Bu Fırsatı Kaçıran Üzülür

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanmehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,099

serkanmehmet

Ana Kamp
2016 muayneli 86 Model Suziki Samurai ve artıları;

Aracımı 3 ay önce çok büyük bir hevesle Bodrum'dan toplamak için aldım.Aracımın motoru ve ve ana şanzumanı kusursuzdur tüm bakımları Bostancı 4x4 Garaj'da Cemafer Usta tarafından 0 km önce 1500 lira harcanarak yapılmıştır.

Gelelim Asıl önemli olan kısımlara;

Aracımın kaportası pek iyi durumda değil malumunuz Egenin nemli havası ve sıcağında 86 model bir araç olarak kaportada çürükler mevcuttu.Ben de kaportayı toplamaktansa yeni bir kupa arayışına girdim ve resimlerde gördüğünüz Gri kupayı aldım.Gri kupada 85 model bir Tin Top a ait motor hariç tüm aksamları üzerinde mevcut.

Ayrıyeten aracımın üzerinde arazi şanzumanıda mevcut degildi ve ön differansiyelin içi boştu.Arazi şanzumanınıda kulakları ve flanşlarıyla beraber satın aldım

Aracın iki çekere düşürüldüğü için şaft üzerinde de oynama yapılmıştı.Bir set olarak da orijinal şaftı satın aldım.

Yani listeleyecek olursak;

1986 model üstü açık beyaz suzuki samurai

1985 model tin top( üstü kapalı) giri kupa ve şase

1 adet Sj 413 arazi şanzumanı

2 adet arazi şanzumanı kulağı

2 adet ön şaft

2 orijinal adet arka şaft(1 i araç üzerinde uzatılarak tek şaft olarak bağlanmış)

1 orijinal adet orta şaft

1 set halinde ön arka makaslar

1 adet torpido(araç üzerindeki hariç)

3 adet içi full dolu ve sağlam differansiyel(ayna mahruti,bilye,aks ve aks kafaları diskler,kampanalar)

1 adet boş differansiyel kovanı

toplamda 7 adet orijinal jant

1 adet silecek motoru(araç üstündeki hariç)

1 adet kalerifer motoru(araç üstündeki hariç)

ve daha sayamadığım birçok şey.

Gel gelelim neden sattığıma gerçekten ama gerçekten artık ustalarla uğraşmaktan bıktım.Aracım 1 aydır ustanın orda yatıyor istediğim şekilde toplamak için 1500 Tl ye anlaştık ama yapmıyor beni sallıyor bende artık soğudum satmaya karar verdim.Araç şuanda eksiksiz olarak istediğiniz şekilde üstü açık yada kapalı,yükseltilebilir yada alçaltılabilir yazın ayrı kışın ayrı her nasıl isterseniz tek bir vida dahi almadan toplayabilir geri kalan parçaları ister yedek olarak ayırırsınız istersenizde parça olarak satıp değerlendirebilirsiniz.

Çok büyük heveslerle aldım torpidosunu kendi ellerimle söküp boyadım bütün göstergeleri yenileyecektim ama dediğim gibi artık işinin ehli usta ve esnaflar kalmamış.En azından İstanbul'da ve benim bulunduğum yerde(elbette değerli ustalarımızı tenzih ederek söylüyorum)

Aracın bana maliyeti 15000 TL bu parayı veren ister suzuki samurai yedek parça dükkanı açar isterse kafasına göre toplayıp binebileceği bir aracı olur.

Etiketler
adet

Ynt: Bu Fırsatı Kaçıran Üzülür

ilanda 2 ve 3 resim açılmıyor, araç suanda ne durumda?
hareket edebiliyor mu?

motor ve ve şanzıman sağlam mı yoksa onlarda mı yarım yapıldı?

saydığınız işleri 1500 e yapmanız zaten mümkün değil.
gri kupalı aracın durumu nedır? ruhsatı varmı? motoru çalışıyor mu yürüyor mu? yoksa sadece kupa mı? (resimlerde tekerlek vs de gözüküyor sanıyorum)

1500tl verip motoru ve şanzımanı yaptırdığınız yazıyor. arazi hakkında bilgi yok
motor tam rektifiye mi gördü bilgi yok
gri araç hakında hiçbir bilgi yok,

bol miktarda parça adı var,

toplmayı vaadedip ücrette anlaştığınız usta cemafer usta mıdır.proje devralınırsa devam edecek usta yani

Merhaba arkadaşlar,
Aracımın motor ve şanzuman için normal periyodik bakımlar yapılmış eksik görülen eskiyen parçalar değiştirilmiştir.Rektefiye gibi ağır bir bakıma gerek duyulmamıştır.Aracımın bakımlarını Cemafer usta yapmıştır.Cemafer ustayla fiyat noktasında anlaşılamayıp, diğer işlemler başka bir usta tarafından yapılmak üzere Cemafer ustadan alınmıştır.
Bu arada ilanı verdiğimde aracım yürür durumdaydı yani motor ve şanzumanıyla ilgili herhangi bir problemimiz yok.Geçtiğimiz çarşamba bizim usta kupayı şaseden ayırmış.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,008
Kayıtlı Üye Sayımız
166,755
Kaydolan Son Üyemiz
karavantaxi

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.