KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Aracımın motor arıza lambası yanınca servise gittim .
Cihaza bağladılar bozuk yol sensörü arıza vermiş önemli değil arızayı silelim dediler.
Ustam bu arazi aracı bozuk yol sensörü olur mu dediysem de varmış.
Aman dikkat edin arkadaşlar bozuk yollara girmeyin, bozuk yol sensörünüz arıza verebilir. ;D
Aracımın motor arıza lambası yanınca servise gittim .
Cihaza bağladılar bozuk yol sensörü arıza vermiş önemli değil arızayı silelim dediler.
Aman dikkat edin arkadaşlar bozuk yollara girmeyin, bozuk yol sensörünüz arıza verebilir. ;D
Valla şaka gibi.
Etrafta kamera var mı diye de baktım.
Usta kaputu açtı aküye yakın biryerde bir parçayı gösterdi.
Forumdaki ustalarımıza soruyorum var mı böyle birşey .
Araç 2006 model bu arada...
bahsi yanlıs anılma ile gecen sensor bozuk yol sensoru degildir, enjeksiyonlu araclarda motor vuruntulu calısma basladıgında motorun titreşimini algılayan sensore knock ( vuruntu) sensörü denir , motorun vuruntulu calısması esnasında ecu ( beyin) tarafından atesleme avansını otomatik ayarlamada knock sensoründe gelen dataya göre ecu düzeltme yapar motor üstünde yer alan bir sensördür,
bahsi yanlıs anılma ile gecen sensor bozuk yol sensoru degildir, enjeksiyonlu araclarda motor vuruntulu calısma basladıgında motorun titreşimini algılayan sensore knock ( vuruntu) sensörü denir , motorun vuruntulu calısması esnasında ecu ( beyin) tarafından atesleme avansını otomatik ayarlamada knock sensoründe gelen dataya göre ecu düzeltme yapar motor üstünde yer alan bir sensördür,
Cenker abi Euro 3 emisyon kontrol sistemine sahip lada araçlarda bozuk yol sensörü mevcut.Senin dediğin vuruntu sensörüde var onunda ayrı bir görevi var.Bozuk yol sensörün görevi bozuk yollarda araç kullanımı krank mili dönme hızında ani değişimlere yol açabilir ve yanlış motor teklemesi olarak algılanabilir.Bunu ortadan kaldırmak için bozuk yol sensörü motor teklemesi algılamasını devre dışı bırakır.
Geçen servis ziyaretimde sildirdiğim motor arıza lambası bir gün sonra tekrar yanınca bugün tekrar servise uğradım.
Aracı tekrar cihaza bağladılar bu defa dikkatle baktım cihaz "bozuk yol sensörü hatalı sinyal veriyor" uyarısı yapıyordu.
Adı geçen sensörü değiştirttim ve şu an için motor arıza lambası yanmıyor.
Eski parça bende isteyen olursa fotoğraf eklemeye çalışırım....
Geçen servis ziyaretimde sildirdiğim motor arıza lambası bir gün sonra tekrar yanınca bugün tekrar servise uğradım.
Aracı tekrar cihaza bağladılar bu defa dikkatle baktım cihaz "bozuk yol sensörü hatalı sinyal veriyor" uyarısı yapıyordu.
Adı geçen sensörü değiştirttim ve şu an için motor arıza lambası yanmıyor.
Eski parça bende isteyen olursa fotoğraf eklemeye çalışırım....
Ekleyecektim fotoğrafı ama görüyorum gerek kalmamış.
Ustam eline almışken birçok sensör fotosu eklemiş.
Bu sensörler yüzünden 1987 model nivamı arayacağım sanırım.