Bull Bar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,146

phobios

Zirve
Yer
istanbul
metal bull-bar ve a-bar takılı araçların şehir içinde kullanımını kısıtlayan bir kural var mı acaba?

geçen serviste bana, ağırlıkla kauçuk gibi bir maddeden mamul bir bar satmak istediler, gerekçesi de buydu. nedir ne değildir? hem yasal, hem şık, hem sağlam olsun dersek tavsiyeniz nedir?

Ynt: bull-bar

Bir dönem şehir içinde dolaşan çiftkabin ve binek araçlar için trafikte kaza durumunda hasar verici unsur olduğu için yasaklanmıştı diye biliyorum. Hatta nissan çiftkabini olan bir tanıdığımızın aracını polis bağlamış ve söktürmeden salmamıştı. Şuanda ne kadar yürürlükte bilemiyorum ama bu teçhizat TR'de gerekli bir unsur.

Ynt: Bull Bar

yasak olması mantıklı geliyor da, ortalıkta barsız araba da yok gibi neredeyse, doblo'lar bile a-bar ile geziyor ;D

bence sırf polislerde olsun..amerikada olduğu gibi...önde ve arkada korumalı olması hem bizim sürme yetenekleri geliştirilmemiş polis teşkilatları için araç kaza maliyetlerine katkısı bile olacaktır.
polislere neden hala defansif sürüş teknikleri öğretilmiyor merak ediyorum.

Ya malesef polisimiz sürüş teknikleri konusunda o kadar bilgisiz ki, bırak defansif sürüş teknikleri öğretmeyi önce onlara araba kullanmayı öğretmeleri lazım, daha zincirin hangi tekere takılacağını bilmiyor adamlar :p
Bull bar olayına da katılıyorum polis arabalarına şart!

Benim de kafamda sorular var bull bar hakkında.

Öncelikle, bende vardı, 2-3 kez polis tarafından sökmem konusunda uyarılınca söktüm. Lakin, daha öncesinde yeni trafik kanununda mevzu net değil. Servistekiler ve trafik müşavirleri vinç monte edildiği sürece ruhsata işlendiğini söylüyorlar ama vinç muhtemelen takmayacağım. Niva'da ön düzenin bozulduğunu söylüyor arkadaşlar. Şehir içinde kullanımı yasaksa, şehir içinde yaşayan ben şehir dışına çıkana kadar polise yakalanmamalı mıyım? Veyahut şehir içinde ikamet eden bull bar'lı bir 4x4'ü şehir dışına çıkana kadar sırtımda mı taşımalıyım? Kaza anında yapısı gereği ciddi hasar verdiği aşikar, lakin trafikte tonlarca binek araç bull bar'larla ortalıkta çirit atıyor, onlar kazaya şerbetli midir?

Konunun yasal içeriği konusunda bilgisi olan var mıdır?

Krom kaplı ben burdayım diye bağıran a barlar ve bull barlar haricinde çok abartılmamış mat siyah boyalı bir tampona pürüz çıkartıcaklarını samıyorum .Ben bir hata sonucu eski aracıma 4mm kalınlığında sactan tampon yapmıştım boşu 100 kg yakındı park halindeyken tampona (tampona diyorum arabaya ulaşamadı) bir brodway yazıldı yola dik halde park etmiştim .arabanın yolcu tarafındaki sinyalinden çarpmaya başladı ve arka siyalde dahil olmak üzere arabadan boydan boya 20 cm kayboldu . polis gelipte vay senin tampon niye sağlam demedi o tamponla iki yıl muayeneden de geçtim ama dediğim gibi çok sağlam görünüyodu ama hiç göze batmıyordu .

Birde polisler ve zincile ilgi küçük birşey anlatim .
iki sene önce gaza gelip her araca zincir kampanyasına başlamıştı polisler ve her köşe başında çevirip zincirin varmı diye soruyolardı . ben de trafiğe çıkmak icin 14 jant a göre olan bir binek araba zincirini yanıma aldım kutularını biliyosunuz minicik zincirde bir avuç kadar yani benim arabaya g-string olur anca hheheh polis çevirdi ve utanarak gösterdim buyrum memur bey diye . iyi yolculuklar ve yola devam :smiley: ........

Benim bildiğim 4 çeker araçlara hiç zincir sorulmuyor hele ki sizinki gibi boyutları büyük bir jipe sormaya utanması lazım be yaw ;D
geçen kış bana kimse zincir sormadı, ama Uludağ yolundaki zincircilerin iştahını kabartıyoruz 4 tekere de takacaklar ya ;) komik manzaralar da oluyor hatun patinaja kalıp çıkamıyor zincirci arkadaşlar da 4 tekere de takıyor ama araç halen 2 çekerde ??? ;D ;D

iki sene önce vardı takıntılarıda geçtiğimiz sene bir akıllı 4x4 araca gerekmez filan demiş galiba sakinleştiler. zincir konusu başlı başına olay zaten ne enteresan manzaralar görülüyor . En sık rastlanan tek tekerlekte zincir brodwaylerde arkada zincir ler. falan filan türk insanı yaratıcıdır. Kaldıki hadımköy ve gebze taraflarını hariç tutarsak iyi pilotajla standart bir binek otonun gayet rahat yol alabiliyor olması gerekli.

uludağ ve Bolu dağı çıkışında zincir kontrolü yapan ve tüm araçlara zincir taktıran jandarma 4 çeker araçları bırakıyordu ama polis uyuzluk yapıyo olabilir

valla ben diğer araçları pek bilmem ama discovery'nin kabak lastiklerle bile karda ve buzda çıkamadığı rampa olmadı, hatta hiç zorlanmadım diyebilirim ama asıl problem iniş lastikleriniz kabak ise ;D az eğimli hafif karlı yokuşları bile L de iniyodum, baktım çarpacam birine, çarpınca da ortalık dağılacak haliyle değiştirdim lastikleri ;D

bana gecen kıs sordu polısler. kartepe cıkısında sasırarak arabadan ındım polıse baktım bıde lastıgıme
( lassa ok144 ) snra egıldın parmagımı lastıgın dısıne soktum abı yaa dedım buna ne gerek var baksana dedım hee dedı lastık ıımıs hadı devam et dedı camıs :D ama onumdekı freelandra kelepce olmustu takcasın dıe :D

ahah unimog ve acmat ile gezicem kışın kısmetse hep.polisin biri çıkar da zincirin nerede kardeşim derse,dayanamam gülerim ben ya ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

SON KONULAR

Geri