KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Bir adet kırmızı kafalı optima - anlık güçlü akım verici olarak. Yani marş işlemleri için,
bir de yanına mavi kafalı optima... Servis aküsü olarak,
Manuel switch ile içeriden ayrılabilir olmasında fayda var.
Güzel bir sistem olur. Araç benzinli ise starter akünün çok teferruatlı olmasına gerek yok.
Ancak dizeller ilk marşta zorlanıyor.
Ben şu an marin akü kullanıyorum. Tek. Ancak vinçleme ihtiyacım çok olmuyor.
Starter aküsüde güçlü olsa fena olmaz, bir defasında -29 dercede, içine 20/50 yağ konulmuş v8 bile çalışmakta çok zorlanmıştı, tavsiye üzerine yağı sentetik 0-30 la değiştirdik sorun kalmadı. Gerçi kapısını bile açamamıştık , bagajdan girmiştim içeri. ;D
Bugün 2. köprüden anadoluhisarına dönüşte önümde hiç sebep yokken aniden duran araca çarpmamak için frene basmamla arkamdan gelen taksinin tamponuma yapışması ve 100 ytl ye tamponun düzeltilmesi (taksinin - yerli üretim- abs sisteminin görevini yerine getirmemesiyle oluşan kaput hasarı , tampon vs vs sonucunda çıkan masraf bilinmiyor...). Buradan çıkan sonuç ; siz her ne kadar güvenli mesafe bıraksanız da arkanızdaki araç husunda yapılabilecek bir şey bulunmuyor maalesef...
Geçen gunlerdede abim defenderle işliklarda duramayıp fiat puntoyu pert etti ama eger durabılseydi zaten arkadakı girecekti zincirleme 6 arac kazaya karıştı ama bizim defender sadece plaka altlıgı kırıldı. ne yaparsan yap sen vurmasan sana vururlar. tarafige çikmak riski göz önune almak demektir.
Orkun bey defenderdeki alemınyum tavan cj deki tavandan daha saglam olacagına garanti veririm hatta eski 68 model seri 2a tavanı hala ilkgün gibi duruyordu
Orkun bey defenderdeki alemınyum tavan cj deki tavandan daha saglam olacagına garanti veririm hatta eski 68 model seri 2a tavanı hala ilkgün gibi duruyordu
Ya kusuruma bakma kardeşim bu gunlerde bıraz agrasif oldum izmitteki fatih beyin düzenledıgı gezide defenderlerin rampayı çıkamaması etkiledi beni ondandır