KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
evet zor bır noktadaydı dık denebılecek rampalar bozuk taslı tarla yollarını andıran bır kecı yolu kısacası sadece 4 cekerın gıdebılecegı bır guzergaha gıttım.zorluk olayını gelınce,hıc yasamadım hatta aracı 4l ye alınca nerdeyse kendı cıkıyor rampa yukarı bu kadar uzun sure ılkkez kulanmıstım cok mukemmel ve keyıflı bır surustu
evet zor bır noktadaydı dık denebılecek rampalar bozuk taslı tarla yollarını andıran bır kecı yolu kısacası sadece 4 cekerın gıdebılecegı bır guzergaha gıttım.zorluk olayını gelınce,hıc yasamadım hatta aracı 4l ye alınca nerdeyse kendı cıkıyor rampa yukarı bu kadar uzun sure ılkkez kulanmıstım cok mukemmel ve keyıflı bır surustu
İşte olay budur.. nerede yol yok oradan gitmek dereye patikaya girmek, orman içinde yol bulmak, arazide çıkan engelleri aşmak için çözümler üretmek kısaca doga ile mücadele etmek,,, Offroad ruhu budur,,tebrik ederim..ben nekadar yol ve iz olmadan seyir yaparsam kendimi okadar iyi hissederim..Bence arazide en keyifli ögelerdir...Fotoğraflarınızıda bekliyoruz..yazı ve resimli anlatım daha lezzetli olacaktır..
Şanzıman yağını değiştirdik.Otomatik şanzımanım beni hep korkutuyordu yeni atatürk san sitesinde tavsiye üzerine murat usta ile tanıştım oda bizim gibi of road çı 4 aydır otomatik şanzıman arızasından yatan jimny i ona götürmüşler o yapmış benim aracı götürdüm kontrolünü yaptı kullandı hiç bir sıkıntısı olmadığını yalnız her 30 bin km de şanzıman yağının değişmesi gerektiğini söyledi zaten servis kitabındada böyle yazıyor benim araç 150 binde ilk değişimini yaptık yağ çok kötü çıktı şanzıman hakkında bilgi edindimde motora hararet yaptırmam direk şanzımana da etki ediyormuş alt korumam olduğu için ve düşük sürate şanzıman yağını soğutmak için ne yapılacağını sorduğumda ekstra radyatör taktıklarını söyledi atilla usta ve mehmet becce ile de bu konuyu bahsettim faydalı olacağını yaptırmamı tavsiye ettiler bende taktırmaya karar verdim. www.otomatik-sanziman.com Murat usta
teşekkürler uğur agbi bizim araçlarda yağ soğutucu yok direk şanzıman yağı radyatörde soğutuluyormuş o yüzden ön panjur un olduğu bir yere taşıyacağız tabi motoruda düşünmek lazım.Bugün aracımın ön amortisör leri daha sertleri ile değişiyor (ford transit modifiye edilerek) ve içeriye onaylı rol cage yapılıyor sonuna kadar of road daha çok iş var
Dün yağını değiştirdikten sonra akşamüstü ani bir kararla antakya-kırıkhan-akbez-musabeyli-burç-gaziantep-kilis-akbez-antakya yaptım. 400 km kadar gezince pek sevindi
Evet Orkun'un söylemiş olduğuna şahit oldum.Biz çaylarımızı yudumlarken Canavar ağır devirde yeni arazi şanzımanı ile pilotsuz karınca gibi ağır ağır sitede dolaştı