Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 658658 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,191

658658

Yeni Üye
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Eşim ile birlikte 21 'inde sarayevo'ya uçuyoruz 1 gün sarayevo'da 1 günde mostarda kaldıktan sonra hırvatistana geçmeyi düşünüyoruz orada Plitvice Gölleri'ne gitmeyi istiyoruz ve oradanda dubrovnik'e uğramak istiyoruz hırvatistan'da 3 günümüz var nasıl bir rota çizmeliyiz mostar'dan plitvice'ye nasıl gideriz ve oradan dubrovnik'e nasıl gideriz ? yardımlarınız için teşekkürler.
 

Etiketler
Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Mostar'dan sonra denize doğru inip Opuzen kavşağından ana yola inip kuzeye doğru gidin.Cerevici nin ilerisinden otoyola girin Lesce den otoyolu terkedip 25 km. kadar Nacionalni Park Plitvicka Jezera tabelasına doğru gidince o bölgeye gelmiş olursunuz.
Dönüşte yine aynı yoldan da dönebilirsiniz vaktinizi iyi kullanmışsanız sahilden de dönebilirsiniz.Opuzen kavşağına gelince güneye doğru devam edip Dubrovnik'e ulaşabilirsiniz.
Hırvatistan da yollar tek şerit ve devamlı düz çizgi olduğu için 80-90 km. den fazla hız ve sollama yapılamıyor. Ayrıca radarlar da var yollarda.
Evdeki hesabın çarşıya uymadığı yollar bu Balkan yolları !... :(

Mostar- Sarajevo arası Neretva kıyısından uzayıp giden yol.
[attachment=1]

Masmavi akar Neretva...

[attachment=2]
Bu arada Plitvicka programınız o güzelim kıyı yolundan ve de denizden sizi alakoyuyor. Sanırım bir daha gitmek isteyeceksiniz oralara...
İyi yolculuklar dilerim.

2008 ADRYATK 041


2008 ADRYATK 039
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Cevap için teşekkürler . Acaba araba kiralayamazsak otobus ile de bu yolu takip edebilirmiyiz ?
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Pek sanmıyorum. Araba ile bile bu isteğinizi 3 güne sığdırmanız zor görünüyordu zaten.
Ulaşım ne yazıkki bizdeki gibi kolay değil.

Zamanınız varsa "Hey Adriyatik Bak Yine Biz Geldik"e bir göz atın.Yardımcı olur sanırım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23243.0

Kolay gelsin.
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Çok teşekkür ederim , artık gidince araba kiralamaya çalışacağım olmazsada plivice'ye gidemeyeceğiz:( . Son bir sorum var Sarayevo'da havaalanından başçarşıya taksi ne kadar tutar ya da başka ne ile baş çarşıya gidebiliriz teşekkürler.
 



Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Yanlış hatırlamıyorsam 10-15 euro arası bişey ödemiştik bu mesafeye. Havaalanında kiralama şirketleri var, denk gelirse günlüğü 35-40 euro civarına ekonomi sınıfı kiralanıyor tabii tüm sigortaları dahil.
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Teşekkürler , şimdi netten kiralık araba bakıyorum ama oraya gidince daha iyi fiyat alabilirmiyim acaba diye de düşünüyorum. Cevap veren herkese çok teşekkürler.
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

12 günlük balkan turundan dün döndüm.
ben günlük 35 euroya dizel accent kiraladım.
ben,
travnik bihac üzerinden gittim.
bihac sınıra çok yakın.göllerde.
oradan otoban ile dubrovnike kadar gidebilirseniz.
vaktiniz olursa adriyatık boyu gitmenizi öneririm ,ama yukardada yazıldığı gibi trafik ağır akıyor.
dönüşte poçitel blagaj mostar üzerinden sarajevoya dönebilirsiniz.

tra nik üzerinden gidecekseniz ve merkeze uğramadan yola çıkacaksanız havalimanından çıkmadan para bozdurun.
zenica otabanı ücretli.
zenica yoluda havalımanından çıkışta sola dönün.ilerde yol çalışmaları var.
kimi tabelaları bantlamışlar.veya tekrar merkeze yönlendiren tabelalar var.üzerinde zenica bihaç yazan onlara aldırmadan düz devam edin.benim gibi dönüp durmayın ???

buradan rota planlamasını km leri karşılaştırarak yapabilirsiniz.

http://www.viamichelin.com/


yolunuz açık olsun
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Çok teşekkürler , kısmetse salı yolculuk :smiley:
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

tüh geç kaldım :(

Saraybosna'dan Başçarşıya havaalanından taksiye binmeyin pahalı oluyor, havaalanının dışına çıkıp ordan geçen bir taksiye binin ya da otostop çekin...ilk tramvay durağında inip ordan bir tramvaya binebilirsiniz. Bozuk euro kabul etmiyorlar ama bütün euro verirseniz paraüstünü KM olarak veriyorlar.

Mostar'dan Plitvice için önce Split'e gidip ordan Plitvice'ye giden otobüslere binebilirsiniz. Mostar- Dubrovnik 2-3 saat, Dubrovnik- Split- 4 saat (yani 7 saat Mostar Split sürer), ben Split Plitvice arası 4 saat sürüyor.

Split'ten Hvar'a sabah feribotuna binebilirsiniz. 2 saat sürüyor.

3 gün Hırvatistan planınızda Dubrovnik, Split'i ve yarım saat uzaklıktaki Trogir'i keşfetmenizi,
Plitvice'yi yerine de Kyrke adasını görmenizi tavsiye ederim.
 



Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Cevaplar için teşekkürler dün 3 saat rotar ile Bosna'ya geldim ve araba kiraladım dün başçarşıyı tavaf ettik bugün yolculuk önce mostar sonra dubronvik daha sonrada plitvice ye gideceğiz.daha sonra detay ları yazarım forumlardan çok faydalandım dün moriçahan'da kahvemizi içtik öğle yemeği dveir'de yedik çok güzeldi akşam ise park princeva'da yedik manzara ve canlı müzik güzeldi ma yemekler zayıf kaldı.Alışveriş için başçarşının girişindeki dükkanları tercih etmeyin.
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Bugün sabah kalktık ve mostar'a doğru yola çıktık yolda çokça polis vardı 80 km geçmeyin sakın , mostarda köprüye yakın bir yerde cevabi yedik harika idi hemen yanındaki dükkandan biraz alışveriş yaptık sonra köprüyü geçip ilerdeki müze denilen yere gittik 5 km ama bence girmeye değmez. Oradaki esnaf fazla pazarlık yapmıyor haki ile bizde çok alışveriş .Neyse mostar'dan yola çıktık hırvatistan'a doğru sınır kapısında zorluk çıkmadı pasaportlara damga bile vurmadılar önce splite uğradık kısa bir gezi ve zadar'a gittik akşam bir pansiyonda kaldık 35 euro.mamma mia isimli pizzacıda yedik güzeldi toplam hesap 15 euro. Bu arada ilk gece saraybosna'da hotel telal(hayat) kaldık 35 euro yeri başçarşıya yakın ama bulmak biraz zor.Yarın yolculuk plitvice'ye :smiley:
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Bugün sabah zadar'dan yola çıkıp otoban üzerinden 7euro ödeyip plitvice'ye vardık park girişi 15 euro kişi başı park verilen paraya fazlası ile değer ama sakın parkta yemek yemeyin çok ama çok kötü yanınızda yiyecek götürün bizim gibi 4-6 saatlik turu seçerseniz. Manzaralar muhteşemdi. akşam otobandan split'e gittik 15 euro otel rezervasyonu olmadığından epeyce bir dolaştık sonunda 50 euroya bir guest house bulduk tam meydanda oldukça güzeldi.Hırvatistan'da hayat erken bitiyor saat 10'dan sonra açık yer bulmak zor açık olanlarda turistik fiyattan. Siz mutlaka paranızı bozdurup gezin 7.2 olan kuru 6 ' dan sayan terbiyesizler var.Otobanlar çok rahattı hız sınırı yok gibi kim ne kadar giderse. bu gece split'teyiz yarın dubrovnike yolculuk.
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Bugün sabah split'te biraz dolaştık ve pazarına gittik ve anladık ki Hırvatistan tam turist yeri olmuş her şey pahalı :( Yola çıkıp dubrovnik'e gitmeye karar verdik ve deniz kenarından gidelim dedik ve hata yaptığımız anladık deniz kenarı keyifli falan değil belli bir süre sonra hep aynı manzara sıkıyor ve işin kötü yanı otobana geri dönmekte çok zor bir ara yoldan 4 saatte dubrovnik'e vardık ve yol çok virajlı idi:( Dubrovnik'te oldtown'a çok yakın bir evde oda tuttuk 35 euro. Akşam yemeğini sahilde lokanda diye bir balıkçıda yedik gidin yiyin pişman olmazsınız .1 tencere midye 1 tencere küçük balık 1 tencere kızarmış kalamar 2 istirdye 3 büyük bira 40 euro ama dikkat edin tabak değil tencere :smiley: .Akşam konsere gideceğiz yarında buradayız daha detaylı yazarım ama dubrovnik'te alışveriş için pahalı bir yer alışverişleri ve hediyeleri bosna'dan almak lazım.
 

Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Akşam yemeğini old town'da bir konoba'da yedik buranın levrekleri tatsız başka balık yiyin istirdiyeler'de aynen öyle ama ıstakoz ve harika.Bir tüyo oldtown'a girerken merdivenlerden inin ama çıkarken etrafında olan 4 kapının birinden çıkın ve kaleyi dolaşarak geldiğiniz yere dönün yoksa merdivenler iflahınızı kesiyor.Sabah aşırı yağmurla yola çıkıp sareyova'ya geldik 5 saatsürdü başçarşı'dan elimize cevabileri alıp (mostar'da ki kadar değil ama yinede güzel) öğlen tünel turuna yetiştik bosna'ya gelen herkes mutlaka tünel turuna katılmalı 12 euro tutuyor rehberimiz eliya idi o cehennemi 8 yaşında yaşamış bir kız.Daha sonra başçarşıya döndük kuça sevda'da kahve tatkı keyfi yaptık mutlaka tatlıları deneyin tanesi 3 lira biz 3 çeşit söyledik hepsi harika idi.
 



Ynt: Bosna Hersek'ten Plitvice Göllerine Nasıl Gidebilirim?

Son gece lokal bir restaurant olan Bibana gittik MÜKEMMELDİ başçarşıdan taksi ile 4 km uzaklıkta tepede harika bir şehir manzarası 10 numara yemekler 15 :smiley: numara hesap son yıllarad yediğim en iyi dlma tabağı ve tandır benzeri bir yerel yemek vardı mükemmmeldi.Son günümüzde başçarşıda börek yedik çok güzeldi daha sonra bir alışveriş yerine gittik merkur diye küçük carrefour gibi havalimanında arabayı teslim ettik ( hyundai i 20 otomatik 6 gün 245 euro) 1 saat geç,kme ilede uçtuk. Bosna duty ree istanbuldan ucuz oradan alışverişyapmanızı tevsiye edrimherşey değil ama genel olarak)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst