Aracı almaya yarın gideceğim. Diğer arkadaşların dediği gibi ikinci el araç alırken utlaka bir yetkili serviste ekspertize sokmakta fayda var. Ayrıca oradan başka serviste bakımları yapılmış olsa da kayıtlarına bilgisayardan ulaşabiliyorsunuz. Benim alacağım araç 160 binde. Ama dedikleri gibi servis bakımlı ise ve ekspertizde de halledilebilecek durumlar dışında bir durum yoksa km si benim için önemli değil. Çünkü bildiğim kadarıyla dizel motorlar için 160 bin öyle büyük bir rakam değil bence. Yeter ki traversinde, şasisinde oynama olmasın, araba hor kullanılmamış olsun. Geri kalan turbo tamiri ya da değişimi, parça değişimi zaten zamanı geldiğinde yapılması gereken şeyler. Parça değişimi vb değişken giderleri o kadar kafaya takan birisi de bir bisiklet alır hiç masrafsız biner diye düşünüyorum.
Km'ye gelince ben şu şekilde düşünüyorum; genelde, yıllık en az 25-30 bin km yapan bir kişinin dizel araç alması tavsiye edilir. Böyle bir km yapan kişi de 4 yıl binse araca zaten 120binlere gelir en az. Eğer daha az binmişse zaten benzinli ile arasındaki farktan dolayı zararda demektir ki bu zararı bir yerden çıkarması gerekir. Dolayısıyla düşük km li dizel araçların ikinci el fiyatları da biraz yüksek oluyor.