Bu da benim jeep im

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muzaffer Kargu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 283
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,055
Ynt: Bu da benim jeep im

Merhaba

Bugün kilometre cubugunu takip son sürat i denedim,araba 4. vides 80 KmH yapti,bu arada motor cok gürültü yapti,ben son sürat i90-95 kmH tahmin etmistim ,benim icin hayal kirikligi oldu.
Selamlar
Muzaffer Kargu

Etiketler

bakın eski model araçlar olsun cjler olsun km saati pek doğru göstermez benim cjde ayna mahruti oranını değiştirince saat anormalleşti 60 km gösterirken ibre 90 la gidiyordum lastik ebadı v.s. hepsi son hıza bir etken en sağıklısı navigasyon cihazı ile ölçmeniz yada ibresinin doğru gösterdiğine emin olduğunuz bir araçla yan yana giderken..

Merhaba

Birde araba yolda fazla geziniyor gibi geldi bana,hidrolikli direksiyon olmasina ragmen.direksiyon cubuklari ve rot baslari degisti,yarin makas baglantilari degisecek,rotilleri de yeni ismarladim,onlarda degisecek,bakalim nasil olacak.carsamba yada dösemelere baslayacagiz.
Selamlar
Muzaffer Kargu

Muzaffer Kargu' Alıntı:
Merhaba

Birde araba yolda fazla geziniyor gibi geldi bana,hidrolikli direksiyon olmasina ragmen.direksiyon cubuklari ve rot baslari degisti,yarin makas baglantilari degisecek,rotilleri de yeni ismarladim,onlarda degisecek,bakalim nasil olacak.carsamba yada dösemelere baslayacagiz.
Selamlar
Muzaffer Kargu

Döşemeyi mehmet hayta ya yaptırabilirsiniz ben kendi cj mi 4 ay önce komple revizyona soktum döşemeyi ona yaptırdım öneririm ;)

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
Döşemeyi mehmet hayta ya yaptırabilirsiniz ben kendi cj mi 4 ay önce komple revizyona soktum döşemeyi ona yaptırdım öneririm ;)

Merhaba
Evet bende Hayta Ustayla anlastim,galiba ondan iyisi yok,herkes onu tavsiye etti.
Selamlar
Muzaffer Kargu

makaslar dingilin üzerinde olduğu için gezme sorunu kronikleşebilir. Buna hazırlıklı ol derim. Ayrıca rot amortisörü varmıydı göremedim. En azından vuruntuları aza indirger. Makas burçlarında boşluk olmaması da çok önemli.

son hız konusunda tablolar bizi yanıltmadı.31-32 lastikle km saati o kadar hata yapmaz. Benzinli motor olsaydı belki 5000 devirlerde 100 km yapacaktı.. Bu durumda eski oran 43/8 di sanırım. 45/11 ile 120 km ye çıkabileceksiniz.. daha hızlı gitsin tork düşük olsun derseniz 46/13 ya da muadili..

göktuğ abininde dediği gibi burda en önemli faktör aracı hangi amaçta kullanmanız gelende şehir içi ara sıra arazi için kullanıcaksanız ben 46 13 derim ama araiyle haşır neşirseniz 45 11 olabilir.

jeep' Alıntı:
makaslar dingilin üzerinde olduğu için gezme sorunu kronikleşebilir. Buna hazırlıklı ol derim. Ayrıca rot amortisörü varmıydı göremedim. En azından vuruntuları aza indirger. Makas burçlarında boşluk olmaması da çok önemli.

son hız konusunda tablolar bizi yanıltmadı.31-32 lastikle km saati o kadar hata yapmaz. Benzinli motor olsaydı belki 5000 devirlerde 100 km yapacaktı.. Bu durumda eski oran 43/8 di sanırım. 45/11 ile 120 km ye çıkabileceksiniz.. daha hızlı gitsin tork düşük olsun derseniz 46/13 ya da muadili..
Merhaba Göktug
Senin tahminlerin yüzde yüz tuttu,bugün hizi navigasyon la ölctüm Kilometre 80 gösterirken navi 83 gösterdi.Orani degistirmeyi artik gelecek sene ye birakacagim,cünkü arabayla biraz gezmek istiyorum,malum havalar cok güzel,acik hava da dolasmak cok zevkli oluyor,3 yada 4 gün icinde döseme isini bitirirsem artik bu sene baska birsey yapmak istemiyorum.
Mkaslarda sadece arka makas dingilin üstünde ön makas dingilin altin da.usta hatanin rotillerde oldugunu söyledi,ön hublari rotilleri yeni ismarladik,ama dedigim gibi döseme ve tente harici islemler seneye kaldi yada almanya ya dönünce oradan telefonla yaptimaya calisacagim.
Selamlar
Muzaffer Kargu

cj5 ci' Alıntı:
göktuğ abininde dediği gibi burda en önemli faktör aracı hangi amaçta kullanmanız gelende şehir içi ara sıra arazi için kullanıcaksanız ben 46 13 derim ama araiyle haşır neşirseniz 45 11 olabilir.
Merhaba Hüseyin Bey
Arabayi yüzde 80 asfalt yüzde 20 arazide kullanacagim,bu arada 130 hp ford transit motor ve 6 ileri sanzumanini aramaya basladim,
Selamlar
Muzaffer Kargu

dediğiniz puma motor ise şanızman ile birlikte yaklaşık 8-9 bin cıvarını buluyor defenderciler hatta daha iyi bilirler ama şahsen bana kalırsa o kadar paralara değmez sizin aracınız zaten turbo 46 13 ayna mahruti bence tam olacak çevrenizde dodge s100 olan biri yokmu onunda ayna mahruisi 46 13 çıkar perkins dizel motor ile performansını beğenenler var ayrıca o araç cjye göre çok ağırdır..

cj5 ci' Alıntı:
dediğiniz puma motor ise şanızman ile birlikte yaklaşık 8-9 bin cıvarını buluyor defenderciler hatta daha iyi bilirler ama şahsen bana kalırsa o kadar paralara değmez sizin aracınız zaten turbo 46 13 ayna mahruti bence tam olacak çevrenizde dodge s100 olan biri yokmu onunda ayna mahruisi 46 13 çıkar perkins dizel motor ile performansını beğenenler var ayrıca o araç cjye göre çok ağırdır..
merhaba Hüseyin Bey
Ben bu motorla 130-135 Kmh son hizi yakalarsam 90-95 KmH ile rahat gürültüsüz ve motor zorlanmadan sürüs keyfi bulurum diye düsünüyorum,o zaman baska motor aramam,bir baska poroblem ayna-mahruti oranlari,acaba benim diflerin icine 46-13 orani sigarmi yada 45-11?cünkü benim ustam her istedigim oranin benim diflere sigmadigini söyledi,öncelikle benim arabada hangi diflerin oldugu sorusunu yanitlamam lazim burada ustalar arasinda itilaf var,kimi askeriyede genis bir Jeepden cikma diyor,kimi wagonner den cikma diyor .bunu disaridan bakmakla anlayacak biri yokmu?
Selamlar
Muzaffer Kargu

97.JPG

defransiyel kapak resimleri vardı fakat ben bulamadım orda kapağın resmine göre defransiyelin hangisi olduğu çıkıyor..

Peki orjinal olmadigini nereden biliyorsunuz uzerindeki difransiyelin? Siz oynamadan onceki forotgafinda cok da orjinal olmayan bir arac gibi durmuyor.

Su anda uzerindeki ayna mahruti oranlari kac? Olctunuz mu? Oradan belki birseyler cikar.

Bana gayet de jeep difransiyeli gibi gorundu acikcasi.

Zaten difransiyelin uzerine iyice bakarsaniz yazar saginda solunda.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

SON KONULAR

Geri