merhaba hocam.. yazının tamamını okudum, güzel bir yürüyüş yapmışsın.. gezdiğin yerleri ne yazık ki Bayramdere halkı bile iyi bilmiyor.. çok sevindim oraları tanıtan yazılar ve videolar paylaştığını görünce..
ben Bursa'da ikamet ediyorum, longoza toplam 3 kez gittim; ikisi 4x4 jip ile, birisi cross motosiklet ile.. ilk gelişimde Susurluk (denize döküldüğü yerde ismi farklılaşıyor sanırım) ile denizin birleştiği noktaya kadar jip ile ulaşmayı başarmıştık ancak en uçta jipin biri kuma saplandı ve bayramdere'den bizi kurturmak için bir traktörün gelmesi 4-5 saat sürdü, bir türlü bizi bulamadılar, halbuki kumsalın bittiği yerde en uçtaydık, devasa bir ateş de yakmıştık.. unutulmaz bir macera idi.. ve oradaki manzara gerçekten görmeye değer idi..
daha sonra daha kalabalık ekiple ve daha uygun bir mevsimde tekrar gittik, sorunsuz döndük..
elimde gps kayıtları ve onlarca fotoğraf da var, işine yararsa memnuniyetle paylaşırım.. Karacabey longoz ormanları mutlaka görülmesi gereken bir yer, nefis bir doğa...