Bu Araç Hakkında Yorum Lütfen..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ejdereristi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,655

ejdereristi

Kamp II
Yer
istanbul
http://www.sahibinden.com/acil_sahibinden_lpg_li_grand_cheroke_5_2-07WQQaXQQ19420418WQQpXQQdisplayitem

"ACİL RUHSAT SAHİBİNDEN ,

KAZA DEĞİŞEN VE BOYA KESİNLİKLE YOKTUR ARAÇ ORJİNALDIR.

MOTORU YÜRÜYENİ İYİ DURUMDA SADECE ARAÇTA 500-TL CİVARINDA MASRAF VAR. BU MASRAF ; SOL ÖN KAPI UÇ kısmında HAFİF SÜRTMEDEN DOLAYI ÇİZİK VAR BOYANMASI GEREKİYOR.TAVAN DÖŞEMESİ HAFİF SARKMIŞ YAPILMASI GEREKİYOR.ARACIN BOYASI TAMAMEN ORJİNAL OLUP BOYA YOKTUR.YAN BASAMAKLAR SÖKÜLMÜŞTÜR.

KOLTUKLARI ÇOK TEMİZ YIRTIK SÖKÜK YOKTUR. ARAÇTA BAŞKA MASRAF YOK ACİL OLDUĞUNDAN KELEPİR BİR ARAÇTIR. pazarlıksız fiyattır."

soru 1) araç avrupa versiyonmu sizce
soru 2) araç ruhsat sahibinden diyor ama galeride sanırım..bu aracı düzgün olanının fiyatı 16-17 civarı..galeriye gittiyse ve acil satması gerekiyosa galeri ona 12000 vermiştir..ama galeri piyasaya hiç satmasa 15 ten satar diye düşündüm..yani fiyat biraz garip..ama yazılanlar iddalı:smiley:)
soru 3) tavan çökmesi normalmi ve kaça patlar..
soru 4) 96 g.c. ye karar verdim..fikirleriniz önemli..

hiç acele etmiyorum, kesinlikle fikirleriniz önemli, kesinlikle yetkili servise gidecek( maslak sanayide jeep servisi hakkında yorumlarınız..

çok teşekkürler şimdiden..

big_19420418l3g.jpg

big_19420418pne.jpg

big_19420418rye.jpg

big_19420418tue.jpg

Etiketler
Ynt: bu araç hakkında yorum lütfen..

bir araç fazla ucuz olunca ve galeriden olunca insan ister istemez kıllanıyor
:smiley:

Bu araç hakında yorum yapmaktan daha önemlisi sizin bu Forumu inceleyerek gerekli konuları okumanızdır. Eğer okuyacak olursanız bu araçların en ince detayına kadar bütün bilgilerine sahip olursunuz.

Kolay gelsin,

Selamlar,

Hocam görünüş temiz ama o da fotodan görünen sonuçta . Bu araçları gidip incelemeden anlamak çok zor . O yüzden bulup amak biraz meşakatli oluyor . Her araca gidip bakmak gerekiyor.

sayın zakof..bu sitedeki her yazıyı tek tek okudum..hatta hergün birkez daha okuyorum..burada sizin fikirlerinizi genel bir jeep için değil bu araç için istemiştim...yinede uyarınız için teşekkürler.........

Sitede beatrix (ergün ) beyin yazmış olduğu bir yazı var jeep alırken nelere dikkat edilmeli diye o yazıyı okursanız size yardımı olacağını tahmin ediyorum saygılar

Ynt: Bu Araç Hakkında Yorum Lütfen..

Bence ihtiyacınız olan konuları okumamış veya atlamış olabilirsiniz. Ergun Erakman'ın yazmış olduğu ZJ alırken nelere dikkat etmeliyiz konulu yazısını okumuşmuydunuz ?

Hangi araç olursa olsun resimlere bakarak rengi, duruşu, koltukların durumu dışında söylenebilecek pek birşey yok.

Aşağıdaki linkten aracın seri numarasını girerek nerede imal edildiğini öğrenebilirsiniz. (Gördüğüm kadarıyla Avusturya imalatı)

http://www.4x4mods.com/Technical/technical.html

Kolay gelsin,

Görüşmek üzere.

Selamlar

Ben size bildikerimi anlatayım, (çoğunu buradaki arkadaşlardan öğrendim) belki işinize yarar:
1-herhalde bakmışsınızdır; Sn Beatrix "2. el zj alınırken dikkat edilecek noktalar.." listesi vermişti, o liste önemli;aracın yanın gidip listeye göre bir bakmalısınız.
2-sun roof: geriye doğru bir açıp içine kafanızı yükseltip göz hizasına gelen kısımlara, oluk ve tahliye borularına, saçlara bir bakın. zaten birşey varsa hemen görünür. Biz onu yapmadık, satıcıya (niyeyse!) güvendik. Şu anda aracımız sunroof haznesi çürümüş olduğu için tamirde ve ilgilii kaporta parçası ancak hurdacılardan bulunabiliyor: masrafı neresinden baksanız 2500 liradan başlıyor; bunu fiyata ekleyin mesela; ---özellikle "tavanda sarkma.." durduk yerde olmuyor; tavan döşemesi ancak onu deforme edecek birşey yüzünden (mesela akıtan sunroof nedeniyle her yağmurda ıslandığı için olabilir) "sarkar". Olay döşemeciyle bitmez yani, o bile yeterince sıkıntılı olacaktır, inanın.

3-bizim sunroof konusunda yanılmamızın önemli bir nedeni- belki temel nedeni, Ankara'da tanınmış ve güvenilir bir serviste ilgili kişinin kendisinden expertiz almış olmamızdır: yani mekanik ve diğer kaporta harici aksamın "10 üzerinden 8" olduğunu diğer 2/10 bölümün de keyfe keder olduğunu söylemişti. Hakkını vermek gerek, dediği gibi çıktı. Demek istediğim şu ki, sağlam olan taraflarını görün ama sözü edilmeyen yerlerine de - özellikle kaporta ve göze çarpmayacak yerler- bakmalısınız.
4-aslında 3. maddede söylemek istediğim şuydu: mekanik bir kontrol yaptırmadan almamak gerekir; ama bu kontrolü şimdiki kriz ortamında sinekten yağ çıkartmaya çalışan bir yere de yaptırmamak gerekir. Ankara'daysanız, Akgün Ustayı önerebilirim.
5-yanıtı çok kolay olan bir sorunuz aslında beni yanıt yazmaya itmişti: her ne kadar " ön sinyaller beyaz ise amerikan, sarıysa avrupa..." denirse de, bu parçalar pekala zamanla değişmiş olabilir, vs. Solda öncam altındaki pencerede yazılı olan şase nosun abakın, "1" rakamıyla başlayanlar ABD yapımı oluyor; "2" bu hesaba göre Kanada olmalı. Diğer ülkeler de bu şekilde bir ülke koduyla gösterilmiş, ama bu kodlar telefon kodlarıyla paralel gidermi bilinmez; kesin olan "1"= ABD yapımı. ayrıntılı teknik bilgi için, siteden doküman indirebilirsiniz. Ben de bu şekilde öğrendim. CD çalar 96 ve üstü ABD yapımı modellerde var diye biliyorum, ama genellikle düzgün çalışmaz, bir de ABD yapımı olanlarda radyo frekansları "tek rakamlarla" arama yapar; sonu çift biten istasyonları dinleyemezsiniz (100.2 mesela).
5-kaputun altında çok ayrıntı var aslında, iyi bir ustaya iyice göstermek şart. döşemeler yakından resimdeki gibi görünmeyebilir. Ayrıca, "yürüyeni sorunsuz" gibi bir ifade, aslında şöyle yorumlanmalı :"şimdilik basınca gidiyor, ama birazdan ne olacağı bilinmez". Böylece aslında satıcı söylemiş oluyor, ama alıcı "dikkat etmemiş" oluyor....
6-ekle-çıkar, vs. derken, mutlaka birtakım masraflar çıkacaktır. sonuçta 18-20 bin tl bir maliyet çıkarsa normal kabul edilmeli. Alıp yaptırmak veya yapılmışını bulmak- almak size kalmış. Bu konuda da amerikancıların topladığı araçlar düşünülebilir. Önceden böyle düşünseydim, şimdi uğraşmıyor olacaktım! Bir malı değerinden ucuza almak - pazarda yani- mümkün değildir zaten. Ancak icra vb. olağandışı ve de pazar dışı durumlarda belki..
kolay gelsin; işinize yarar umarım.
saygılar.

araç satılmış ...............zaten pek bilgide olsa artık gerek kalmamış.. şahsi kanaatim bazen ucuz diye herşeyden şüphelenmek ve kötü olabileceğini düşünmek bize ve hayatımıza çok şey kaybet tirir ... ben bu araca genel görünüm ortada motor şanzuman ne durumda diye bakıp gerisini allah bilir deyip almıştım ve şu anda havamı atıyor olurdum ;) kısmet

Rica ederim...Dediğim gibi, yazdıklarımı ben de buradan öğrendim. Sadece, arayıp bulma süresini kısaltmış olabilirim. Emek verenlerin hepsine teşekkür ederiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR