Bridgestone AT 694 İzlenimlerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan szt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,840

szt

Ana Kamp
Web
www.sztoker.com
2007 model yeni kasa terios aracımda, üzerindeki asfalt lastiklerini 4 yıl 50000 km kullandıktan sonra AT 694 taktırdım. AT tipi lastiklerin arazide benim işimi rahatlıkla görebileceği konusunda ikna olmuştum ancak asfaltta nasıl olacağı konusunda çekincelerim vardı. Hatta bu konuda bir başlık açıp kullananlardan yardım istemiştim. Sonuçta BF bulamadım AT 694'ü 240 TL ye aldım. Benim gibi tereddüt yaşayan arkadaşlar için ilk izlenimlerim şöyle:

- Lastik takıldıktan sonra ilk dikkatimi çeken şey, yollardaki ufak tefek pürüzleri hissetmemem oldu. Sanırım bu eski lastiğin özelliğini kaybetmiş olmasıyla alakalı. Sonuç olarak şehiriçi kullanımda konfor artmış oldu.

- 70-80 km hızlara kadar lastik sesini eskisinden ayırt edemedim. (Artma-azalma yok)

- 70-80 km hızdan sonra (110 a kadar çıktım) lastik sesinde sanki bir miktar artış var, ancak çok dikkat edilirse. Sonuçta kesinlikle rahatsız edici bir durum değil.

- Geçen akşam yaylaya kar yağmış dediler, kar görmeye! gittim. Yokuş bir yerde arabalar kalmış, gidemiyor. 5-10 cm kar yağmış, yolda bu kar sulanmış ve buz tutmuş. Ben bu yokuşu defalarca (özellikle) dur-kalk yaparak çıktım. Herhangi bir sorun yok. Daha fazla karda deneme şansım henüz olmadı. Dönüşte aynı yerde (iniş) sert fren denemeleri yaptım, hiçbir problem yok.

Şimdilik izlenimlerim bu kadar, değişik koşullarda deneme şansım olursa yine aktarırım.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim: Asfaltta asfalt lastiği gibi değildir mutlaka ama kullanıcı bu farkı çok hissetmiyor. Tereddütü olanlar AT lastik rahatlıkla kullanabilirler.

[attachment=1]

DUELER_694_lg.jpg

Etiketler
Ynt: Bridgestone AT 694 İzlenimlerim

Hocam ben de bu lastiği almayı düşündüm ama istediğim ebad olan 215-80-15 bu markada olmadığından vazgeçtim. Bana 215-75-15 Bridgestone AT 694 için 190 TL fiyat verdiler, Ocak başında. Sizin 240 tl'ye aldığınız ebat hangisi.? Eğer aynı ebatsa burada lastik fiyatları çok ucuz demektir.

veteriner' Alıntı:
Hocam ben de bu lastiği almayı düşündüm ama istediğim ebad olan 215-80-15 bu markada olmadığından vazgeçtim. Bana 215-75-15 Bridgestone AT 694 için 190 TL fiyat verdiler, Ocak başında. Sizin 240 tl'ye aldığınız ebat hangisi.? Eğer aynı ebatsa burada lastik fiyatları çok ucuz demektir.

Benim aldığım 215-65-16
Fiyatlarda 15 ve 16 arasında sanırım bu kadar fark oluyor.

çok güzel desen aslında. buna benzer yokohama geolander var birde. biraz daha ucuz olması lazım. yazlık lastşiklerini otomobilimizde kullanıyoruz yokohama nın, çok başarılı.

benim aracımda(mazda b2500) var arkalarda kullanıyorum 140 km kadar cıktım rahatsız edecek kadar ses gelmedi... yol tutuşu bana göre güzel ama bf ler kadar değil ben lastiğin tanesi 200 tl almıştım...1 seneye yakın oldu 45.000 binde taktırmıştım şuan 47.500 de sıfır gibi duruyorlar... lastik yanaklarındakı desenler güzel işe arıyor kaldırımların kenarına yada taş kenarlarına sürtmede kolay yarılmıyor lastik...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR