sayin Tolgameltem:
cb konusunda bende arkadaslarima bir iki ilave yapayim.arkadasimizin dedigi gibi malum telsiziniz,ya 22 yada40 kanal am bant bir telsiz.Ayni araba teypleri gibi arkasinda sadece iki kablo vardir siyah ve kirmizi renkte siyah sase kirmizi elektrik..bunlari bagliyarak elektrik geliyorsa calisiyor demektir tabii cikislari yanik degilse..ama bunu yaparken anten bagli degilse kesinlikle mayk,in konusma dugmesine basarak mandallamayin cikislari yakarsiniz.extra bilgi olsun diye soyluyorum;Anteni baglarken baglanacak yer cok onemli .iyi bir provokasyon olmasini istiyorsanizentenin SWR ayarinin cok iyi olmasi lazim. sizin telsizde (0) olursa cok randimanli olurcunku sizin cihaz 4 wat gucunde bir sey,antene ayrica bir sase verirseniz daha guzel SWR tutar sihhatli gorusme yaparsiniz.antene gelince sizin cihaza 500 wat gucunde bir anten yeterli olur. oyle 1000-2000 gibi antenlere bakma cok gereksiz olur o cihaz icin.ama dersenki yok ben ilerde illegal bir CB alirim o zaman sen bilirsin... Bu ilave bilgi yardimci olur saniyorum saygilar.......
Zeki