Bursa- Karacabey Longoz Ormanı Maceram

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alperbow123 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,869

alperbow123

Ana Kamp
Arkadaşlar yazım blogta okumanızı tavsiye ederim.Blog yazılarım devam edecek.Okuyan herkese şimdiden teşekkürler http://dogadakisoncocuk.blogspot.com/2013/08/gezi-yazs-karacabey-longoz-orman-2.html?spref=fb

Ynt: Bursa- Karacabey Longoz Ormanı Maceram

merhaba hocam.. yazının tamamını okudum, güzel bir yürüyüş yapmışsın.. gezdiğin yerleri ne yazık ki Bayramdere halkı bile iyi bilmiyor.. çok sevindim oraları tanıtan yazılar ve videolar paylaştığını görünce..

ben Bursa'da ikamet ediyorum, longoza toplam 3 kez gittim; ikisi 4x4 jip ile, birisi cross motosiklet ile.. ilk gelişimde Susurluk (denize döküldüğü yerde ismi farklılaşıyor sanırım) ile denizin birleştiği noktaya kadar jip ile ulaşmayı başarmıştık ancak en uçta jipin biri kuma saplandı ve bayramdere'den bizi kurturmak için bir traktörün gelmesi 4-5 saat sürdü, bir türlü bizi bulamadılar, halbuki kumsalın bittiği yerde en uçtaydık, devasa bir ateş de yakmıştık.. unutulmaz bir macera idi.. ve oradaki manzara gerçekten görmeye değer idi..

daha sonra daha kalabalık ekiple ve daha uygun bir mevsimde tekrar gittik, sorunsuz döndük..

elimde gps kayıtları ve onlarca fotoğraf da var, işine yararsa memnuniyetle paylaşırım.. Karacabey longoz ormanları mutlaka görülmesi gereken bir yer, nefis bir doğa...

kocaali' Alıntı:
merhaba hocam.. yazının tamamını okudum, güzel bir yürüyüş yapmışsın.. gezdiğin yerleri ne yazık ki Bayramdere halkı bile iyi bilmiyor.. çok sevindim oraları tanıtan yazılar ve videolar paylaştığını görünce..

ben Bursa'da ikamet ediyorum, longoza toplam 3 kez gittim; ikisi 4x4 jip ile, birisi cross motosiklet ile.. ilk gelişimde Susurluk (denize döküldüğü yerde ismi farklılaşıyor sanırım) ile denizin birleştiği noktaya kadar jip ile ulaşmayı başarmıştık ancak en uçta jipin biri kuma saplandı ve bayramdere'den bizi kurturmak için bir traktörün gelmesi 4-5 saat sürdü, bir türlü bizi bulamadılar, halbuki kumsalın bittiği yerde en uçtaydık, devasa bir ateş de yakmıştık.. unutulmaz bir macera idi.. ve oradaki manzara gerçekten görmeye değer idi..

daha sonra daha kalabalık ekiple ve daha uygun bir mevsimde tekrar gittik, sorunsuz döndük..

elimde gps kayıtları ve onlarca fotoğraf da var, işine yararsa memnuniyetle paylaşırım.. Karacabey longoz ormanları mutlaka görülmesi gereken bir yer, nefis bir doğa...
hocam merhaba.
bu kadar anlatıldıktan sonra bende çok merak etmeye başladım elinizdeki GPS kayıtlarını paylaşabilirmisiniz?

longoz'a yaptığım gezileri başka bir forumda arkadaşlarımla paylaşmıştım, aynen aktarıyorum, GPS kayıtlarını da ekledim..

ilk önce son geziden başlayayım :smiley:

15 Ekim 2012 günü 5 kişi düştük yola; istikamet Karacabey Longoz Ormanları ve akabinde hedef Susurluk ile Nilüfer Çayı'nın birleştikten sonra Marmara'ya döküldüğü yere ulaşmaktı.. evvelce 4 çekerlerle gidip bol macera yaşadığımız bir nokta :smiley:

ekipteki motosikletler;
- 2 adet Yamaha YBR 125
- 1 adet Yamaha XT 125
- 1 adet Zongshen 200
- 1 adet BMW F650 GS

Sabah 8 gibi buluştuk; kahvaltıyı Bayramdere'de sahilde yaptık.. sonra daldık sahil ile longoz arasındaki kum kaplı yola... epey zorlandık; kum çok ince ve çok gevşek olduğu için daha fazla ilerleyemeyip geri döndük. Çok efor sarf ettirdiğinden çok yorucuydu...

p1140790800x600.jpg

p1140794800x600.jpg

ilk planladığımız yoldan ilerleyemeyince ikinci alternatife yöneldik.. Çaya paralel ilerleyen bir tarla yolu vardı, bol hendekli.. kırık köprüye kadar oradan gittik.. köprü yerine konan kalasın üzerinden motorları geçirmek çok riskli olduğundan motorları orada bırakıp son 200 metreyi yürüyerek hedef noktaya ulaştık...

p1140811800x600.jpg

p1140828800x600.jpg

işte ulaştığımız noktanın google earth görüntüsü.. kırmızı iz gerçekleştirdiğimiz rota...

rota3z.png

rota4.png

Ekli dosyalar

• Longoz ve Köyler.kmz
    282.5 KB · Görüntüleme: 298

11 Aralık 2011 günü Bursa Karacabey longoz ormanlarına gittik. Boğazköy'den direk longoza giren bir toprak yol var, onu bitene kadar takip ettik. Sonra geri dönüp Bayramdere'de bir kahvehanede sahilden derenin denize döküldüğü noktaya gidip gidemeyeceğimizi sorduk. Yol olmadığını ve gölleri aşamayacağımız için gitmememizi önerdiler. Ancak uydu haritasında bir iz görünüyordu ve uyarıları dinlemeyip ilerledik ve derenin tam denize döküldüğü noktaya ulaşmayı başardık. Hem de müthiş güzel ve keyifli bir izden. Sonradan anladık ki yöre halkı bile oraları pek iyi bilmiyor.

Karacabey longozu "Karacabey'de Kocadere'nin oluşturduğu kocaçay deltasında bulunmaktadır. Türkiye'de bulunan 4 su basar ormandan en az bilinenidir. deniz seviyesinin altında kalmasından ötürü yağışların denize ulaşamayıp su birikintilerinin oluşturması ile meydana gelmiştir. dişbudak söğüt, kızılçam , nilüfer , sarmaşıklar ve bir çok nadir rastlanan bitki, aynı ırktan gelen yabani atlar , göçmen kuşlar ve yöre halkına ait büyükbaş hayvanlar ve bir çok canlıyı barındırır. son yıllarda turizme kazandırılmak için çeşitli projeler yapılmakta olan doğa harikası bir yerdir".

* http://www.uludagsozluk.com/k/karacabey-longozu/

Aşağıda günün hatıra fotoğraflarını ve GPSKit'in iz kayıtlarını paylaşıyorum. Programı gayet başarılı buldum. Dönüşte gece karanlığında aynı izden rahatça dönebilmemizi sağladı.

---
harita.jpg

---
harita2n.jpg

---
harita3.jpg

---

resim001il.jpg

---

resim017h.jpg

---
resim018ds.jpg

---
resim024o.jpg

---
resim006qc.jpg

---
resim025e.jpg

---
resim026b.jpg

---
resim028t.jpg

---
resim032p.jpg

---

resim035l.jpg

---
resim044h.jpg

---

Ekli dosyalar

• Longoz 1.kmz
    46.9 KB · Görüntüleme: 230
  • Longoz 2.kmz
    55.9 KB · Görüntüleme: 258

Merhaba,
Ben Alper 18 yaşındayım.18 sene boyunca Bursa-Karacabey'de yaşadım.Karacabey Longoz ormanlarını 17 yaşında bir büyüğüm vasıtasıyla tanıdım.Çok güzel bir doğa harikasının yanındaymışım da benim haberim yokmuş malesef.Duyduğum andan itibaren bir ilçe çapında tura katıldım.Önce ormanı tanıdım.Daha sonra Google Earth vasıtasıyla yürüyüş rotaları çıkardım.İlk yürüyüşten sonra 5 defa daha gezdim oraları.Bu parkurların tamamını yürüyerek gezdim.
Karacabey Longoz Ormanları gerçekten baştan sonra gezip görülmesi gereken bir yer.Sıkıntılı yanı tam bilmeden gezmek başa bela açabilir.Gezerken kesinlikle ormanı bilen birileri yanınız da olmalı.Ormanın diğer ismi Subasardır.Zaten gördüğünüz gibi sulak alan bolca mevcut.Bu sebeple de araçla gezerken bu alanlara dikkat edilmelidir.Mahsur kalma durumları çokça mevcut.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR