Böyle Bir Kamping İçin Ne Düşünürsünüz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,246

osak

Kamp III
Yer
istanbul
Değerli gezenbilir dostlar,

Eski bir kamp işletmecisi ailenin ferdi olarak üzerinde çalıştığım bir konuda sizlerin değerli fikirlerini almak istiyorum. Bu konuda bilgi, birikim ve tecrübeleri olan sizlerin düşünceleri benim için çok önemli.
İstanbul yakınlarıda güleryüzlü, cana yakın bir aile işletmesi kamp düşünün. Tatil süreniz boyunca insanların ilgi ve alakaları mümkün olabildiğince en üst düzeyde. Bir kamp yerinde bulmak istediğinin bir çok seyi bulabiliyorsunuz. Üstelik ödemek zorunda olduğunuz ücret türk lirası ve uygun bir fiyat. Her attığınız adımın bir bedeli olmadan birçok hizmet bu uygun fiyatın içinde olmak kaydıyla.Günlük, haftalık, aylık sezonluk ve hatta yıllık kalma seçenekleri sunuluyor.
Kamp içinde her yer pırıl pırl, tuvaletler, banyolar, bulaşık mekanları olabildiğince konforlu ve temiz. Su ve elektrik sorunu yok. Sabah kalktığınızda karavanınızın yada çadırınızın önünde aksamdan sipariş ettiğiniz ekmeğiniz, gazeteniz yada simidiniz hazır.
12 ay sürekli açık ve 12 ay aynı ilgi ve alakayı görebiliyorsunuz.
Kış döneminde isterseniz cüzi bir aylık bedel karşılığında araçlarınız için güvenli bir park yeri olarak kullanabiliyor ve güvenlik kameraları aracılığı ile size verilen özel şifre ile evinizden aracınızı gözleyebiliyorsunuz.
Ayrıca yine kış döneminde karavanlarınızın gerekli olan tüm bakımlarını makul ücretler karşılığı yaptırabiliyorsunuz.
Tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafede. Her türlü organizasyona ve yeniliğe açık, sessiz, sakin huzurlu bir ortam.
Böyle bir mekan için düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Arzu eden osak@indexorg.com e-posta adresime özel olarak da yazabilir.
Kıymetli vakitlerinizi aldığım için kusura bakmazsınız umarım.

Sevgi ve saygılarımla,
Ömer Sak
osak@indexorg.com

Etiketler

Ynt: Böyle Bir kamp İçin Ne Düşünürsünüz ?

--------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Osak.
Hayali bile güzel.Düşünebiliyormusunuz,bir İstanbul'lu olarak otopark dışında böyle güzel bir kampingde uyandığında kapında çıtır çıtır simitler ve de gazeten...Az ötende gülümseyen bir Alman ya da mutlu bir Hollanda'lı... :smiley:
Acaba güzel bir hava da denize de girebilecekmiyiz yoksa uzaktanda olsa mavilikleri sayredebilecekmiyiz, yoksa yoksa...hiçbiri mi?

Bir iki yazıda okudum. Edirne'de Ömür Kamping çok güzelmiş. Transit yolcular için düşünülmüş galiba ama yüzme havuzu bile yapmışlar. Böyle biyer yapılabilir diye düşünüyorum. Grişimcileri bekliyoruz.

Selamlar,
böyle bir kamp, gezilerimizde soluklanmak yada sıkıldığımızda "güzel" bir zaman geçirmek bence güzel bir alternatif.. hem de keşke ağaçlık bir yerde olsa ki, sessiz/sakin olsa..

Ayrıca, "yıllık" yaklaşımı da ülkemiz için çok yeni olmasına rağmen açıkcası şartları nasıl olur çok merak ettim.. malum, konaklama yerlerinde süre uzadıkça şartlar çok esneyebiliyor..

Size başarılar dilerim ve eğer yukardaki şartları sağladığınız konusunda içinize siner ise, benden size "söz" ilk müşterilerinizden olmak istiyorum. reha

İstanbul dışından gelenler içinde konaklama yeri olarak karavanlar için çok ihtiyaç var. Açılmasını bekliyoruz

Ömer bey,

Harika bir fikir sizi kutlarım.

1 haftadır "Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma" adı altında bu güne kadar katılan 18 arkadaşımla, bu ve bunun gibi hayallerimizi gerçekleştirmek üzere önerilerimizi paylaşarak yeni bir yapılanma içine giriyoruz.

Bölünmek yerine siz ve bu konuya sıcak bakarak cevap yazma nezaketini gösteren diğer arkadaşlarımız hep birlikte bu oluşumumuza katılmayı düşünmez misiniz ?

Selam ve sevgilerimle

Ahmet Oral

Ömer Bey,

Yazdıklarınızı okurken içimden "nerdeee o günler" dedim. Gerçekten hayal gibi.. Keşke olabilse. Her ne kadar sizin yazdığınız camping tanımınla alakası olmasa da eskiden hiç olmazsa Ataköy Camping vardı. (biz de bir ara yaz aylarında devamlı orada kalanlardandık)

Ahmet Bey'in bahsettiği 18 arkadaştan biri olarak, "hep birlikte oluşumumuza katılmayı düşünmez misiniz?" sorusuna verilecek cevapları heyecanla bekliyorum :smiley:

Sevgiler.

Selamlar,
şahsım namıma cevap vereyim. Ben aracı ile (karavan değil) gezen ve aracı ile onaklayan bir sürücü olarak sanırım bu oluşuma çok katkım olamayacaktır, iyi günler dilerim, reha

fikir çok güzel ama kamp alanının nerede olacağı müşteri portföyü açısından çok önemli olacaktır kanımca,

selamlar. Mesut

Eski karavancılar bilir, İstanbul'da Çiroz vardı, Kente gelen karavancıların konaklamasına uygun, İstanbul'lular için tüm yıl boyunca açık, Turistlerin konaklama listesinin başında gelen,UKK derneğinin yönetim merkezi özellikleriyle harika denebilecek özelliklere sahipti. Ama bir oldu bitti ile kapatıldı ve yeri doldurulamadı, Şimdi siz yukarıda yazdıklarınızla adeta bana Çiroz'u tarif ediyorsunuz, keşke olsa, keşke yine geldiğimizde bizim de İstanbul'da bir sığınacak bir adresimiz olsa...

Uzun zamandır ulaşamadığım bir kataloğa dün ulaştım ve sizinle paylaşmak istedim. 1969 yılına ait ADAC kataloğu. Kataloğun 865. sayfasında Kuşadası bölümünün ilk sırasında TR 61 no ile çocukluğumun gectiği, kampçılıkla tanıştığım, kamp kültürünü edindiğim Mocamp X var. (bkz: http://www.facebook.com/photo.php?pid=1257867&l=37c3e&id=521958397 ) .Kuşadasında bizim kamptan başka iki kamp daha kayıtlı o tarihte. BP Mocamp ve Ömer Campıng. Bu katalog beni eski günlere götürdü.
Bir ilginc bilgi daha var. İstanbul'da bakın o zaman hangi kamplar varmış :smiley:
Silivri : Camp-Türk / Silva Plaj Restoran-Mocamp
Selimpaşa : Motel Camping
Kumburgaz : Camping Mavi Marmara
Florya : Florya Camping
Bakırköy : BP-Mocamp-Kartaltepe / Londra Kamping
Ataköy : Camping-Motel-Ataköy
Fenerbahçe : Autocamping Paradies
Şile : Camping-Motel Kumbaba
Şimdi bunların yerlerinde neler var acaba. Kampçılıkda ilerimi gidiyoruz sizce :smiley:
Offff çok fena kampçılığım geldi :smiley:
Saygılar,
Ömer Sak

1969 ADAC kataloğu

adac.jpg

İlginç bir çalışma olmuş, Kampçılığın yazlıklara ve otellere yenildiği kesin, paylaşım için teşekkürler...

sozum ona bas asagı medenıyet anlayısının henuz katledemedıgı o guzel gunlerın
sıyah beyaz , donmuş hüzünlü gunlerı.
Ne dıyelım; heeey gıdı dlıkanlılık gunlerm (yıne huzunlendım)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,947
Kaydolan Son Üyemiz
Homywood Bungalov

Geri