Bugün Motorcu Kardeşlerimiz, Abilerimiz ve Ablalarımız İçin Ne Yaptın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrstar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,617
Ynt: Bugün Motorcu Kardeşlerimiz, Abilerimiz ve Ablalarımız İçin Ne Yaptın

Sticker olayını destekliyorum ne kadar offroad ile uğraşsakta motosiklete günlük olarakta biniyorum bunu ancak motor kullananlar bilir... ;)

Etiketler

Bu konuyla ilgili farklı bir çalışma

http://www.motosikletlerifarkedin.com/index1.html

Acaba belli günlerde kent içi işlek caddelerde toplu sürüşlerle motorsiklete dikkat çekebilir miyiz? Sesli düşündüm de.....

bu sticker işini halledebilecek bir designer devreye girse ve uluslararası bir slogan eklense.. bir kaç dilde hiç fena olmaz

motorsikletlileri farkedin

Kaza yapan herkes için üzülmemek elde değil , ama bir konu daha var racing motor alıp türkiye standartlarında bir yolda da hız göstergesinin nereye kadar çıkıcağını denemenin de mantığını anlayamıyorum. Bu şekilde sürüş başta motora binenin kendi hayatıyla oynaması değilmidir.

Hatta racing bile gerekmiyor diğerleri bile ara yollardan çok hızlı gidip dönüş yapmakta olan bir arac olur mu ona bile dikkat etmiyorlar.dönüş yapan aracın yol boş zannettiği ve manevra yaptığı bir an motor dibinde bitiveriyor.

Benim gördüğüm çoğu motor kazası sürücünün kendi hatasıyla olmuştur. yollar hatalı olabilir ama bunu da öngörerek dikkatli gitmek gerekir. otoban da bile inek ,insan, yola dökülmüş yağ, çakıl vs çıkabiliyor bu memlekette.

Trafikte problem yaşadıkları bir gerçek. ben bu yüzden motora binmiyorum. ama ilerde cross tipi bir tane edininp arazide kullanmayı düşünüyorum.

terrano'ya kesinlikle katiliyorum.Babasindan parayi alip bi scooter alan 15 yasindaki cocuk,daha kural nedir,niye konur,bu arac nasil kullanilir ögrenmeden,dar bi sokakta hiz denmesi yapiyor.Motorsikletin adini kötüye cikaran bu ve bunun gibi durumlar aslinda.Zira kask takmadan dar sokakta kizlara hava atmanin sonu farkli bitmese gerek."Motor kazalarinda 4 ve üzeri tekerlekli araclarin sucu günahi yok mu?" var elbette.Ama pizza'yi 30 dk'de yetistiricem diye de otobüsün önüne kirmanin mantigi yok.

Sevgili cem ve metal o bahsettiğiniz kesim tüm motorcuların %10 unu gecmez ancak tüm araba kullananların (ülkemizde) %25 i motorculara bilerek böcek muamelesi yapıyor , %70 i istemeden ve fark etmeden sor durumda bırakıyor %5 i ise motorcu ve motorcu ailesinden insanlar oldugu için trafikte maksimum ozen gösteriyor. Bu durumda cem ve metal sizlerin istanbul trafiğinde gayet efendi ve kelli felli farkedilebilir kıyafetli bir endurocuyla 30 dk dolaşmanızı ve atlattığınız tehlike ve başınıza gelen tacizleri de bizimle paylaşmanızı görmek isteriz .
Özet olarak biz motorcular sadece serseri, tedbirsiz ve pizzacı cocuklardan ibaret değiliz ki öyle olsa bile kimse ölmeyi haketmiyor

mrstar' Alıntı:
Sevgili cem ve metal o bahsettiğiniz kesim tüm motorcuların %10 unu gecmez ancak tüm araba kullananların (ülkemizde) %25 i motorculara bilerek böcek muamelesi yapıyor , %70 i istemeden ve fark etmeden sor durumda bırakıyor %5 i ise motorcu ve motorcu ailesinden insanlar oldugu için trafikte maksimum ozen gösteriyor. Bu durumda cem ve metal sizlerin istanbul trafiğinde gayet efendi ve kelli felli farkedilebilir kıyafetli bir endurocuyla 30 dk dolaşmanızı ve atlattığınız tehlike ve başınıza gelen tacizleri de bizimle paylaşmanızı görmek isteriz .
Özet olarak biz motorcular sadece serseri, tedbirsiz ve pizzacı cocuklardan ibaret değiliz ki öyle olsa bile kimse ölmeyi haketmiyor

İstanbul trafiğinde arabalar için de aynı sıkıntılar var. Bunlar zaten mevcut olan düzensiz, kuralsız, saygısız,kentleşememiş, cahil toplumun yarattığı trafik anlayışının ortaya çıkardığı şeyler. Arabalı ya da yaya gezin İstanbulda herkes için risk var zaten. Düzenli trafik anlayışı istemek başka birşey ama motorlar için ayrıcalık istemek farklı birşey. Düzenli ve kurallara uygun bir trafik herkes ister.

Bu yüzdeler nerden alınmış bilmiyorum ama kimse trafik kazasına karışıp başının belaya girmesini istemez diye düşünüyorum. Bu yüzden tedbirsiz motorlara zaten dikkat etmek gerekiyor. Bilerek zarar verici şeklide araç süren psikopatlar da vardır. doğrudur.

İstanbul dışında da motor kullananlar var. Ucuz bir ulaşım şekli olduğu için tercih ediliyor. Bunlar enduro filan da değil. Metal arkadaşın söylediği mopedler ve sayıları oldukça fazla. kasksız , riskli kullananlar hatta çocuklar çok fazla.

Uygunsuz şerit değiştirme, arabaların sağından,solundan geçme gibi davranışlar motorlarda da var, farkı zor görülebilmesi ve hızlı olması, bu açıdan motorların çoğunun kurallara uygun davrandığını da düşünmüyorum.

Arabayla giderken sıkıntı yaşarken iki teker bir araç üzerinde daha fazla risk olduğu doğrudur, ama motor kazalarında da ben halen büyük oranda motorun hatası olduğunu düşünüyorum.

Selamlar Dostlar.... Kocaeli'den sevgiler selamlar hepinize.. Hepimizin müzdarip olduğu konu tekrar gündeme geldi.. Yukarıda yazılanların hepsi doğru ve hem otomobil kullanıcısı ve motosiklet kullanıcısı olarak katılıyorum ve yürekten destekliyorum. Kocaeli'den tam destek...

Fakat küçük bir öz eleştiri yapmak istiyorum. Ben Motosikletle hiçbir alakaları olmayan, aktif olarak sanatsal faaliyetlerle uğraşan bir grubun üyesiyim. Motosikletimle ilk defa gittiğimde grup toplantısına bazı ufak tefek eleştirilerle karşılaştım. Benle alakalı değil ama başka motosiklet kullanıcıları ile ilgili. Bu sitede öyle kişileri olduğuna inanmıyorum ama grubumdaki arkadaşlarım, motosiklet kullanıcılarının yollarda yaptıkları bazı hareketler, kural ihlalleri ve otomobil kullanıcılarını zor durumda bırakmaları bazı kesimlerin tepkilerini üzerimize çekmekte. İki tane kendini bilmez terbiyesizin yollarda motosikletleri ile yaptıkları, bütün motosiklet kullanıcılarını aynı kefeye konmasına neden oluyor. Bu konu daha fazla da uzatılabilir fakat burdaki birçok tecrübeli motosiklet kullanıcıları ne demek istediğimizi çok iyi anlamıştır. Örneğin son katılıdığım bir motosiklet festivali, bir daha motosiklet festivallerine katılıp katılmamam konusunda soru işaretleri yarattı bende... Diyoruz ki otomobil kullanıcılarını bilinçlendirelim, uyaralım... Peki bizi kim bilinçlendirecek, uyaracak??? Bu yazıma birçok tepki yazısı geleceğini biliyorum fakat bu öz eleştirinin bu site çatısı altında toplanmış, aklı başında motosiklet kullanıcılarını kapsamadığını belirtmek isterim, gerçekten çok değerli arkadaşlarımız var burda..

Kocaeli'den Tam Destek

Murat VURAL

Dostum yazının eleştirilecek bir yanı yok dosdoğru dile getirmek lazım öz eleştirileri... Bu yollarda araba için bile yapılması gerekn hız 90 iken kendini f1 pistinde gibi zannederek hareket edeninden tut.. trafikte olmayacak akıl almayacak hareketlerle hepimizi riske atan motorcularda görüyoruz.. ancak sevindirici yanı bu forumlarda ve gruplarda sürekli motorculuk bilincinin doğru aşılanması yönünde telkinler sanırım oldukça etkili oluyor.. zaten sorun bu sitelere girip teknik anlamda donanım sahibi olmayanlardan kaynaklanıyor...

mrstar' Alıntı:

Üstat bizi biraz yanlış anlamış sanırım.Evet belirttiğimiz kişiler yüzde 10 malesef ama insanoğlu bu,işine geldiği gibi davranacak ve o azınlığı esas alacak.Motorsiklet kullanan bir abimin arkasında ilçe içerisinde,bir yerden bir yere gidiyoruz.Kendi şeridimizde ilerlerken zat-ı şahanenin bi tanesi,içine hapsolduğu kutuda kendini Godzilla zannederek önümüze kırıyor.Amacı kırmızı ışığa yakalanmamak.Dün haberlerde kırmızıda geçmek isteyen bir kamyonet'in bir yayayı nasıl metrelerce sürüklediğini izledim.Aynı haberde aynı kavşakta bir yayayı kırmızı ışıkta nasıl havaya uçurduklarını(!) izledim.Evet zavallı havada taklalar atmış.A'dan Z'ye,küçüğünden büyüğüne tüm araçlar kuralların varolma amacını öğrenmediği sürece benim gibiler motorsiklet sevdalarını hep bir sonraki bahara erteler,sizler gibi büyüklerim de canla başla motorsikleti savunur,nasıl bir keyif olduğunu anlatır.Herkese kazasız sürüşler dilerim.

mrtvural' Alıntı:
Örneğin son katılıdığım bir motosiklet festivali, bir daha motosiklet festivallerine katılıp katılmamam konusunda soru işaretleri yarattı bende...

Konuyla alakalı değil ama dikkatimi çekti sormadan edemedim. Murat hocam merak ettim hangi festivaldi bu?

Dostlar.. Aldığım duyumlara göre Orman işletmeleri motosikletlerin ormanlık alanlarda özgürce dolaşmasına kısıtlama getirecekmiş. Hem doğal örtüyü koruman hemde orman yangınlarını engellemek nedeniyle. Asıl sorun Cross'çu arkadaşlarımızın ormanlık alanlarda bıraktığı imzalar.
Orman işletmesinden bir dost bana " Gönüllü orman korucusu " şeklinde bir başvuru söz konusu olursa, bu gönüllü motosikletli orman korucuları, ormanlık alanlarda dolaşabilecek. Zaten Orman ilmetmesine ait " Sincaplar " isimli bir motorize ekibi vardı.

Bilgilerinize
Murat VURAL
KOCAELI

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR