KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Açıkçası sensörler yüzünden eski 1996 karbüratörlü Nivamı hiç aramıyorum.
Omuz hizasında sudan geçti, çamurun her türlüsüne girdi çıktı, bilimum deliği ıslandı, nemlendi, sarsıldı, vs ama 2008 Niva çiçek gibi gidiyor.
Ne kadar genç o kadar iyi..
Ekleyecektim fotoğrafı ama görüyorum gerek kalmamış.
Ustam eline almışken birçok sensör fotosu eklemiş.
Bu sensörler yüzünden 1987 model nivamı arayacağım sanırım.
Cenker abi Euro 3 emisyon kontrol sistemine sahip lada araçlarda bozuk yol sensörü mevcut.Senin dediğin vuruntu sensörüde var onunda ayrı bir görevi var.Bozuk yol sensörün görevi bozuk yollarda araç kullanımı krank mili dönme hızında ani değişimlere yol açabilir ve yanlış motor teklemesi olarak algılanabilir.Bunu ortadan kaldırmak için bozuk yol sensörü motor teklemesi algılamasını devre dışı bırakır.
kaner bozuk yol sensoru egim ölcer mantıgı ile calısan bir sensor , sasede titreme ve yatay dikey salınım vibrasyon algıladında ecuyu bilgilendiren bir sensor, ecuda motor calısma ,ve kontrolununde cevre birimlerden aldıgı datalarda tolarensa izin verir,
özelikle seninde bahsettigin gibi, takviyede yumusak zeminde giderken motor devrindeki ani salınımların motor teklemesi olarak algılanmamasına yardımcı olur.
bu sensöre, su kacmadıgı darbe görmedigi sürece bozulacak bir yapısıda yoktur,
en azından ben bu sistemi kullanan baska markalarda bu tip sensörlerin hata verdigini hiç duymadım,
senin ilginc arıza vakkalarıyla karsılasmışlıgın vardır, bu sensorler ilgili tecruben varsa paylasırmısın ?