<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Bugün Motorcu Kardeşlerimiz, Abilerimiz ve Ablalarımız İçin Ne Yaptın </b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="mrstar" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
mrstar' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Sevgili cem ve metal o bahsettiğiniz kesim tüm motorcuların %10 unu gecmez ancak tüm araba kullananların (ülkemizde) %25 i motorculara bilerek böcek muamelesi yapıyor , %70 i istemeden ve fark etmeden sor durumda bırakıyor %5 i ise motorcu ve motorcu ailesinden insanlar oldugu için trafikte maksimum ozen gösteriyor. Bu durumda cem ve metal sizlerin istanbul trafiğinde gayet efendi ve kelli felli farkedilebilir kıyafetli bir endurocuyla 30 dk dolaşmanızı ve atlattığınız tehlike ve başınıza gelen tacizleri de bizimle paylaşmanızı görmek isteriz .<br />
<span style="color: red">Özet olarak biz motorcular sadece serseri, tedbirsiz ve pizzacı cocuklardan ibaret değiliz ki öyle olsa bile kimse ölmeyi haketmiyor</span>
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
İstanbul trafiğinde arabalar için de aynı sıkıntılar var. Bunlar zaten mevcut olan düzensiz, kuralsız, saygısız,kentleşememiş, cahil toplumun yarattığı trafik anlayışının ortaya çıkardığı şeyler. Arabalı ya da yaya gezin İstanbulda herkes için risk var zaten. Düzenli trafik anlayışı istemek başka birşey ama motorlar için ayrıcalık istemek farklı birşey. Düzenli ve kurallara uygun bir trafik herkes ister. <br />
<br />
Bu yüzdeler nerden alınmış bilmiyorum ama kimse trafik kazasına karışıp başının belaya girmesini istemez diye düşünüyorum. Bu yüzden tedbirsiz motorlara zaten dikkat etmek gerekiyor. Bilerek zarar verici şeklide araç süren psikopatlar da vardır. doğrudur.<br />
<br />
İstanbul dışında da motor kullananlar var. Ucuz bir ulaşım şekli olduğu için tercih ediliyor. Bunlar enduro filan da değil. Metal arkadaşın söylediği mopedler ve sayıları oldukça fazla. kasksız , riskli kullananlar hatta çocuklar çok fazla. <br />
<br />
Uygunsuz şerit değiştirme, arabaların sağından,solundan geçme gibi davranışlar motorlarda da var, farkı zor görülebilmesi ve hızlı olması, bu açıdan motorların çoğunun kurallara uygun davrandığını da düşünmüyorum.<br />
<br />
Arabayla giderken sıkıntı yaşarken iki teker bir araç üzerinde daha fazla risk olduğu doğrudur, ama motor kazalarında da ben halen büyük oranda motorun hatası olduğunu düşünüyorum.</div>