penguen
Zirve
- Mesajlar
- 1,599
- Tepkime Puanı
- 11
tandır kebabı
Gölleri ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Burdur mutfağında fazla bir çeşitleme olmaksızın kültürel yaşamını sürdürmektedir. Burdur il merkezi Yukarı Pazar Semtinde üretilen "ceviz ezmesi" olarak adlandırılan ceviz tatlısı ve Burdur'a has "Burdur şiş" tadılmaya değerdir. Sagalassos Antik Kenti yolu üzerinde bulunan alabalık tesislerinde dinlenerek, yöreye has yoğurt ile alabalık yenebilir.
Gazel Böreği
4 kase un
1 kase nişasta
2 kase zeytinyağı
tuz
su
İç malzemesi:
¼ kg kıyma
2 adet patates
bir demet maydanoz
tuz
karabiber
İki kaşık yağ içinde rendelenmiş soğan, rendelenmiş patates ve kıyma ateşte kavrulur; ocaktan indirilir. Tuzu biberi maydanoz karıştırılır; soğumaya bırakılır.Su ve tuz katılarak kulak memesinden daha katı yoğrulur. Cevizden büyük parçalara ayrılır; nemli bezle örtülür; nişastayla incecik açılır. Her yufka yağlı tepsiye kondukça erimiş yağdan serpilir. Yarısına gelindiğinde iç malzemesi yayılır; yufkalar tamamlanır. Üzerine yağla karışık bir yumurta sarısı veya yoğurtla karışık yağ sürülür. Üçgenler kesilir; fırına verilir.
Çekme
1 kg. kuzu budu
2 kase pirinç
½ kase margarin
1 çorba kaşığı salça
maydanoz
tuz
su
karabiber
Pirinç ayıklanır; tuzlu suda ıslatılır. Et dört parçaya bölünür; sekiz bardak suda haşlanır. Salça sürülür. Kapaklı ızgarada nar gibi kızartılır. İki bardak pirinç,dört bardak et suyu ile pirinç pilavı pişirilir. Kavrulmuş yağ dökülür. Kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir. Servis yapılır.