<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Bugün İzmirde 2 Amerikancı Ustaya CJ5 ve Tuzla yı Sordum. </b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="seyit" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
seyit' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Hasan Gardaşım; sözüm muayyer,bir laf var " Bindim Bir Alamete,Gidiyom Gıyamete ! " diye.<br />
Buradaki yazılardan açıkça anlaşıldığı üzere hemen hemen hiç tanımadığınız bir marka/model araç almak istiyorsunuz.Etraftan gelecek telkinler sizi dahada çıkmaza sokar.Naçizane fikrim önce şu satın alma işini biraz erteleyin ve bu araçlar ile ilgili mümkün olduğunca bilgi toplayın derim.Daha işin başında alacağınız yanlış bir araç sizi canınızdan bezdirir.<br />
Bir defa şu " CJ 5, CJ 6 , CJ 7 , CJ 8 " ve Tuzla ( erken dönem CJ 5 ) denilen araçları herşeyden önce dış görünüşleri ile hafızanızda iyice yer edecek şekilde inceleyin.Bunlar için ayrı ayrı dosyalar oluşturup bulabildiğiniz resimleri yükleyin ve evire çevire o resimleri tekrar tekrar inceleyin.Orijinal olanlar ile olmayanlar arasında fark yakalamaya çalışın.<br />
Bunlardan hangisi size daha sıcak görünmeye başlarsa o model üzerine yoğunlaşıp gerek dış hatları ve gerekse mekanik özellikleri üzerine adeta bir doktora çalışmasına başlayın.İşte bu aşamada dışarıdan alacağınız görüş ve telkinler size yardımcı olacaktır.<br />
Aksi taktirde çok büyük hayal kırıklıkları ,bezginlikler yaşamak oldukça mümkündür.Çünki bir süre sonra aldığınız aracın meğerse aldığınızı zannettiğiniz araç olmadığını anlamak ta var.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote> <br />
Üstadım açıklaman harika. Ben o kadar tez canlıyım ki kafama takılan şeyi o an o saniye yapsam yinede geç kalıyorum sanki. Bu huyumuda düzeltme şansım yok. Yaş 54 olmuş bundan sonra "Huylu huyunu mezarda bırakır" ata sözü devreye giriyor. Yaklaşık 25 yıldır araç sahibiyim. İlk yıllarım Alman ford taksilerle geçti. Alman fordların hemen hemen hepsinden aldım 3-5 ay sonra hevesim geçti başka modele yöneldim. Takriben son 10 aracım arazi taşıtı oldu. Bir aksilik olmazsa yarın 33. arabamı alacağım. Hesabını siz yapın. 25 yılda 33 araç değiştiren adam nasıl sağlıklı karar verir. 5 yıl önce 1991 model Blazer aldım 12.000 TL ye. Sıfır motor arkadan lastik jant boya badana ön çeker soru vardı onu yaptırdım v.s. Harcadığım para İstanbula 2 tane boğaz köprüsü birde tüp geçit yapardı. 7-8 ay sonra kaça satsam iyi. 7,750 TL gibi bir rakama verdim. İki tane arsa sattım bu yola harcadım. Şimdiiii o arsalar elimde olsaydı 2 tane sıfır Rubicon alırdım. Mesele bu o an aklıma gelen neyse hevesle olaya balıklama dalıyorum. Bu son dalışımda cj5 dalışı olacak yarın nasipse. Hayırlısı ile bir sabah olsada aracıma kavuşsam. Bütün mesele bu. Sizin bu dalda ihtisasınız var şimdi bu akşam bütün açıklamalarınızı okuyorum belki faydası olur diye. Siz bildiklerinizi paylaşmaya devam edin hiç olmazsa bildiğimizi yapsakta bilgi sahibi oluruz. Selam ve saygılarımla...</div>