KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
bugün aracımın delici lambaları takıldı ve ön camlara film çekildi , bütün far kontrolleri yapılıp lambaladı değiştirildi .ve telsizimide siteden bi arkadaştan satın aldım bugün midlant cb 42 modeli,biraz zor gözüküyor ama bu hafta vinç kıyada yapabilirim benim kara boğama
33'leri söküp 35'leri takmak bence gereksiz
33'leri söküp 37'leri takmak fark yaratır ;D
Adı Godzilla..... unutmayalım...
(Uzun yolda yakıt düşer. aynı devirde daha yüksek süratte gidecek)
Jeep34' Alıntı:
Ben akıllı düşünerek 35-12.5/17 yapayım dedim. ;D 33 ler sanki cılız gibi 35'' yaparsam var olan sisteme herhangi bir müdahaleyede gerek olmaz kanısındayım.
Bu aracım şu an zaten gezi aracından öte değil. Bolu'da olduğu gibi...Recalibrasyon cihazındaki tırnağı 33'' ten 35'' e aldığım zaman elektronik sistemde de herşey düzgün çalışmaya devam ediyor.
Dur bakalım..Yakıt artacağı kesin..Buda canımı sıkıyor.
önler için aracın orjinalinde bulunan alttaki yükseltme torsiyonunu kullandım. seviyesi tükendiğinde, torsiyona diş atlatarak devam ettim. fakat ön akisleri korumak amacıyla yetkili servisten bir abimizin verdiği yükseklik sınırını aşmadım.
arkalar için bugün makas altlarına küçük bir ilave düşünüyoruz. dün gece yapacaktık fakat saplamanın boyu yetmedi. bugün ya yeni saplama alacağız ya da mevcut saplamaları keserek kaynakla ekleme yapacağız.
fotoları yüklerim işlem bittiğinde.
telsiz aldım..MİDLAND ALAN 100 PLUS CB..karaköyde radyo spor diye bir dükkandan,gezenbilirci baya bi müşterisi varmış..zaten adama araç için telsiz dedigimde direk offroad cımısın diye sordu ;D ikinci soruda gezenbilirdenmisin oldu..toplam aparatları anten vs..420 tl...bilginize...tel 0 212 293 79 10
Yavuz bey nivaya kilit var yurt dışından getirtile biliyor rusyada var fakat türkiyede bulmak cok zor ben tesadüfen alakasız bir yerde bir tane buldum ve hemen aldım bir eşi daha şu anda türkiye sınırlarında yoktur sanırım cünki uzun zamandır araştırıyordum bazı marka kilit firmalarıda üretiyor fakat bizim şartlarımıza göre fiyatları cok pahalı niva kilitle bambaşka bir arac oluyor onu cok iyi biliyorum
Yavuz bey nivaya kilit var yurt dışından getirtile biliyor rusyada var fakat türkiyede bulmak cok zor ben tesadüfen alakasız bir yerde bir tane buldum ve hemen aldım bir eşi daha şu anda türkiye sınırlarında yoktur sanırım cünki uzun zamandır araştırıyordum bazı marka kilit firmalarıda üretiyor fakat bizim şartlarımıza göre fiyatları cok pahalı niva kilitle bambaşka bir arac oluyor onu cok iyi biliyorum
Hardtopumu geçen gün sattım, yeni hardtopumda arka cam sileceği, arkacam suyu, arkacam resiztansı, iç aydınlatma olacak.... hemde CJ'de geri vites lambasıda takarım artık
aracın önlerini torsiyondan yükseltmiştim fakat arka alçak kalmıştı. arka makas küpelerini uzatmak tek çözüm yoluydu. orjinal küpelerin 1 mm kalını olan bir malzemeden, aynı küpenin 8 cm uzununu yaptık ve taktık. fakat bu arkayı sadece 2 cm yükseltti.
yükseldikten sonra araçtan her çukurda kütürtüler gelmeye başladı. anladık ki, amortisörler kısa geliyor. kısmetse yarın amortisörü uzatarak ekleme yapacağız. pazar günkü geziye kadar hazır olacak umarım.