Bu alet ne işe yarar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alperkaf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,333

alperkaf

Kamp I
Herkese merhabalar yeni aldığım bir telsizin arkasında bu çıktı.İşi bilenlere bir sorum olucak.Bu alet anladıgım kadarıyla bir antendenden hem radyo hemde cb çıkışına yarıyor.Dogrumudur?
Ayrıca bun baglayınca telsiz anteninimi takıcam yoksa radyo anteninimi? Son sorum üstündeki ayar vidaları ne işe yarar kurcalamak dogrumudur? Bilen veya kullanan varsa cevap yazarsa sevinirim.
Alper

2.jpg

1.jpg

3.jpg

Etiketler
Ynt: Bu alet ne işe yarar

Bu cihaz CB anteniyle aynı zamanda radyo dada kullanıla bilmesi için bir ara adaptörü gibi sanki

bu aletten benım aractada cıktı.4 sene sonra farkettım bagajda bıyere gızlemısler.tesadufen farkettım.daha once mılletvekılı aracıydı.ama ne oldugunu bende bılmıyorum..

radyo antenini telsiz anteni olarak kullanmak için.Sivil istihbarat araçlarının fark edilmeden telsiz anteni takılması içindir.SWR metreden ayar yapılarak kullanılması lazım CB telsizin

Sanırım bu cihazın arka tarafında resimde görünmeyen yerinde radyo anten girişide olması lazım bu cihazın anteni bende mevcut ama o cihaz eksik antenide teleskobik ve severe ayarlıdır

DSCF5412.jpg

DSCF5410.jpg

Aldıgınız telsızın marka model ve fıyatı nedır? Neden soruyorum? Bu cıhaz cok kullanıslıymıs. Buu cıhaz ıcın telsız bıle alınır :smiley: :smiley:

Bu cihaza anten olarak severe ayarlı anten takarsanız hem radyoyu hemde telsizi tek antende kullanırsınız normal radyo anteniyle kullanamazsınız

teşekkürler tüm cevaplar için.Evet sızın gıbı bılgılı dostlar çok yardımcı oldu.Ustunde ayar zımbırtısından galıba swr ayarı yapılıyor .Ve bu alet antenı bır nevı ıkıye bolerek hem radyoya hemde telsıze gıdıyor.Bır tek anlayamadıgım bu aletı telszi antenınemı baglayacagım ,yoksa radyo antenınemı[/u].Evde denemek ıstıyorum ama telsızı bozarım dıye denemedım.Arabada denemek ıstıyorum bu seferde arabanın teybını bozarım dıye dokunmadım.Ikı ayrı fıkır var cb antemi yoksa radyo antenımı ?.Selamlar ve cevaplar için teşekkürler.

Alper

vos dos kodlu arkadaşım Realistic TRC 434 1989 model base telsız kendınden adaptorlu (110 volt )çevırttım ama.Keyıf ıcın aldım sadece güzel gözukuyor.::smiley:Onun arkasından çıktı.Normalde Lincoln var,Midland el,ve realıstıc el var.

Alper

alperkaf' Alıntı:
teşekkürler tüm cevaplar için.Evet sızın gıbı bılgılı dostlar çok yardımcı oldu.Ustunde ayar zımbırtısından galıba swr ayarı yapılıyor .Ve bu alet antenı bır nevı ıkıye bolerek hem radyoya hemde telsıze gıdıyor.Bır tek anlayamadıgım bu aletı telszi antenınemı baglayacagım ,yoksa radyo antenınemı[/u].Evde denemek ıstıyorum ama telsızı bozarım dıye denemedım.Arabada denemek ıstıyorum bu seferde arabanın teybını bozarım dıye dokunmadım.Ikı ayrı fıkır var cb antemi yoksa radyo antenımı ?.Selamlar ve cevaplar için teşekkürler.

Alper

O cihazı kullanmanız için görselde ekledigim tip anten kullanmanız gerekiyor radyo anteni olmaz Anten ucunda severe ayarı olması gerekiyor ve severe ayarının yapılması gerekli

Bunu bence forumda " MANYAK" nick,li telsizci arkadaş var o kesin biliyordur bi sorun

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=95759

Merhabalar

Bahsi konu parça eski ROADSTAR gibi CB telsiz ve Radyolarda senkron sağlamak içindi

yani Bir Telsiz ile bir radyo aynı antene bağlanır ve Telsizde çağrı olunca Radyo sesi kısılır idi veya Motorlu antenlerde Anten bir anda TX yapmaya hazır olması için CB anten uzunluğuna gelirdi

eğer belli bir süre içinde mandala basılmaz ise motorlu anten tekrar radyo uzunluğuna gelir ve kalır idi.. YIL : 1981

Bir Ucu Telsize
Bir Ucu Radyoya
Bir Ucu ise ANTEN dir...

İyi günler dilerim

detaylı bilgi almak için

www.facebook.com/Telsizcilerbirligi

Üzerinde CB Antenna yazan kısmı, CB anteni girişi, yani bu cihaz CB antenine bağlanmalı, çünkü halk bandı telsizlerde duran dalga oranı ( yada SWR standing wave ratio) için anten boyu ayarlanır, CB'nin daha iyi çıkış yapabilmesi için bu gereklidir. Eğer CB bir radyo anteniyle çıkış yapmaya çalışırsa, radyo antenin boyu dalga boyuna uygun olmadığından CB telsizin çıkış transistörüne zarar verme olasılığı vardır. Ama radyo antenlerinin boyu çok önemli değildir, zaten iç içe giren araç radyo antenlerini yarısına kadar yada tamamını çıkarsakta eğer yayın yapan radyo istasyonu çok uzak değilse aynı netlikte duyabiliriz. Ayrıca radyoların anten boyundan dolayı yanacak transistörleride yoktur ve CB anteniyle radyo dinlenebilir diye biliyorum 1980 lerden kalan Halk Bandı (CB) telsiz bilgilerimle.
Saygılarımla
Ersan

herkese teşekkürler konu anlaşılmıştır.Dun akşam deneme yaptım evde cb antenını bagladım swrsı 1.5 eskısı gıbı radyoda gayet ne t cektı bıraz ustundekı vıdayla oynadım aam radyoda bır degışıklık olmadı sonuçta arabada uygulanabılır.Herkese cevapları için teşekkürler.

Alper

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.