Bu da benim jeep im

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muzaffer Kargu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 283
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,921
Ynt: Bu da benim jeep im

jeep' Alıntı:
Turgut ustayı iyi tanırım ;D o yeşil cj-6 sına çok motor attı değiştirdi. bana da demişti son motor son nokta diye.. hatta 2006 da fatsa aybastı şenliklerinde beraber yarışmıştık ;D diferansiyellerin sorunu yoksa bence de değiştirmeyin. motor şanzıman değişikliğini göze aldıysanız fazla söze gerek yok. olmadı sonra diferansiyelleride değiştirirsiniz ;D
Merhaba
Bu yeni motora sicak bakmamin bir baska nedenide motorun cok sessiz oldugu söyleniyor.
Göktug öyleyse sen bizim buralarin pek yabancisi degilsin,ben de 2011 agustosunda Antep kalesinde idim bakircilar carsisinda cok cay icip bakircilarla saatlerce muhabbet etmistim,hanim hastalanmasaydi daha uzun kalacaktim Antepte.ben kurtulus savasinin sanli kahramanlarinda Sahin Yüzbasinin hayraniyim dir 2011 de onu ziyarete gelmistim taaa almanyalardan.Kaleyi gezdikten sonra hayranligim bir kat daha artmisti.icim de bir his bana yolumuzun bir yerlerde birlesecegini söylüyor.
Selamlar
Muzaffer Kargu

Etiketler

Merhaba

Bu Jeep CJ bir acaip araba,su arabanin degismedik bir yeri yok,hic bir tarafi orijinal degil yine de CJ gibi duruyor.

DSC02140.JPG

DSC02144.JPG

Muzaffer Kargu' Alıntı:
Merhaba
Bu yeni motora sicak bakmamin bir baska nedenide motorun cok sessiz oldugu söyleniyor.
Göktug öyleyse sen bizim buralarin pek yabancisi degilsin,ben de 2011 agustosunda Antep kalesinde idim bakircilar carsisinda cok cay icip bakircilarla saatlerce muhabbet etmistim,hanim hastalanmasaydi daha uzun kalacaktim Antepte.ben kurtulus savasinin sanli kahramanlarinda Sahin Yüzbasinin hayraniyim dir 2011 de onu ziyarete gelmistim taaa almanyalardan.Kaleyi gezdikten sonra hayranligim bir kat daha artmisti.icim de bir his bana yolumuzun bir yerlerde birlesecegini söylüyor.
Selamlar
Muzaffer Kargu

2 sene Tokat Erbaa da 1 sene de Turhal da kaldım. Ayrıca Samsun ve Ordu ekipleri ile defalarca kamplı gezilerimiz olmuştur. 2008 ve 2009 da Aybastı şenliklerine katıldım. Gaziantep e gelince beklerim. Telefonum sizde var. Selamlar..

jeep' Alıntı:
2 sene Tokat Erbaa da 1 sene de Turhal da kaldım. Ayrıca Samsun ve Ordu ekipleri ile defalarca kamplı gezilerimiz olmuştur. 2008 ve 2009 da Aybastı şenliklerine katıldım. Gaziantep e gelince beklerim. Telefonum sizde var. Selamlar..
Merhaba Göktug
Insallah diyelim artik,
Bir sorum olacak su asagida link ini verdigim aractan Dana 44-ve 60 cikarmi,5 bijon bana uyardi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dodge-satilik-arazi-canavari-1984-mod-s100-94224073/detay

Selamlar
MuzafferKargu

jeep' Alıntı:
5 ileri bir şanzıman düşünebilirsiniz. 5. vites oranı 1 den küçük olan. Ya da 4.vites dişlisini küçültebilirsiniz.. Ayna mahruti ile oynayamıyorsanız şanzımandan son hızı bu şekilde artırılır. .. Ya da dodge pw250 lerin ön arka 46/13 diferansiyelini alıp komple takabilirsiniz. geçen ay fiyat aldım ön arka komple ve ön diskli 3000 TL fiyat vermişlerdi..
Merhaba Göktug

Bu PW250 lerin difrensiyal genisligini kesin ögrenme sansimiz yokmu,benimkinden az bir sey disari cikarsa dodiklerle idare ederdim.
Selamlar
Muzaffer Kargu

jeep' Alıntı:
sanayiye gittiğimde ölçer bilgi veririm
Merhaba Göktug
Artik karar verdim,dana 60 almaya,bu forumu 4-5 gündür altini üstüne getirdim,dana 60 ile ilgili her konuyu okudum,galiba bundan iyisi yok,haberin olsun bir yerlerde duyarsan görürsen haber verirsen memnun olurum.

Selamlar
Muzaffer Kargu

Muzaffer Kargu' Alıntı:
Merhaba Göktug
Artik karar verdim,dana 60 almaya,bu forumu 4-5 gündür altini üstüne getirdim,dana 60 ile ilgili her konuyu okudum,galiba bundan iyisi yok,haberin olsun bir yerlerde duyarsan görürsen haber verirsen memnun olurum.

Selamlar
Muzaffer Kargu

ön arka dana60 Ankara Takoser de vardı. Akrep ten çıkma.. Landçılar ne kadar salisbury filan deselerde bizim dana60.. 1800 e filan verecekti.. Ama aksları ve kilidi zor bulunuyormuş o yüzden biraz soğuklar..

jeep' Alıntı:
ön arka dana60 Ankara Takoser de vardı. Akrep ten çıkma.. Landçılar ne kadar salisbury filan deselerde bizim dana60.. 1800 e filan verecekti.. Ama aksları ve kilidi zor bulunuyormuş o yüzden biraz soğuklar..
Merhaba Göktug
O zaman dodge w 250 den cikma arayacagiz desene,öyleyse ben fatsa daki ustaya da haber vereyim oda aramaya baslasin.
Bunlarin yenisini bulamazmiyiz,acaba kaca mal olur?

Selamlar
Muzaffer Kargu

motor değiştirmeden direk diferansiyel mi degistireceksiniz o zaman :smiley: dodge için sıfır malzeme var. hala üretimi olduğu için sıkıntı yok. yalnız arka dana60 ön dana44 dodge pw250

jeep' Alıntı:
motor değiştirmeden direk diferansiyel mi degistireceksiniz o zaman :smiley: dodge için sıfır malzeme var. hala üretimi olduğu için sıkıntı yok. yalnız arka dana60 ön dana44 dodge pw250
Merhaba Göktug

Hayir motor degisecek, diferensiyaller canimi sikmaya basladi,hem yerli(yerliyi kötülemek istemiyorum ama)hem de orijinallerle resimleri karsilastirdigimda nasil diyeyim böyle uyduruk gibi duruyor.onun icin yeni motor atarsam kasada yeni arka makaslar yeni ön makas da hemen degisecek,diferensiyalleride yeni atayim diyorum fazla pahali olmazsa,böylece uzun yillar sorunsuz kullanirim diye aklim dan geciyor.Tek sorun yanlardan tasacak fazlaligin dodiklerle kapatilip kapatilamayacagi.

Selamlar
Muzaffer Kargu

oldu olacak lastik ebadini buyult . 31 inç yerine 33 ya da 35 tak. madem makas diferansiyel degisecek. makaslari yükseltme kiti olarak alırsın. 33 için 2.5 inç, 35 için 4 inç inç yükseltme kiti koyunca aracın duruşunda ve offroad yeteneginde büyük değişim olur. son hız da büyük lastik için yüksek olur. dodik işi en kolay iş :smiley:) bırak dışarı tassin ..

jeep' Alıntı:
oldu olacak lastik ebadini buyult . 31 inç yerine 33 ya da 35 tak. madem makas diferansiyel degisecek. makaslari yükseltme kiti olarak alırsın. 33 için 2.5 inç, 35 için 4 inç inç yükseltme kiti koyunca aracın duruşunda ve offroad yeteneginde büyük değişim olur. son hız da büyük lastik için yüksek olur. dodik işi en kolay iş :smiley:) bırak dışarı tassin ..
Merhaba Göktug
Senin aklin fikrin hep offroad da,olaya hep hep bu acidan bakiyorsun.o zaman bu arabaya binmek icin merdiven lazim olur,simdi bile zor oluyor,bir de benim hanimin nasil binecegini düsünmek bile istemiyorum.

Selamlar
Muzaffer Kargu

Muzaffer Kargu' Alıntı:
Merhaba Göktug
Senin aklin fikrin hep offroad da,olaya hep hep bu acidan bakiyorsun.o zaman bu arabaya binmek icin merdiven lazim olur,simdi bile zor oluyor,bir de benim hanimin nasil binecegini düsünmek bile istemiyorum.

Selamlar
Muzaffer Kargu

cj ye binipte offroad düşüneceksiniz ??? hemde karadeniZ de ;D benden söylemesi , büyük lastik, kilit, vinç, rollcage sizin ilgi alaniziz değil o zaman ;D.. seneye bende buradayım. siz de.

bence hanıma ayrı araç bakın şimdiden. Toyota land rover filan ;D

jeep' Alıntı:
seneye bende buradayım. siz de.

bu kısım çok hoşuma gitti muzaffer bey virüs bulaşmış durumda ;)
seneye bu aracın halini merak ediyorum bu yorumlara bakıp çok güleceğiz
yeni motor dana44ler 60lar derken 35 lastik vinç arama muhabbetleri uzak olmayacak kanımca ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR