Bugün Cj-5'imi Aldım Fakat ;

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UmutAkcicek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,149

UmutAkcicek

Yeni Üye
Nakliye ile geldi , Görüntü olarak çok hoş ama bakıma ihtiyacı var . Bakımını yapıcam , Bi kaç sorum var sizlere

1 - Aracım çok bagırıyor , 3 Vitesli , 2. Viteste bagırıyor ama gitmiyor , zorluyor resmen kendini , 3. Vitesde de aynı durum söz konusu , durdugu yerde bagırıyor yırtınıyo ama malesef bi türlü hızını alamıyor :smiley:
- Ve ek olarak yokuşu gördügünde de bagırıyor ama çok zor çıkıyor bu cj-5e yakışan hareketler degil , Bunların sebebi neden , neyin degişmesi lazım , kaça maal olur ?

2 - İstanbulda Zeytinburnunda Bahçeşehire ( 30-35 KM ) 60 Tl benzin vardı , Benzin su gibi içti , Yarı yolda kaldık ? Benzin şaka maka bitti , Böyle bişi mümkün degil , bi sorun var , yukardaki sorumda ki bagırmadan mı kaynaklanıyor , neyin degişmesi lazım kaça maal olur arkadaşlar ?

Şimdiden çok teşekkürler .

Etiketler
Ynt: Bugün Cj-5'imi Aldım Fakat ;

aracınız hayırlı olsun.
Araç bağırıyor derken, motor devirleniyor ancak araç hızlanmıyorsa debriyaj bitiktir. Aracı 1 vıtese alın sag ayak gaz ve frene aynı anda basacak sekılde gaz verın debrajdan ayağınızı aynı anda cekın, motor stop etmıyorsa debriyaj bitiktir.

vosdost' Alıntı:
aracınız hayırlı olsun.
Araç bağırıyor derken, motor devirleniyor ancak araç hızlanmıyorsa debriyaj bitiktir. Aracı 1 vıtese alın sag ayak gaz ve frene aynı anda basacak sekılde gaz verın debrajdan ayağınızı aynı anda cekın, motor stop etmıyorsa debriyaj bitiktir.

Hocam peki bu aşırı derecede benzin yemesine neden olur mu ? Yada aracın hızlı gitmemesinin sebebi bu mu

Hayırlı olsun anlattıklarınız debriyajın bitmiş olduğunun belirtisi kaçıran araç doğal olarak ta yakıtı arttırır

Peki hocam başka bi fikri olanlar varsa lütfen paylaşsın , Peki bunun bana masrafı ne olur , Ben aracım için bakımını yapıcam ne gerekiyosa , Şu bahsettigim yakıt sorunu ve hız sorunu ortadan kalksında bi . Aracı getirene kadar anam agladı valla , 40 km/h hızı zar zor görüyordu , bagıra bagıra , yol ortasında benzinin bitmeside ayrı bi cefası oldu .. 60 TL Benzin 30kmde biter mi yaa ??? ???

UmutAkcicek' Alıntı:
Peki hocam başka bi fikri olanlar varsa lütfen paylaşsın , Peki bunun bana masrafı ne olur , Ben aracım için bakımını yapıcam ne gerekiyosa , Şu bahsettigim yakıt sorunu ve hız sorunu ortadan kalksında bi . Aracı getirene kadar anam agladı valla , 40 km/h hızı zar zor görüyordu , bagıra bagıra , yol ortasında benzinin bitmeside ayrı bi cefası oldu .. 60 TL Benzin 30kmde biter mi yaa ??? ???

Arabadan anlamıyorsan eski araç toplamak sana çok maliyetli olabilir aman dikkat, araçtan anlıyan güvendiğin birinin desteğini al. debrajı kaçıran araç her turlu fazla yakar. Once debraj sonra yakıt olayına bakarsın.

vosdost' Alıntı:
Arabadan anlamıyorsan eski araç toplamak sana çok maliyetli olabilir aman dikkat, araçtan anlıyan güvendiğin birinin desteğini al. debrajı kaçıran araç her turlu fazla yakar. Once debraj sonra yakıt olayına bakarsın.

Ögrencez hocam bizde yavaş yavaş çok saolun :smiley:

UmutAkcicek' Alıntı:
Ögrencez hocam bizde yavaş yavaş çok saolun :smiley:

Öğrenmesine öğrenirsin o kolay iş, ancak öğrenirken cebinden 5 lira çıkması gerekirken aynı işi 15 liraya yaptırmaman için tavsiyede bulunmuştuö

Bence de debriyaj bitiktir. Anlattığınız sorunları okuyunca aklıma ilk o geldi.

debriyaj baskı balata 500 700 arası 100 150 de emek tutar ,
sana tavsiyem buji kablolarını ve bujilerinide değiştirmen gğzel birde karbirator ayarı ,elektronik ateşleme yoksa birde elektronik ateşleme yaparsan yakıt noktasında hissedilir bir düşüş sağlarsın,
hayırlı olsun.

evet muhtemelen lowda kalmış olabilir ve hız yapmaması normal , eğer normal pozisyonunda ise baskı, balata, buji, buji kablosu ,karbüratör ayarları hepsi bir etkendir.

hayırlı olsun önecelikle
Merhabalar bencede low da kalmış araç cj ye hiç yakışan hareketler değil ama bi aslanın boğazını sıkın onunda sesi çıkmayacaktır ;D
1.Arazi viteslerini varsa hupları kontrol edin kilitleyin.
2.Buji buji kabloları ,distiribitör,karbüratör ,ateşleme elamanlarını ve Benzin pompa, geri dönüşümünü ve borularına bakın.
3.Bakım yapacaksanız her parça için üşenmeden fiyat alın.Ebay sitesini gezin illaki parça vardır.
Zaman en önemli indirim kaynağı unutmayın.Aracınıza ne kadar bakarsanız o kadar da o size bakar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR