Bridge to Türkiye Fund Batman Kız Yurdu Kampanyası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,715

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Ülkemizde, özellikle Anadolu’nun kırsal kesimlerinde yaşayan birçok kız çocuğu, çevre bölgelerde yeterli kapasitede uygun barınma imkanları olmaması nedeniyle eğitimlerine güçlükle devam etmekte ve genellikle eğitimlerini tamamlayamayarak ya erken yaşta çalışmak durumunda kalmakta ya da erken yaşlarda evlendirilmektedirler.

Yapılan araştırmalara göre, kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesinin birçok konuya pozitif etkisi bulunmaktadır; kadınların bilinçlenmesinin sonucu olarak, doğurganlık, nüfus artışı, bebek ve çocuk ölüm oranlarında düşüş olduğu, aynı zamanda ailelerin gelir düzeylerinin %15 oranında arttığı, beslenme alışkanlıklarının düzeldiği ve bununla birlikte ailelerin sağlık düzeylerinde de pozitif bir artış olduğu görülmektedir.

Bilinçli kadınlar eğitim konusunda daha hassas olup, aldıkları eğitimi kendi kız çocuklarına aktarmaya çalışmaktadırlar.

Bir kız çocuğunun eğitilmesi, sadece kendisini değil, içinde bulunduğu aileyi, çevresini ve toplumu olumlu biçimde etkilemektedir.

Bu düşüncelerin ısığı altında yola çıkan BTF Türkiye’de kız çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri için Batman’da 100 yatak kapasiteli bir kız yurdu yaptırma amacı ile kampanya hazırlıklarına başlamıştır ve Amerika’da yaşıyan bütün Türkleri kampanyaya katkıda bulunmaya davet etmektedir. Milliyet Gazetesi’nin Baba Beni Okula Gönder (BBOG) Kampanyası ile beraber gerçekleştirilecek olan kampanyaya BTF ilk aşamada 2010 senesi başında JPMorgan Chase Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen Facebook yarışmasından kazandığı 100 Bin Dolar ile katılımda bulunacak ve bu 100 Bin Doları siz değerli destekçilerimizin katkıları ile eşleyerek Eylül ayında inşaatına başlanması planlanan yurt yapımı için Türkiye’ye aktaracaktır.

BTF Hakkında:
Bridge to Türkiye Fund (BTF) www.bridgetoturkiye.org ABD North Carolina eyaletinde, Amerikan Vergi Dairesinin (IRS) 501-c-3 yönetmeliğine uygun şekilde kayıtlı olarak işleyen ve denetlenen, herhangi bir kar gözetmeyen ve tüm çalışanları gönüllülerden oluşan bir vakıftır. Çocuklara yönelik olarak, eğitim ve halk sağlığı konularında Türkiye’de ihtiyacı olan kesimlere yardım göndermeyi amaçlamaktadır. Bunu gerçekleştirmek için, Türkiyede benzer konular üzerinde eğilen vakıf ve STK’lar ile ortak projeler geliştirerek 2003 senesinden beri Türkiye’ye kaynak aktarmaktadır. Proje ortakları ÇYDD, TEV, İLKYAR, BUVAK, BBBV gibi kurumlardır. Vakfın gelirleri ABD’de yaşayan ve Türkiyemize geri dönümde bulunarak toplumsal fayda yaratmak isteyen binlerce şahsın bağışlarından oluşmaktadır.

Yapacağınız bağışları vergiden muaf tutabilirsiniz

Etiketler
Ynt: Bridge to Türkiye Fund Batman Kız Yurdu Kampanyası

Degerli BTF uyesi arkadaslarim

Sizlerle Batman kiz yurdu projesini birlikte gerceklestirecegimiz Baba Beni Okula Gonder kampanyasinin avrupa parlementosundan aldigi ovguyu paylasmak istiyorum. Hayal ortagimiz BBOG yi bu basarisindan dolayi kutlarken ayni zamanda projemiz icin duydugumuz heyecani ve inanci arttirdigi icin tesekkur ediyorum.

Bu pazar gunu bitimine kadar BTF olarak $10,000 bagis toplamak icin herkesi kollari sivamaya cagiriyorum. Bagis icin web link: http://www.causes.com/causes/25540
Annemiz icin belkide en guzel hediye kiz cocuklarimizin okumasi icin firsat yaratacak olan bu projeye bagis yapmaktir.

Emegi gecen herkese tesekkur ediyorum.

Her zaman oldugu gibi lutfen projemiz konusunda soru, gorus ve onerilerinizi iletmekten cekinmeyin.

BBOG’ye AP övgüsü

Milliyet’in 5 yıldır sürdürdüğü, 10 bin kız öğrencinin okula gitmesini sağlayan Baba Beni Okula Gönder kampanyası Avrupa Parlamentosu tarafından düzenlenen bir panelde övgü topladı.

http://www.milliyet.com.tr/bbog-ye-ap-ovgusu/guncel/haberdetay/07.05.2010/1234697/default.htm

Ynt: Bridge to Türkiye Fund Batman Kız Yurdu Kampanyası

Biga Kadın Ve Çocuk Merkezi Kuruluyor

[attachment=1]

Biga Kadın ve Çocuk Merkezi, Şirintepe mahallesi kırlar altı mevkiinde bulunan Biga Belediyesine ait yeşil alanda kuruluyor.
Biga Kadın ve Çocuk Merkezi Sorumlusu Ayfer Baykal yaptığı açıklamasında, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDEV)ile birlikte yapmış oldukları çalışma neticesinde Gölcük’de bulunan prefabrik binanın Biga Belediyesine ait yeşil alana yerleştirildiğini söyledi.Baykal; “Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan’ın Biga Belediyesi encümen kararı ile vermiş olduğu yeşil alana Biga Prefabrik Ulusoy inşaat Sahibi Çağatay Ataman’ın gönüllü katkıları ile Biga Kadın ve Çocuk Merkezimiz kurulmaya başlandı. 265 m2’lik prefabrik merkezimizi okullar açılana kadar eksiklerini tamamlayarak hizmete açacağız. Yuvamıza gönüllü kuruluşların, şirketlerin ve şahısların katkılarını bekliyoruz” dedi.

1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR