Bunları Unutmayın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,436

koza

Kamp III
Yer
İstanbul
Yola çıkmadan önce 1/50.000 ölçekli bir harita üzerinde gideceğiniz bölgeyi tanıyın. En son çıkan haritayı almaya özen gösterin.

Haritada güzergahınız üzerindeki kulübelere uğrayın. Kaybolduğunuzda, sizi buralarda bulmak kolay olur.

Yola sabah erkenden çıkın. Böylece koşuya, yürüyüşe çıkanlar, araçlar sizi engellemez.

Rotayı belirlerken, tur sırasında zamanlamaya dikkat edin, karanlığa kalmayın. Temponuz düştüyse kestirme yolları seçin.

Rotayı bilen kişilerden yol durumu hakkında bilgi edinin.

Yanınızda bulunması gerekenler: Cep telefonu, kimlik, sağlık karnesi, özel sağlık sigortası belgesi, kaza anında haber verilmesi gereken kişilerin ad, soyad ve telefon numaraları, jeton ve telefon kartı.

Yanınızda ilkyardım çantası bulundurun.

Uykunuzu almadan yola çıkmayın. Uykusuzluk performansınızı düşürür.

Kesinlikle içki içmeyin ve fizik olarak kendinizi güçlü hissetmediğiniz sürece uzun yolculuklara çıkmayın.

Issız yerlerde yalnız bisiklet kullanmaktan kaçının. Arıza ya da kazada yardıma ihtiyacınız olacak.

Gün boyunca gereken enerjiyi depolamak için makarna gibi karbonhidrat içeren besin maddeleriyle beslenin.

Kahvaltıdan hemen sonra yola çıkmayın. Çünkü vücudunuzun yediklerinizi hazmetmesi gerekir.

Yanınıza 0.75 litrelik termos alın. Susamasanız bile azar azar ve sürekli su için.

Yolculuk boyunca yanınızda meyvenin yanı sıra mutlaka şeker bulundurun. Gerekirse vitamin alın.

Işık TEOMAN

http://www.hurriyet.com.tr/cuma/6134747.asp?gid=67

Etiketler
Ynt: Bunları Unutmayın

Çok güzel bilgilendirici oldu benim için. Birçoğundan haberdardım ama yinede dikkat etmem gerekenleri çıkacağım Türkiye Turu için hatırlattınız. Çok teşekkür ederim.

Bilgiler için teşekkürler, unutulmaması gerekenler listesinde benim birinci sıramdaki iyi bir yol arkadaşı.

Saygılar,

çok güzel bilgiler ışık hanım gerçekten çok faydası olur uzun yol yapmayı düşünen bisikletçilere. tekrar tebrik ederim...