Bu araç hakkında bilgi....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKİVA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,855

AKİVA

Kamp II
Arkadaşlar merhaba,
ekli linkteki araç ilgimi çekti ve dün gidip inceleme fırsatım oldu.Araç genel anlamda temiz,bakımlı,motoru sağlıklı çalışan,lastikleri yeni,döşemeleri yaşına göe makul durumda ve ufak tefek keyfe keder eksikleri olan bir araç.
Bu aracı tanıyan birileri varmı veya bu araçlar ile ilgili deneyimleri olup görüşlerini paylaşacak birileri varsa sevinirim.
Açıkcası çift yakıt sistemleri ile uğraşmak istemiyorum ve dizel bir araç alma yönünde düşüncelerim ağır basıyor.Sert offroad gibi zor arazi koşullarında kullanmayı planlamıyorum.Daha çok günlük kullanım ve hafif arazi koşullarında kullanacağım.Niyetim boş zamanlarımda ailece binek aracımın giremeyeceği veya zarar görebileceği şehir dışında biraz doğada dağ bayır gezmek ve bu yollarda rezil olmamak.
Max.15-20.000 TL aralığında olup ve İstanbul mümkünse Avrupa yakasında olan farklı alternatif öenrilerinizide değerlendirmek isterim.
Görüş ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden hepinize teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-en-ekonomik-arazi-araci-istiyenlere-65596752/detay/

Etiketler
Ynt: Bu araç hakkında bilgi....

ne yazık ki tavsiye edilen ve tutulan bir araç değil.niye tavsiye edilmiyor meselesine gelince en çok duyduğum sık sık arıza çıkarması durumudur. Bu aracın sayısı türkiye'de fazla değil. forumları gözden geçirim derim.yine buna benzer tutulmayan diğer araç nissan terrano.. forum başlıklarına dikkat ettiyseniz sürekli arızadan dolayı yardım talebi var. size tavsiyem suzuki veya toyota bakmanız...

Ynt: Bu araç hakkında bilgi....

Merhaba araç piyasada az bulunan alt yapısı olarak son derece sağlam ama yakıt olarak fazla yakan bir modeldir.Bir önceki arkadasımızın duydukları herhalde hep olumsuzluk yaşayanlardan olmuş.Yakitin fazla olmasıda yapı itibarıyla hiç modifiyeye ihtiyac duymadan araziye hemen dalmaya hazır olan bir arac olduğu için ( bu arada yaklaşık iki ton kadardır) mekanik aksam sürtünme kayıpları vs ile yakıtı artırmaktadır.Her hafta sonu değilse de sık sık araziye girmemize rağmen hafta içleri de esim kullandığı halde biz pek sorun yasamıyoruz.Aracimiz 160 bini gecti,benzinli ve düz vites.Dizel kullanan arkadaşlarda sehir icinde fazla yaktığından şikayetçi ama arac kisaca Pajero nun Kore malı olanı arkada fabrika çıkışlı LSD var. On porya kilitleri otomatik araziye (4 H ) takınca devreye giriyor normalde sadece arkadan itisli.Dizellerin motoru Starex in TCİ motoruyla aynı.Biraz fazla yakıyor ama parçası Starex diye arıyorsunuz ve çok ucuza her yerde buluyorsunuz.Klima on ve arkada ayrı ayrı genelde deri koltuklu bazen yedi kişilik olanları da var.Arka ve yan basamaklar fabrika çıkışı standart.Fazla sürat yapmaz basarsan zor hızlanır ve acayip yakar ama arazide cogu yerde 4 çekerek bile almadan gidersin vs vs

Gelelim Suzuki ye hafif ama şasesi tam ve alt yapısı sağlam bir aractir. Ayrıca motoru çok dayanıklı ve ekonomiktir.Modifiyeye uygundur ve modifiye parçaları bütçenizi üzmez.Tamiri bakımı daha uygun fiyatlara ve çabuk yapılır.Sehir icinde kullanımı park etmesi daha kolaydır.İkinci eli cabuktur.Zamaninda eşimde ayrı bende ayrı vardı ve çok memnunduk.
Toyota ise tartışılmaz sağlamlıkta ister binek ister arazi her aracı tutulan beğenilen bir markadir.Eski modelleri bile su günlerde iyi degerlere gitmektedir.Arazide hemen hemen her modeli kendine has ceviklikte sağlamlıkta ve guvenilirliktedir.Arazi aracı kullananların favorisidir.
Bahsettiginiz bütçe ile her uç markadan da araç sahibi olmanız mümkündür.Alternatifleri yazarak artılar ve eksileri koyarak dikkatlice çalışın satmayı düşündüğünüzde aldığınızdan yada masrafınızdan aşağı satmanız gerekebilecegini unutmayın.Hayirlisi neyse o olsun. Saglicakla kalın iyi geceler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
karavanyapıyorum

SON KONULAR