gres yağ kattıklarını okudum..Kullanıcıları çok memnun kaldıkalrını ve kesinle seslerin kesildiği ve yılda bir değiştirdiklerini yazıyorlar...
Bu konuda ne düşünürsünüz?...uygulayanınız oldumu hiç?....,
Sayg.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR