Bu Hafta Cj-5 Alıyorum , Kararsızım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UmutAkcicek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,869

UmutAkcicek

Yeni Üye
Herkese Merhaba , Forumu bayadır takip ediyorum , CJ 5 Herkesin bildigi gibi bi tutkudur , Gerçekten okuyorum yorumları vs eyvallah diger araçlara göre biraz fazla yakıt tüketiyor ama Abilerimizin dedigi gibi Aslan besleyen yemişi düşünmez :smiley:
Her ne kadar kabullensem de ne kadar tasarruf o kadar iyi diye düşünüyorum , Sizlerinde engin tecrübeleri ve bilgilerinden yararlanmak istiyorum o nedenle ufak tefek sorularım olcak .

Şimdi 2 Araç var , İkisinide kıyaslamak istiyorum birbiriyle ben biraz mantık kurunca şu araç daha az yakar diye düşünüyorum ama son söz yinede sizlerin :smiley:
Benim konumum İstanbul Avrupa Yakası . Mecbur Nakliye yada Kendimiz gidip alcaz .

İzmirdeki Araç Bu ;

http://image5.sahibinden.com/photos/57/99/97/big_140579997fcd.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/57/99/97/big_140579997hhp.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/57/99/97/big_140579997ghy.jpg

Bu Araçta Bulunanlar Ve Teknik Özellikleri + Yönleri ; Tentesi mevcut şuan takılı . 1.6 Orjinal Motor , 1965 Model , LPGSİ Mevcut Takılı , Ruhsata işlenmesi gerek fakat tek sorunu Difransiyelden ses geliyormuş , Onunda masrafı ne kadar bilmiyorum 1000 tl gibi bişi sanırım ?

Aracın Anlaştıgımız Fiyat 7500 TL , Difransiyen Masrafınıda 1000 Tl desek + 600 TL Nakliye Parası ; 9100 TLYE Geliyor Bu Araç Bana.

Mersindeki Araç İse Bu ;

http://image5.sahibinden.com/photos/69/13/10/big_1516913105ws.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/69/13/10/big_151691310m0e.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/69/13/10/big_151691310f2w.jpg

Bu Araçta Bulunanlar Ve Teknik Özellikleri + Yönleri ; Tentesi yok , 2000 Motor , LPGSİ yok , 1968 Model . Açıkcası bunun duruşu dış görünüşü hoşuma gitti ama tente lpg vs çok maal oluyor .

Bu Arkadaşlada 8500 TL'ye anlaştık , LPG 600 TL Desek , Tente 1000 TL + Desek , 600 TL Nakliye masrafı , 2000 Motor olması daha çok yakcak anlamına geliyor . Araç bana 10700 TL'ye maal oluyor .

Siz olsanız hangisini alırdınız . Hangisi Daha Fazla yakar , Benim için önemli olan soru bu , 100 KMDE Hangisi ne kadar yakar lütfen çok rahatsız edip başınızı agrıttım biliyorum ama sonradan pişman olmak istemiyorum . Şimdiden çok teşekkürler gerçekten çok saolun :smiley:

Etiketler
araç
İlk olarak ikiside orjinal değil 1,6 ve 2.0 motor cj lerde bulunmamakta. Bu motorlar ford tanus motorları olsa gerek . Ayrıca motorun küçük olması az yakacağı anlamınada gelmez 1.6 benzinli motor bu aracı cekmeyeceğinden 2.0 a göre daha çok yakabilir. Ayrıca iki araçta tuzladan uyarlama gibi duruyor, cj değil yani yerli üretimi. İkincisine emininm ki tuzla jeep ve ilkide cj ye benzetilmiş yada eski ruhsata cj kupasına toplanmış. İkisinide tercih etmezdim gibi :smiley: ayrıca 1000 tl ye tentede zor. Difransiyel mevzuğuda karışık açınca başınıza ne çıkacak belli deği :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ynt: Bu Hafta Cj-5 Alıyorum , Kararsızım.

Bütçem bunlara yetiyor malesef , Yoksa çok daha iyileri var haklısınız , Ben görüntü, temizliginden ve diger aracın masraflı olmasından dolayı mersindeki aracı almaya karar verdim , Şimdi geriye tente ve nakliyeci bulmak kaldı :smiley:

İstanbulda mısınız siz acaba , Bazı yerlere tente yaptırabilirmiş hazır almak yerine , bildiginiz bi yer var mı acaba :smiley:

Ben orjinal bestop marka amerikan tentemi satıyorum aracınıza uyar kapıları yazın yarım kapı olabiliyor tan rengi 1500 tl istiyorum istanbuldayım

ImageUploadedByTapatalk1391450642.297294.jpg

ImageUploadedByTapatalk1391450663.763451.jpg

Hocam telefonda rahatsız etmiyim şimdi , Keşke o kadar bütçem olsa hemen alırdım gerçekten rengide aracıma uyuyor :smiley: Ama işte şimdilik beni idare etcek kadar bi tente yaptırmam gerek , onun için bi yer arıyorum 600 700 TL Bişey , 600 TLye Nette Deri bi tente buldum fakat yakalayamadım dün satılmış :smiley:

İnşallah bulursunuz o paralara yaptıracak bir yer. Bu araçlar hobi araçları olduğu için her gittiğiniz usta ona göre fiyatlar veriyor malesef. Benim verdiğim fiyatlara görsellliği çok kötü ve düşük kalite kumaştan yerli tente yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum. Araştırınce bana hak vereceksin. Üzerine masraf edecek oçparan yoksa bi süre bu işe girme derim. Ben heryeri yapılı bir araç aşdığımı sanıyordum aldıktan sonra 6500 masraf yaptım ve büyük birşeyde yapmadım sayılır ( kaporta boya gibi)

Ayrıca araçların öekanik donanımları ne şanzıman difransiyeller nedir hidrolik direksiyon be hidrolik debriyaj varmı frenler diskmi kampanamı westinghouse varmı?

cj dedigin arac orta halli bir butce ile bile yurutulemez
kucuk butcelerle yanina bile yaklasmayin derim

Aslında Ercan kardeşim bir çok konuda haklı. Eğer tente sağlamsa fiyatı da oldukça iyi. CJ gerçekten masrafı bitmeyen ama asla vazgeçilmeyecek bir araç.

Tabiki her şey bütçe meselesi. Ama sizi sıkıntıya sokacak bir araç alıp ta CJ hakkında kötü düşüncelere kapılmanız veya hayal kırıklığına uğramanız pekte güzel olmaz. Belki bütçeyi biraz daha artırıp ona göre bir araç bakılması daha mı iyi olur diye düşündüm. Belki 15000 TL sınırına çıkıp sizi biraz daha masraftan kurtaracak , rahatlatacak bindikçe zevk verecek bir araç almak daha doğru bir seçim olur. Ben en azından öyle yapardım.

Ben CJ'mi nerdeyse 9 yıl önce aldım. Üzerine de bir hayli masraf yaptım. Seçim sizin ama biraz hazırına bakmak daha iyi olur.
Bir parçayı tamir ettirmeye kalkıştığınızda göreceksiniz, para işin önemsiz kısmında kalıyor. Ustaya iş yaptırmak , iş beğendirmek , işin iyi olmasını sağlamak hem çok baş ağrıtıyor hemde stres yaratıyor.

Saygılarımla
İsrafil Önal

yorumların çoğu tecrübelerle defalarca ispatlanmış. yeniden keşiflere gerek yok bence. sizin tercih edeceğiniz iki araçta CJ den anlayanların kesinlikle tercih etmeyeceği modellerden maceraya gerek yok açıkçası. bütçen 10000e gelmiş zaten 5000 daha koyarak en azından 75 üstü, orjinal haline yakın duran, fazla oynanmamış araç almanız. 15000e alacağınız araç diğerlerinden kesinlikle daha masrafsız olacaktır.

15000 e kadar çıkabilirseniz 1975 modelden daha yukarı CJ serisi bir araç alıp yavaş yavaş masraf yaparak zevkle binilecek bir araç yapabilirsiniz fazla acele etmeyin Jeep meselesi aceleye gelmez

Teşekkürler İsrafil hocam.

İstanbulda bir araç vardı malum sitede 11.000 küsürdü fiyatı 12.750 ye çıkardı çok pazarlık eden var sanırım. Araç orjinal cj7 hardtoplu ve u kapı tabi sabırım sonradan u kapı yapılmış yada kupa komple değişmiş zamanında yanılmıyorsam willys şasesi ruhsattada willys ama baktığın araçlardan daha iyi gibi ama mutlaka anlayan biri ile gidip bakmalısın ve anlayan biri cj konusunda tecrübeli olmalı çünki bu araçlar başka araçlara benzemez. Bakılması gereken ayrıntıları vardır.

bu son yolladığınız araç için ben de görüştüm. üzerinde ilanda yazdığı gibi granada motoru varmış. ayrıca ilanda fiyat 11.5 iken karbüratör ayarı yapılırsa sorun çıkarmaz diyordu sordum nedir olayı diye biraz mırın kırın etti sahibi. aracı ankaradan götürmüş ve giderken en yüksek sürati 80 90 km olmuş. bu bana enteresan geldi açıkçası granadanın v6 motorları (2.3 veya 2.8 olurlar) 2 tonluk granadayı yerinden zıplatacak güçtedir bu kadar kayıp olmaması lazım. ciddi alıcı olmama rağmen bir hayli şüpheye düştüm ben de. ayrıca ankaradan geleceğimi ve yolda sorun çıkarmasın bir eksiği varsa söyleyin kalmayayım dediğimde "eski araç bu cesaret ister" gibi bir cevap alınca iyice şüphelendim. varsa istanbulda bakabilecek hepimiz aydınlanırız aslında.

bir de ekleme forumdan da anoffdan da tanıdığım bir cj8 sahibi abimize sorduğumda " cj 7 mi 5 mi belli değil , değiştirilmiş motor hiç ummadığın şeyler çıkarabilir başına" diye de uyarıda bulundu. hoş şeytan yine de dürtmüyor değil :smiley:

90 100 ortalamada normal süratler bence cj ler için
bide motor granada ama şanzıman başka olunca aynı çekişi vermemiştir diye düşünüyorum

aracı kesin alıcı olan biri bence birçok cj ustası var birine götürüp bilgi alınabilir
sadece kapılar cj7 kupa ve hardtop 5000 tl civarı ediyor ama mutlaka masrafı olan bir araç yoksa sahibide 12000 e vermez diye düşünüyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR