Bu da benim jeep im

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muzaffer Kargu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 283
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,029
Ynt: Bu da benim jeep im

**FatsaOffRoad**' Alıntı:
Bende çok merak ettim özellikle mb 46 tamamen orjinal olanı resimleri bekliyoruz.
Foto olarak ne gelir bilemem artık fakat 1952 de CJ 3B( yüksek kaput) yok ve MB üretimi de 1945 ortasında son buldu.Ancak büyük ölçüde MB kalıpları ile 1945 sonlarına doğru önce Agri Jeep ve hemen ardından 1946 da CJ 2A ların üretimi başladı.1948-1953 aralığında CJ3A ve 1950-1952 aralığında M38 var.Hurricane motor ile birlikte hem M38A1 ve hemde CJ3B ler 1953 te üretime girdi.

Etiketler

Muzaffer Kargu' Alıntı:
Merhaba
Bu power dodge nin resmini gönderebilirmisiniz,Yada kaiser M715 bulamazmıyım?.
Selamlar
Muzaffer Kargu

Valla acikcasi benim aradabir keske ben de Almanya'da vs. olsaydim cok daha ucuza birsuru arac bulabilirdim restorasyon icin, fikri geciyor.

Koln de oturdugunuza gore sanirim bunlara bakacak / tamir ettirecek yeriniz mi yok?

Yoksa iscilik ucretleri, maliyet vs.. konusunda mi sikinti oluyor?

Yoksa MB , GPW veya Hotchkiss hurdasi bile cok kolay bulabilir alabilirsiniz Avrupada.

sinannasirli' Alıntı:
Valla acikcasi benim aradabir keske ben de Almanya'da vs. olsaydim cok daha ucuza birsuru arac bulabilirdim restorasyon icin, fikri geciyor.

Koln de oturdugunuza gore sanirim bunlara bakacak / tamir ettirecek yeriniz mi yok?

Yoksa iscilik ucretleri, maliyet vs.. konusunda mi sikinti oluyor?

Yoksa MB , GPW veya Hotchkiss hurdasi bile cok kolay bulabilir alabilirsiniz Avrupada.
Merhaba Sinan Bey
Bu aracları avrupada bulmak belki daha kolay olabilir.Lakin bır de aracı ithal sorunu var,bu da bence en büyük sorun degılmi?maliyet bir türlü hallolur.İthal konusunu arastırmam lazım.buna artık almanya ya dönünce orada da devam ederim,henüz yeni bulastık bu işe.
Selamlar
Muzafer kargu

Muzaffer Kargu' Alıntı:
Merhaba Sinan Bey
Bu aracları avrupada bulmak belki daha kolay olabilir.Lakin bır de aracı ithal sorunu var,bu da bence en büyük sorun degılmi?maliyet bir türlü hallolur.İthal konusunu arastırmam lazım.buna artık almanya ya dönünce orada da devam ederim,henüz yeni bulastık bu işe.
Selamlar
Muzafer kargu
Muzaffer Bey,

Almanyada kullanmanizdan bahsediyordum Turkiyeye getirmek icin degil. Sonucta senede bir ay ancak geliyorsunuzdur buraya?

abi power dodge ormancılarda vardı satılık yazıyordu önünde bir ara ama dodge ramda var istersen..

sinannasirli' Alıntı:
Muzaffer Bey,

Almanyada kullanmanizdan bahsediyordum Turkiyeye getirmek icin degil. Sonucta senede bir ay ancak geliyorsunuzdur buraya?
Merhaba Sinan Bey
Artik yas kemale erdi,cocuklari evlendirdim hayirlisiyla,gayri memlekete dönüs vakti geldi,en gec iki sene icinde insallah önümde iki hedef var,biri il il ilce ilce tükiyeyi gezmek,birde bahsettigim iki aractan birine sahip olmak.
Selamlar
Muzaffer Kargu

cj5 ci' Alıntı:
abi power dodge ormancılarda vardı satılık yazıyordu önünde bir ara ama dodge ramda var istersen..
Merhaba Hüseyin Bey
Dodge Ram benim icin biraz genc,benim hayalimdeki arac,Dodge powerwagon yada Jeep Kaiser M715.nedendir bilmem bu iki arac beni cok cezb ediyor.Siz Dodge Powergagon u nerde gördünüz?
Selamlar
Muzaffer Kargu

caner_tee' Alıntı:
+1 Göktug abiye katılıyorum.. Tofaş motoru magirus şanzıman dodge fren mercedes direksyon tamamen saçmalık..

şimdi şöyle bişi var amaç var araç var karadenizli olarak söylüyorum demekki 1946-1969 arasında yapılan araçlar tabikide döneminde iyi ama o günkü teknolojiyle öyle yapılmış. biz frenlerde oynama yapıyosak eger demekki aracın freni zayıf bize göre. eger motoru küçültürsek bu yakıttan kazanmak için ( orjınal harikan motorla 1600 tofaş motor arasında güç farkı yoktur. evet 2200 cc dıgeri 1600 ama piston kolları kısa deneyin görün diyorum başka bişi demıyorum) +mersedes direksiyon falan uzun ömürlü boşluksuzdur. biz karadenizde bu araçları kullanıyoruz. sizin gibi keyif olsun diyede çamurlardan geçmiyoruz. bizim bıyerden bıyere gıdebilmemız ıcın zaten çamurdan geçiyoruz. ayrıca orjinalci arkadaslara sormak istiyorum hangi cjnın altında orjinal jant lastikler var? tamponları orjinalmi?

cj3 için 1.6 Tofaş Motor ile uyumlu çalışabilecek hangi şanzımanı önerirsiniz. hem yolda kasmadan gitsin, hem de 4 çekeri destekleyebilecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR