Böyle bir Niva alacağım. Peki Kış Lastiği Meselesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigiterc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,491

yigiterc

Ana Kamp
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-temiz-bakilmli-lpg-li-motor-yeni-95825205/detay

Yukarıdaki Niva'yı veya bir benzerini almayı düşünüyorum. Amacım ofroad değil. İlçeden köye haftada 5 gün gidiş geliş yapmak ve zincir takmak zorunda kalmamak derdim. Tabi böyle bir aracı alırsam biraz tadını çıkarır, yaylalara falan da giderim.

Fakat kafama takılan bir sorun var...Niva'ya uygun kışlık lastikle ilgili bir şey bulamadım nette.Yoksa daha küçük çapta lastik için jant mı almam gerekecek? Bu da yaşadığım küçük yerde sorun olur sanırım benim için. ayrıca pahalıya da gelir... ???

Etiketler
Ynt: Böyle bir Niva alacağım. Peki Kış Lastiği Meselesi?

Eğer asfalt yol yapılmayacaksa genel görüş Lassa OK144, şu anda bende 4 çift aldım aracımda var fotolarını yolarım, bende köye gidiş geliş için kullanıyorum yılbaşına kadar sabretsen sorunsuz bir niva bırakırdım sana :smiley:

Ben Tokat Almus'un bir köyünde çalışıyorum. Yolun son 4-5km'si çok dik ve virajlı.Asfalt ama... Kış lastikli Corolla ile gerektiği zaman indim çıktım hep...Ama artık her sabah gideceğim için...Niva ikinci araç olacak.

Ok144 forumlarda adı hep geçen lastik. Derin karda eminim başarılıdır. Fakat buzda ne yapar bilmiyorum. Kış lastiği gibi iş yapar mı?

Yılbaşına kadar beklemeyelim. Şimdi alayım senin aracı :smiley:

Sadece buzda degil, islak zeminde bile OK144 bildigimiz odun tepkisi verir. Frenlemesi zayiftir cunku muhteviyatinda kaucuk yok denecek kadar azdir. Aslen bir romork lastigidir ve toptak zemin disinda kullanilacaksa cok dikkatli olunmali ani frenlemeden kacinilmalidir..

YEVGENI' Alıntı:
Sadece buzda degil, islak zeminde bile OK144 bildigimiz odun tepkisi verir. Frenlemesi zayiftir cunku muhteviyatinda kaucuk yok denecek kadar azdir. Aslen bir romork lastigidir ve toptak zemin disinda kullanilacaksa cok dikkatli olunmali ani frenlemeden kacinilmalidir..

Aynen katılıyorum, eğer yapacağın yol buzlu ise OK 144 senin için hiçbir şekilde seçenek olamaz o zaman asfalt için olan kış lastiklerini araştırmak lazım

NivamYokBenim' Alıntı:
Aynen katılıyorum, eğer yapacağın yol buzlu ise OK 144 senin için hiçbir şekilde seçenek olamaz o zaman asfalt için olan kış lastiklerini araştırmak lazım
İşte sorunum bu. İlandaki aracı alırsam Niva jantına uygun kış lastiği bulmam mümkün mü? Yoksa küçük ebat bir takım jant mı alacağım?

Aracım bu ilgilenirsen ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-emsalsiz-lada-niva-4x4-97model-hidrolik-direksiyon-104303825/detay/

Ayrıca orjinal NİVA jantı 16'' bu ebatta kış lasatiği vardır tabiki ama seçenekler ne kadar geniş olur bilemiyorum ??? Jant ebatı küçültülüp seçenekler çoğaltılabilir ama bu seferde yolunuza çıkan yüksek karda sıkıntı yaratabilir tahminimce çünkü dingil yerden ne kadar yüksek olursa(abartılmadıkça) NİVA kendini o kadar gösterir 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR